BK Indoor Cadetten/Scholieren 04-03-2018

BK weekend op 3 en 4 maart voor de cadetten tot beloften en dat na de BicKy vrijdag. Zaterdag kwamen de junioren/beloften aan bod. Zondag was het de beurt aan de cadetten/scholieren. Zondag stuurden we 13 KRCG atleten naar de Topsporthal voor deelname aan 14 disciplines. Onze delegatie kwam terug met twee zilveren medailles: eentje voor Stefanie Dadayeva bij het polsstokspringen scholieren dames en eentje voor Hans Vercruysse op de 200m cadetten heren . Knap alvast zijn de vele PRs die veel atleten lieten optekenen.

De polsstokcompetitie bij de scholieren dames werd al snel gereduceerd tot een tweestrijd met o.a. Stefanie. De lat werd meteen van 3m60 op 3m80 gelegd en dat was voor Stefanie helaas een brug te ver. Ze had nochtans heel recent bewezen die hoogte te kunnen springen. De 3m80 was geen probleem voor haar concurrente, dus het resultaat werd zilver. Stefanie sluit haar indoorseizoen af met o.a. een CR dat ze sprong op de KAAG meeting van 18 februari. Gefeliciteerd!

Hans won de snelste reeks van de 200m (rechtstreekse finale), maar er liep er eentje sneller in de op papier minder snelle voorlaatste reeks. Desalniettemin een schitterend resultaat voor de pupil van Pol, want zijn chrono van 23.88 was goed voor een PR, waarmee Hans aantoont te kunnen pieken naar een groot kampioenschap. Zijn zilveren medaille was eveneens een rechtzetting voor zijn niet-kwalificatie op de 60m eerder op de dag.

In de sprintnummers kon enkel Hans trouwens een finaleplaats afdwingen. Cloë Van Der Meulen (60m – liep nochtans een PR), Beryl Owusu (60m H en 200m), Brecht Stevens (60m H), Henri Vande Cavey (60m en 200m) strandden in de reeksen. Beryl liep 2x een PR en mag dus alleszins terugkijken op een geslaagd BK. Lorenzo De Visscher liep een sterke 400m en liep de 5de tijd van alle 23 deelnemers (eveneens nieuw PR). Ook hier kwam de BK en bij uitbreiding de top-3 uit de op één na snelste reeks. Arne Vergisson was de enige eerstejaarsscholier van alle 16 starters van de 800m en liep een wedstrijd op zijn niveau (op één na besttijd van het seizoen). Het resultaat: een 6de plaats, mag er zeker zijn. Lisa Clopterop nam deel aan de hoogspringcompetitie. Lisa ging zeer vlot mee tot 1m56, en had hiervoor slechts 2x een tweede poging nodig. Het voorbije indoorseizoen sprong Lisa nog niet zo hoog en mede daardoor was haar sprong goed voor een 5de plaats. Pieterjan Van De Walle trad aan in de 400m bij de cadetten, won de 2de reeks van in totaal 4 – in een nieuw PR erbovenop – en behaalde hiermee de 8ste chrono van alle 20 deelnemers. Jef Misplon haalde een dubbelslag: hij werd twee maal 9de, en dat bij het polsstokspringen en het kogelstoten (PR). Ik eindig met de prestaties van Yara Valck en Wieter Annaert van onze kern Wichelen. Beiden namen de 800m voor hun rekening. Wieter kon helaas geen vuist maken in zijn wedstrijd en werd laatste. Yara moest maar zeer nipt de 1e reekszege (van 2) laten aan een concurrente, liep bovendien een PR, en dat is bewonderswaardig na een slopend seizoen in het veld.

Knappe individuele prestaties dus voor deze generatie atleten. Terwijl we ons stilaan opmaken voor het outdoor pisteseizoen vinden jullie de resultaten van alle KRCG atleten nog eens hieronder.

(Marijn van de wijn…)

 

Scholieren
Stefanie Dadayeva Polsstokspringen 3m60 ZILVER
Cloë Van Der Meulen 60m 8.17  (PR)
Yara Valck 800m 2.26.94 9e (PR)
Jef Misplon Kogelstoten 12m94 9e (PR)
Jef Misplon Polsstokspringen 3m60 9e
Lorenzo De Visscher 400m 51.78 5e (PR)
Arne Vergisson 800m 2.03.34 6e
Wieter Annaert 800m 2.10.98 16e
Cadetten
Lisa Clopterop Hoogspringen 1m56 5e (PR)
Beryl Owusu 60m H 9.42  (PR)
Beryl Owusu 200m 26.59  (PR)
Brecht Stevens 60m H 9.59
Henri Vande Cavey 60m 7.90
Henri Vande Cavey 200m 25.73
Hans Vercruysse 60m 7.68
Hans Vercruysse 200m 23.88 ZILVER (PR)
Pieter-Jan Van De Walle 400m 57.75 8e (PR)

FOTOALBUM (met dank aan Wim W.)