BvV jongens 22-04-2018: Knappe 4e plaats voor onze ratjes

Met een mooi team zakten we af naar Lokeren voor de preselectie van de Beker van Vlaanderen: 10 pupillen en 10 miniemen. Ze hebben er àlles uit gehaald, sommigen verlegden hun PR op een nooit geziene manier, de teamspirit was immens, maar… we bleven niet gespaard van onheil en de tegenstand was beresterk. Dus jammer genoeg geen finaleplaats voor de RCG-boys maar wel een knappe 4e plaats en talrijke individuele prestaties die beloven dat het een succesrijk zomerseizoen zal worden.

DE PUPILLEN:

Onze pupillen haalden 2x de maximumscore van 13 punten binnen: Jonas Verschuere door in 8”79 de 60m sprint af te werken en Jaron Van der Meiren door bij het hoogspringen in een stortbui vlotjes over 1m41 te wippen. Bij de 60H verdiende Jonas nog eens 11 punten door in 11”04 de finish te halen, 1 honderdste van een seconde na de winnaar. Wel jammer dat ze niet in dezelfde reeks uitkwamen, want dan had Jonas het ongetwijfeld gehaald. Wie deelt toch die reeksen in? Bij de 1000m vochten de pupillen keihard en ze liepen een schitterende tijd: onze vinnige, kleine Emiel was de snelste in 3’23”41: goed voor 9 punten. En dan te zeggen dat hij dit weekend wat slapjes op zijn benen stond… Samuel Van De Walle ging diep en kwam in 3’27”45 over de finish en Timon Houthooft mag met zijn 3’32”61 best wel tevreden zijn. Emiel verraste ook vriend en vijand door de hockeybal maar liefst 34m90 ver te gooien, 8 punten dubbel en dik verdiend. Ook Josse Martin gooide de bal nog enkele meter verder dan voordien, tot 33m73. Bij het kogelstoten verdiende Jonas 8 punten met een worp van 7m62. Ook een knappe stoot van Titus De Bois: 6m97. Eerstejaars Leke Bada raakte bij het verspringen op 3m52 in de zandbak en kreeg daar 5 punten voor. Mooie sprong ook van Kobe Moerman, 3m35, en Timon Houthooft, 3m30. Bij de 4×60 behaalde team 1 met Leke, Josse, Jaron en Jonas heel knap de 2e plaats in 34”45, alweer goed voor 11 punten, en nauwelijks 40 honderdsten onder het clubrecord. En team 2 met Samuel, Emiel, Titus en Timon, won zijn reeks in 37”84.

DE MINIEMEN:

De middag startte wat moeilijker voor René Clinckspoor die bij de 80H zijn knie stootte tegen de laatste horde en daardoor wat later dan gehoopt de finish haalde in 15”90, toch goed voor 8 punten. Maar ijs kan wonderen doen want bij het verspringen werd René heel knap 3e met een jump van 3m63, hij evenaarde daarmee zijn PR en haalde 10 punten binnen. Het hoogspringen liep langer uit dan verwacht en dus moest Ilian Van der Meiren zich in 3 verdelen: even de lat over wippen, die allereerste 300m tot een goed einde proberen te brengen, weer de lat over en dan zich reppen naar de start van de 80m. De weg naar de Beker kan stresserend zijn… Maar trainer en atleet hielden het hoofd koel en Ilian haalde op de 3 disciplines de punten binnen: een gedeelde 3e plaats bij hoog met 1m48 (een nieuw PR) – goed voor 9,5 punten – de 2e plaats in zijn 300m-debuut met een chrono van 44”69 -11 punten erbij- en de 11”59 van de 80m leverden nog 6 punten op. Stonden ook aan de start van de 80m: Jan Vercruysse, Quinten Braem, Elias Van Meerssche, Arne Bruynooghe, Wout Holsbeke en Daryl Owusu. Bij de 150m verzwikte René zijn enkel bijna over een kastanje – o wat lag de piste er slordig bij – en het was Elias die Quinten nipt klopte in de spurt en met 22”33 toch nog 5 punten binnenhaalde. Bij de 1000m hebben we Robbe Verstraete ontzettend gemist – skiën en voetballen leek niet zo prettig voor bepaalde spieren – en de leemte werd opgevuld door Thore Bossu, Jarne Cardon, Wout en Arne. En ook al is Arne eerstejaars, hij liep de 1000m van zijn leven, won op een haar na zijn reeks niet en liet een toptijd opmeten: 3’21”19. Alweer 5 punten erbij. Bij het kogelstoten verbeterde Quinten zijn PR met maar liefst 1m en die mooie 7m66 leverden 7 punten op. Robbe kon gelukkig wel nog speerwerpen en met een worp van 20m99 kregen we er weer 5 punten bij. De  aflossingen dan: team 1 met Jan, Quinten, René en Ilian behaalden 8 punten op de 4×80 met een chrono van 45”39 en team 2 met Elias, Arne, Wout en Daryl deden er 50”95 over.

Veel mooie prestaties gezien, veel inzet en sportieve strijd, maar als de miniemen van de organiserende club in alles behalve bij hoog met het hoogste aantal punten gaan lopen, dan weet je dat het niet eenvoudig zal zijn om door te stoten naar de finale. Spannend was het al helemaal niet want op de ene helft van het terrein was de omroeper nauwelijks of niet hoorbaar en, vreemd toch, je hoorde hem geregeld supporteren voor de thuisploeg. Onze jongens, pupillen en miniemen samen, behaalden uiteindelijk 152,5 punten en eindigden daarmee op plaats 4. Met andere woorden: de ouders mogen zich stilaan beginnen voorbereiden op de meeting van 15 september. Ik heb alvast al naarstig naar een haas gezocht…

(Krista Bracke)

uitslagen / klassement

FOTO’S (Jimmy C.)