Beker van Vlaanderen Cad / Schol dames 05-05-2018

“Vechten tegen de bierkaai”: de meiden die zaterdag aantraden te Lanaken zullen het geweten hebben, vooral de scholieren dan want die hadden het niet onder de markt. Je zal maar naar ginder sjezen met in je achterhoofd de gedachte aan een zo goed als zekere degradatie. En die was zowel in theorie als in de praktijk niet te vermijden.

Iedereen deed er zijn uiterste best maar in wezen was dat niet genoeg om er in te blijven. En toch ……… maar met “als we dit en als we dat” komen we er niet uit. Het zij zo en we hopen er volgend jaar een lap tegen te geven zodat we onze plaats in de hoogste afdeling terug kunnen innemen. Het zal niet makkelijk zijn want uit ervaring weet ik dat het soms makkelijker is er in te blijven dan te stijgen. Maar wie weet…


Naar de feiten: als ik de uitslag bekijk dan komen de tranen me bijna in de ogen. Ondanks alles en met misschien toch een paar aanpassingen had het er misschien nog ingezeten maar met misschien verander je ook de zaken niet.

Cadetten: Beryl Owusu deed op de 300m horden wat van haar werd veracht: winnen. Deed ze in 46”14. En dat ze niet die topper zal worden op de hoge horden hebben we al lang gemerkt. Toch een degelijke 12”95 op de 80m horden. Lisa Clopterop kreeg ver voorgeschoteld bij wat ze graag doet, het hoog. Haar 4m45 waren goed voor een 4 de plaats en ze evenaarde bij hoog haar pr met 1m56 goed voor de overwinning. Klaar voor komende zaterdag te Dampicourt Lisa? Lotte Leroy koppelde 100m en 200m aan elkaar met respectievelijk 14”12 en 30”02 als resultaat. Nilay Capa kreeg net als vorig jaar kogel bij haar 800m en weer deed ze dat niet onaardig. Haar 8m86 en 2’32”49 waren goed voor een 5 e en 6 e plaats. Femke D’Hauwers verbeterde haar pr op de 1500m (4 e ) naar 5’09”51. Nog een dubbelaarster was Marion van Hulle bij speer en discus. Bij speer haalde ze een pr met 26m94, bij discus was het spijtig genoeg wat minder met 16m57. Lore Bruynooghe was de vervangster van het laatste uur of zeggen we “het eerste uur” want werd pas op zaterdagmorgen opgetrommeld. Direct een ja om onvoorbereid een 400m te lopen. Deed dit in 71”08. Niet onaardig voor een begin.
Diezelfde Lore, Femke, Lotte en Nilay hebben het wel voor elkaar gekregen om op de 4×100 buiten de zone af te lossen als ik me niet vergis en dat met de nieuwe regels. Goed dat er nog waren die dit gedaan kregen. Al bij niet onaardig.

Scholieren: Als je op zeven nummers geen atlete kan opstellen en dan nog ongelukkig een nul raapt op een nummer dan weet je het wel. Op kogel, discus, speer, hoog, 100, 200 en 4×100 geen atlete voor handen en dit heb ik in mijn ganse carrière nog niet eens meegemaakt. Het zal je als club maar overkomen. Jill Bracke nam de 400m horden en de 100m horden voor haar rekening. Liep op de 400m horden in 69”49 naar reekswinst. Zij zal nu ook wel weten wat dit nummer met een mens kan doen want op de 100m horden liep het voor geen meter, tikte de horde aan en kwam ten val. Weg goeie prestatie. Laura Servaes diende door omstandigheden, vertraging bij speer cadetten, van speer naar ver te hollen. En ook in dergelijke omstandigheden kan je niet de beste prestaties verwachten. Met 33m70 werd ze nog 3de maar haar 4m43 bij ver brachten weinig op. Yara Valck speelde ook mee als Chinese vrijwilligster en dit op de 400m. Pr op de 800m, als ik me niet vergis, in 2’25”75 (4 e ) maar later op de 400m zat de verzuring er waarschijnlijk nog wat in. Finishte in 64”95. Dat Silke Vlaeminck na een degelijk winterseizoen ook het zomerseizoen goed inzette wisten we al. Breidde er hier op de 1500m een vervolg aan. Eindigde in een nieuw persoonlijk beste van 4’54”28.

Eindresultaat: 119 punten goed voor de 12e plaats op 12 punten van de 11e en op 22 punten van de 10e . Sla zelf maar aan het rekenen hadden we ………..!! Niet doen, het brengt geen aarde aan de dijk.

UITSLAGEN / EINDSTAND

FOTO’S (Jimmy C.)

De auteur was er zelf niet maar haalde zijn informatie bij Peter en Werner.

Opgetekend door Chris