Bashir debuteert indrukwekkend op de marathon: 2u10:46!

De weersomstandigheden waren ideaal afgelopen zondag in Rotterdam om een scherpe tijd neer te zetten: zachte lentetemperaturen en geen wind. Voel goede moed kon Bashir dus  zijn ‘blind date’ met de marathon aanvatten… na goed 100 meter zag het er echter al heel wat minder hoopvol uit: ons clubgenoot raakte betrokken in een valpartij waarbij hij schaafwonden aan het hoofd en de knie opliep.

Maar deze tegenvaller kon hem niet stoppen om de strijd verder te zetten op een schema van 2u10. Vanaf halfweg koers moest hij het bovendien nagenoeg alleen klaren maar Bashir hield stand. Mede door de jeugd van onze club. Of zoals hij het zelf verwoordde: “Op het moment dat ik te moeilijk kreeg was er plotseling een motiverende video van de jeugd van onze club te zien op een grote scherm en dat heeft mij erg geholpen om mijn eerste marathon te overleven. Bedankt.

Uiteindelijk finishte Bashir als 8e in 2:10:46 wat meteen ook goed was voor een 8e plaats aller tijden op de Belgische marathon. Dat hij hiermee sneller liep dan een icoon als Karel Lismont ooit  deed spreekt toch tot de verbeelding.

Meer dan reden genoeg vond  De Standaard-redactie om hem de Blikvanger  te maken in hun krant van dinsdag 10 april: