Interregio jeugdcup manche 1: Deinze 07-04-2018

Nette start voor Ilian en René op Interregio jeugdcup.

 

 

Onze jeugdatleten maakten vorige zaterdag voor het eerst kennis met de interregio jeugdcup: een regelmatigheidscriterium met een heus klassement dat pas op het einde van het seizoen uitsluitsel zal geven wie de jackpot van 25 goudstaven zal binnenhalen.

Even verduidelijken hoe dit exact werkt. De 7 deelnemende clubs (DEIN, ACME, HALE, RIEM, ASVO, RCG en KAAG) organiseren elk een jeugdmeeting. Op iedere wedstrijd kan men punten verdienen bij alle disciplines volgens een “VAL meerkamp puntentabel jeugd”. Na iedere meeting wordt een tussenstand opgemaakt per categorie en per geslacht. In principe kunnen de atleetjes in elke meeting aan alle nummers meedoen. Op de laatste meeting worden de interregio-jeugdkampioenen bekend gemaakt. De winnaars worden de atleten met de hoogste score voor de som van 5 beste van de punten van de 7 meetings samen. Er wordt een winnaar aangeduid per geslacht en per categorie. De 10 atleten met de hoogste score worden naar het podium geroepen en krijgen een prijs. Wie aan minimum 4 meetings deelneemt krijgt ook een geschenkje. Voor veel sfeer zorgt de 2000m estafetteloop. Concreet lopen 10 atleetjes elk 200m in deze volgorde en samenstelling: 3 BEN meisjes/jongens, 3 PUP meisjes/jongens en 4 MIN meisjes/jongens. De 2000m estaffete wordt na afloop van iedere wedstrijd van het criterium gelopen (uitzondering Deinze), met een wisselbeker als inzet. Ik geef voor de volledigheid nog even de data van alle meetings mee:

zat 7 april 2018 – Deinze (DEIN)

zat 28 april 2018 – Meetjesland (ACME)

zat 12 mei 2018 – Aalter (HALE)

zat 02 juni 2018 – Ertvelde (RIEM)

zat 30 juni 2018 – Oudenaarde (ASVO)

zat 18 augustus 2018 – Gentbrugge (RCG)

zon 26 augustus 2018 – Gent (KAAG)

De reporters zitten nog in een soort winterslaap. We houden het vooralsnog bij een korte samenvatting. We stuurden 26 meisjes en jongens naar Deinze voor de eerste manche. De volledige tabel met uitslagen kan je via deze link terugvinden.

DE MEISJES:

Julie Van Vlem was de enige benjamin. Bij de pupillen meisjes traden Marthe Verheecken, Mano Inghelbrecht, Lotte Braem, Lore Vanden Herrewegen, Eva Holsbeke en Hannah Van Vlem aan. Marthe en Lotte deden het uitmuntend in het hockeywerpen. Bij de miniemen meisjes was het vooral uitkijken naar Sena Tay. Ze won uiteraard het kogelstoten en mocht op het einde van de namiddag mee op het podium met een voorlopig 3e plaats. Ook Emma De Landsheere kon aardig overweg met haar kogel. Zij werd 4e. Hanne Van Hulle liep een 5e plaats op de 1000m. Naomi Sakwe sprong over de lat naar plek 7. Zoë Dekeyzer doet terug wedstrijdritme op.

DE JONGENS:

Eveneens slechts één benjamin: Malaika De Schryver maakte voor het eerst kennis met een pistewedstrijd. Maar liefst 7 pupillen jongens en niet de minste: Jonas Verschuere, Josse Martin, Emiel De Coster, Sibrecht Use, Samuel Van De Walle, Leke Bada en Jaron Vander Meiren. Jonas pakte zilver op de 60m. Emiel won reeks 2 van de 1000m en pakte hiermee als 4e over alle reeksen veel punten. Ook Samuel, Jaron en Josse scoorden goed op dit onderdeel. Leke en Jaron konden in de top-10 van het verspringconcours eindigen. En tot slot de miniemen; met 6 waren ze: Wout Holsbeke, Lou Verbiest, Ilian Vander Meiren, René Clinckspoor, Quinten Braem en Jan Vercruysse. Ilian en René scoorden zeer goed op de 1000m, met Ilian als eindwinnaar over de 2 reeksen. Ilian deed het eveneens voortreffelijk bij het hoogspringen. Hier eindigde hij 3e, maar ook hier deed René niet veel onder. René mocht ook nog een 3e plaats inpalmen bij het verspringen. Ilian staat voorlopig op een 2e plaats na deze 5-kamp, René is 5e. Met dit veelzijdige team van pupillen en miniemen mogen we hopen op een mooi resultaat op de schiftingen voor de BvV jongens, al is het heel vroeg en ook voorbarig om een pronostiekje te maken.

Volgende week organiseren onze vrienden uit Beernem hun 2e jeugdmeeting. Noem het gerust een generale repetitie voor de BvV schiftingen van de week erop. Veel succes jongens en meisjes. Finaal doe ik nog even een warme oproep naar de benjamins. Voor de 2000m estafette hebben we 3 deelnemers nodig uit de jongste categorie. Zoniet maken we geen kans om aan deze fijne wedstrijdafsluiter deel te nemen!

(Marijn van de wijn)