1e Loop-omnium: spektakel, spelvreugde en spanning tot het einde!

Het was eerlijk gezegd lang geleden dat ik  zo genoten heb van een namiddagje sport bekijken: negen ploegen stonden aan de start van de allereerste loop-omnium, een evenement dat je kan samenvatten als een avondje Zesdaagse waar de fiets vervangen wordt door loopschoenen en een estafettestok.

Op het binnenplein van het Wouter Weylandt-stadion werd een piste van een 125 m aangelegd en onder een mooi lentezonnetje mochten de atleten er zich wagen aan scratch, keirin, puntenkoers, achtervolging, tijdrit, …

Voor de officieuze nationale titels was het bij de dames direct een uitgemaakte zaak: Lara en Ellen zouden die titel mee naar huis nemen! En ze weerden zich tussen al het mannelijk geweld bij elke proef zoals duiveltjes in een wijwatervat.

Bij de heren was het vlug duidelijk dat het spannend ging zijn tot op het einde tussen het teams Dylan Owusu-Thijs Verburgt en Bert Misplon-Hannes D’Heer. Maar niemand had kunnen voorzien dat het zo razend spannend ging worden: na een paar uurtjes sporten viel de beslissing maar  in de laatste rechte lijn! Bert moest nipt de duimen leggen voor de eindsprint van een ijzersterke Dylan.

Achteraf bleken alle deelnemers meer dan enthousiast over de namiddag en  werd er  verbroederd tussen alle deellnemers zoals bij de beste meerkampen.

Zowel toeschouwers als deelnemers kijken al uit naar de editie 2019!

Een uitgebreide fotoreportage vind je hier.

En wat Dylan en Bert ervan vonden kon je lezen in Het Nieuwsblad van 27 maart.