BvV meisjes 21-04-2018: mooie 3e plaats

Geen reporter ter plaatse, bijna ook geen Vita want die stond initieel in Oordegem, met tent… Je kunt maar beter niet onder de radar blijven in dit soort wedstrijden, en dat mag je letterlijk nemen. Bij de miniemen ging de overwinning op de 150m aanvankelijk naar onze buren van KAAG. Helaas viel de deelneemster op de streep, waardoor ze niet op de fotofinish kon aangeduid worden. Weg 13 punten. Een klein beetje rekenwerk leert me dat KAAG hierdoor 3e zou zijn geworden met 170 punten, maar dat zou net niet genoeg zijn geweest om AVLO van de 2e plaats te stoten. Wie werd dan wel 3e: jawel wij!

KRCG stuurde 19 atleetjes naar Bornem. De miniemen pakten op schitterende wijze een 2e plaats. De pupillen vochten voor wat ze waard waren, maar moesten tevreden zijn met een 6e plaats. De pupillen/miniemen legden in totaal 18 disciplines af. De pupillen scoorden zeer goed bij het hockeywerpen, met dank aan Marthe Verheecke. Onze miniemen wonnen de 300m (Naomi Sakwe) en het kogelstoten (wie anders dan Sena Tay), eindigden 2e bij het speerwerpen (Emma De Landsheere) en op de 4×80 (Sena, Naomi, Hanne Van Hulle en France Vande Cavey) en leverden een 3e plaats af bij het hoogspringen (Naomi opnieuw) en op de 150m (France). In de sport is het verschil tussen winnen en verliezen vaak zeer klein. Laten we daarom onthouden dat we het volgend jaar gewoon opnieuw proberen.

DE PUPILLEN:

Mano Inghelbrecht zorgde met 3m75 voor 7 punten bij het verspringen. Ook Eva Holsbeke, Jente De Wolf en Saar Dombrecht sprongen mee. Slechts 1 pupil bij het hockeywerpen, maar met Marthe als werpster hoef je geen gans leger te sturen. Marthe gooide haar bal naar 32m exact en dat leverde 11 punten op. Marthe deed het daarna opnieuw goed bij het kogelstoten. Het leverde KRCG 5 punten op. Ook hier trad Jente opnieuw aan. Bij de 60m horden mocht Jolien Clopterop aantreden en dat leverde 5 punten op. Niemand anders durfde het aan trouwens. Ook Jolien zorgde voor nog punten, met name bij het hoogspringen, met een lekkere 1m20. Ook hier was zij de enige vertegenwoordigster. De 60m sprint en voor KRCG namen deel: Saar, Eva en Mano. Het was Mano die voor 6 punten zorgde. Het echt lange werk dan, de 1000m m.a.w., en Jenteke incaseerde voor onze vereniging 7 punten. Eva en Mano durfden het ook aan 2,5 onde af te zien. De pupillen sloten de dag af met een 4x60m. Alles verliep goed voor Marthe/Jolien/Jente/Mano met 8 punten als gevolg, de op 2 na beste score van de dag voor onze meiden.

DE MINIEMEN:

Bij de 60m horden wipten Maxime Dargent en de zusjes Van Herreweghe over de hindernissen, al was het France die voor de 8 punten zorgde. Bij het kogelstoten duldde Sena geen tegenstand en won autoritair. Emma DL, Lina Foullane en Maud Verberckmoes stootten ook een kogeltje. Bij het hoogspringen zorgde Naomi met 1m35 voor de nodige 10 punten. Maxime deed het evenzeer prima en Emma VH begint stilletjes aan terug de techniek onder de knie te krijgen. De 300m is een moordend nummer, zeer moeilijk in te schatten, maar Naomi deed dit schitterend en won. Ook de chrono van Maud was zeker niet min! De 80m sprint dan maar met onder andere Marlies Heggerick, Lina Foullane, Laure VH, Maxime, Laura Stevens en Zoë Dekeyzer boven de 12s. Hanne Van Hulle en Naomi doken netjes onder 12s. Het was finaal Naomi die voor een 4e plaats en 9 punten zorgde. Bij het verspringen hadden we met France en Sena alvast 2 goeie springsters. France zorgde voor 9 punten met een knappe 4m36, en dat was amper 4cm verder dan Sena. Verder vind ik in de rangschikking nog Hanne, Zoë, Maud, Marlies en Laure. Vorige week schreef ik nog dat Emma DL niet tevreden kon zijn met haar “speerworp” onder de 20m. Nu deed ze het meer dan netjes. Emma gooide haar speer 23m14 ver, goed voor 11 punten en een 2e plaats. Ook Lina deed mee in deze competitie. De lange sprint dan (150m), met Zoë, Laura, Sena, Emma DL en France en het was France die 10 punten meepakte. Ook de miniemen kregen uiteraard een 1000m. Hanne vocht zich naar een 5e plaats en 8 punten. Voor KRCG liepen verder Emma VH, Laure en Marlies. Drie aflossingsploegen traden aan Maud/Aukje/Laure/Zoë in team 3, Maxime/Laure/en de 2 Emma’s in team 2, en Sena/Naomi/Hanne/France in team 1 die voor de laatste 11 punten zorgden.

Jullie kunnen alle resultaten nog eens herbekijken via de volgende links:

Uitslagen / Aflossingen pupillen / Aflossingen miniemen / Eindstand

Geen kwalificatie dus en dat betekent een vrij weekend in september en bijgevolg een 2e oudermeeting. De mama’s en papa’s kunnen alvast beginnen trainen!

FOTOREPORTAGE (Jimmy C.)

(Marijn van de wijn)