Interregio Cup Jeugd – ACME 28-04-2018

Voor deze manche van de Interregio Cup trokken de deelnemende ploegen naar het Meetjesland, meer bepaald naar Maldegem, waar ACME voor de organisatie zorgde.

UITSLAGEN

FOTOALBUM (met dank aan Anja S.)

DE KLUCHT VAN MALDEGEM…

Weg zomerse hitte: de herfst leek eerder de piste van Maldegem te kleuren, en een beetje ook de organisatie. Felle wind, dreigende wolken, een goeie regenbui. En tussendoor probeerden onze atleten hun nummers af te werken. Veel stress was er niet, de week na de Beker, veel inzet en enthousiasme wel en dus sneuvelden er alweer enkele PR’s.

DE JONGENS

Eén enkele RCG-benjamin maar vond de weg naar Maldegem: Sander Vanden Herrewegen. Hij liep de 60m in een niet onaardige 10”85, bij het hoogspringen bleek de beginhoogte (0,80m) net haalbaar en bij het hockeywerpen schitterde hij door de bal 22,80m ver te gooien en zo de 7e plaats op 37 deelnemers in te nemen.

Zes van onze pupillen namen aan deze 2e manche van de Interregio Cup deel. Jaron Van der Meiren verbeterde zijn PR aanzienlijk op de 60m: hij kwam in 9”13 over de finish en werd 7e op 44 atleten. Ook Samuel Van De Walle was tevreden over zijn korte sprint want hij wist eveneens zijn PR scherper te stellen, op 9”84. Timon Houthooft won zijn reeks in 9”50, Josse Martin klokte af op 9”35, Emiel De Coster op 10”08 en Sibrecht Use op 10”20.  Bij het verspringen sprong Josse 3cm verder dan Jaron, tot 3m67, goed voor een 10e plaats. Emiel belandde op 3m50 in de zandbak, Timon op 3m43, Samuel op 3m20 en Sibrecht op 2m83. Bij het kogelstoten gooide Jaron de kogel bijna 1m verder dan vorig seizoen, tot 7m38, en dat was goed voor een 6e plaats. Ook Josse realiseerde een straffe stoot: 7m17. Samuel liet 6m11 opmeten, Sibrecht 5m51 en Timon 5m49.

Zeven miniemen verdedigden onze kleuren en René Clinckspoor liet zich opmerken bij het verspringen: na een fake-sprong -een schamele 2m: even de tegenstanders op een verkeerd been zetten- belandde hij op 4m71 in de zandbak: dolblij met zijn nieuw PR en meteen was de 2e plaats een feit. Ilian Van der Meiren sprong 3m96 ver, Elias Van Meerssche 3m56, Jan Vercruysse 3m40. Lou Verbiest was blij met zijn 3m31, Jarne Cardon –met coach papa aan de zijlijn- strandde op 3m30 en Wout Holsbeke op 2m99. Het discuswerpen verliep zeer relaxed: Ilian gooide de schijf 20m63 ver en werd 10e op 34 atleten. René haalde de 15m net niet (14m96). Wout raakte tot 12m76, Jarne 11m96, Elias 11m85 en Jan 11m23. De 80m telde niet mee voor het jeugdklassement maar stond wel op het programma. Lou haalde in 12”88 de eindmeet, Wout in 12”74, Jarne in 12”92, René in 11”53 en Elias in 11”68. De 300m leverden wel punten op maar het was een moeilijke bevalling. De jongens liepen hun lange spurt en Ilian –boos omwille van zijn tijd- merkte samen met Jan op dat de startblokken niet op 300 maar op 320m stonden. ‘Experte’ Sena Tay werd erbij gehaald en met zijn drietjes trokken ze naar de jury. 320m? Neen, toch? Maar een tweede jurylid bevestigde de bemerking van deze 2 pientere Ratjes en dus… de 300m MOEST opnieuw gelopen worden! Even leek het alsof we in een klucht figureerden. Amper een kwartier later, en na een stevige braadworst mocht René een tweede keer de 300m lopen. Papa, hou maar al een zakje klaar?! Maar de braadworst bleef mooi in zijn maag en weer won hij zijn reeks. Ook Jarne, Jan en Ilian verschenen nog eens aan de start, in tegenstelling tot verschillende atleten die al huiswaarts gekeerd waren. Maar, enkel deze 2e 300m telt mee voor het jeugdklassement én voor de VAL-lijsten, verzekerden ze ons. Ilian werd opnieuw 2e in de snelste reeks, dit keer in 45”16 en daar kon hij -gezien de omstandigheden- genoegen mee nemen. En dan moest hij razendsnel zijn positie innemen voor de Gouden 2000m. Wat een ludieke afsluiter moest zijn eindigde een beetje als een afknapper want, jongens en meisjes door elkaar, groepjes samengesteld uit atleten van verschillende clubs en dat tegenover de thuisploeg die duidelijk ingezet had op deze aflossing en dus moeiteloos de wisselbeker inpalmde… De klucht leek alleen maar groter te worden….