Interclub Dames KBAB 12-05-2018 – Mag het ietsje meer zijn…?

Twee “vrijwilligers”, Loes en Shari, openden veel sterker dan verwacht de dans in Dampicourt, tussendoor sprokkelden we links en rechts ook al wat meer puntjes dan verwacht, Eline Berings pakte knap (met forse tegenwind) de winst op de 100mH en als het dan nog even moet dan pakt de 4x100m ploeg efkes magistraal uit met een nieuw CR.

Allemaal ingrediënten voor een fantastische namiddag met een eindresultaat die “klinkt gelijk een belle” !

Laten we beginnen bij het begin en dan moeten we zeggen dat we er eigenlijk een beetje tegenop zagen om de trip naar het verre Dampicourt aan te vatten. Toch raapte iedereen de moed bijeen, ook al was het voor sommigen binnen de club al een uitgemaakte zaak dat we met lege handen (lees: degradatie) zouden terugkeren maar als de atleten er zelf nog enigszins in geloven….dan kan er veel gebeuren. Een namiddagje Dampiocourt, oftewel “in het hol van…..” bracht niet alleen verbrande kopjes mee maar tevens ook een schitterend resultaat ! De criticasters de mond gesnoerd zeker noemen ze dat ?

De orde van de dag dan met meteen de eerste “Chinese vrijwilligster” die aan de slag mocht, met name Loes Misplon in het hamerslingeren. Loes had daar vroeger wel wat kaas van gegeten, benieuwd hoe dit nog zou uitpakken en na de eerste twee beurten stond Loes nog steeds met “0” achter haar naam. Zelf bleef ze er uitermate rustig bij (uiterlijk toch) en broer Bert zorgde ook nog voor een tactische ingreep voor de derde worp. Meteen een goede en meer dan missie geslaagd want Loes mocht door met de acht besten en zou uiteindelijk met 36m72 knap 7e worden en 6pt in het bakje doen voor KRCG.

Prima start dus van de competitie en wat later mocht Shari Lammens de grote dans openen met het eerste loopnummer van de dag, de 400mH. Al een tijdje terug dat ze dat nog eens deed, ook een beetje “Chineeske van dienst dus”. Waren we zo ver gekomen om te vechten tegen de degradatie, we zullen dat hier eens oplossen zie moet Shari gedacht hebben. Schreef haar reeks netjes op haar naam na een verbluffende wedstrijd in 65”21 (waarmee ze maar amper toe gaf op de snelste reeks) en hup, alweer 6pt erbij, we waren dus meteen “mee met den hoop”.

Terzelfdertijd met de start van Shari waren ook het hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, polsstokspringen en het verspringen begonnen en hier zouden we op deze eerste drie nummers toch wel wat moeten toegeven, volgens de logica toch. Maar is atletiek nog logica ?

Daar Shari de 400mH onmogelijk kon combineren met het hoogspringen wat ze normaal doet werd youngster Lisa Clopterop opgetrommeld om deze taak op haar nog frele schouders te dragen. Lisa, goed bezig bij de cadetten trouwens stond dus letterlijk voor haar vuurdoop. Deed het prima door een gedeelte 8e pl uit de brand te slepen met 1m55 en zo voor 4,5pt te zorgen. In de buurt van het hoogspringen was ook het speerwerpen van start gegaan en daar ging Corinne Demey, ook al een Ch…. aan de slag in een poging om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Hier liep het jammer genoeg een beetje fout, bleef steken op 20m34 en dat leverde slechts 1 puntje op. Nu 1 is beter dan geen en alle beetjes helpen dus chapeau Corinne dat je de taak op jou wou nemen. Nog aan dezelfde zijde van het terrein begon op hetzelfde uur Joke Cambier aan haar eerst van twee opdrachten, het kogelstoten met name. Keek serieuze tegenstand in de ogen, o.a. Nafi Thiam, op dit nummer maar leek me niet bijster onder de indruk. Werkte netjes haar wedstrijd af met 10m62 en een 9e pl, 4 puntjes erbij en KRCG dus nog steeds blij met de klassering.

Met de blessure van Imke Vervaet trad Kiné Gaye aan in het verspringen en da’s er ook zo eentje waar je stilaan kunt op rekenen om mee naar “den oorlog” te trekken. Geen uitschieter maar gewoon je best doen en dan kom je met 5m31 mooi uit op een knappe 6pl in een interclub en het levert ook nog eens 7pt op. Mooi toch ?

Aan de overzijde van de piste was dan ook het polsstokspingen al aan de gang en sta me toe hier toch eens te vermelden dat het tijd wordt dat men hier een andere regeling gaat treffen voor een interclub. De competitie begon om 14u en was net voor 17u gedaan, met op de koop toe een half uur vertraging eer de aflossingen zouden kunnen beginnen en dan nog voor één atlete die meer show dan sprongen verkocht. Jammer, en dat voor een wip van amper 4m15. Goed, onze eigen Stefanie Dadayeva deelde ook in de malaise van het wachten, wachten en wachten op de lager genoteerde deelneemsters en als het dan toch haar beurt was zette ze gelukkig nog een deftig resultaat neer. Eindigde de wedstrijd met een wip over 3m70, werd daar 3e mee (10pt) en het scheelde niet veel of ze zette de “toppers” nog een ferme hak met een hogere sprong. Zal voor volgend jaar zijn Stefanie, moet lukken meid!

In het volgende blok wedstrijden opende Sarah Rutjens op de 100m met 8pt (12”32) en kregen we daarna de dames van de fond aan het werk en op de 800m was het uitkijken naar wat Tamara De Medts zou vermogen. Kreeg ferme tegenstanders voorgeschoteld en “ging haar best doen”. Pakte het verstandig aan door halfweg de “beteren” te laten gaan en dan de kat uit de boom te kijken tot de laatste 250m. Voelde zich dan de betere van de atletes bij haar, nam initiatief en liep zo naar een meer dan verdienstelijke 8e pl (5pt) Meer dan je best gedaan Tamara! Onmiddellijk daarna mocht Jolien Demeyer op de 1500m het gaan waar maken en dat ook al niet tegen de makkelijkste tegenstanders. De top vier was onbereikbaar en dan loop je maar voor plaats vijf zeker ? Jolien bekeek het allemaal prima en pakte ook die 5e pl, goed voor 8pt en dat in een tijd van 4’55”61, meteen ook een nieuw PR voor Jolien.

Op naar wat altijd spektakel biedt, de 100mH en met Eline Berings hadden wij natuurlijk de troefkaart in handen. Enig nadeel, de wind stond in het nadeel en in de loop van de dag wakkerde die steeds maar aan. Echter….kanonstart van Eline en “al wie da mij volgen wil” verscheen zo in het beeld. Met -2.3 wind stormde ze door naar 13”27 ! Efkes de stempel drukken en amper 15/100 van de EK-limiet. Dat het 13 gouden punten opleverde hoeft niet gezegd zeker?

Snel terug naar de overzijde dan want daar was Kiné Gaye al aan haar 2e opdracht van de dag begonnen, het hinkstapspringen. Wipte 11m87 ver en dat leverde een knappe 3e pl op met bijhorende 10pt. Op dat moment maak je dan de ommedraai om ook Joke Cambier aan het werk te zien in haar 2e opdracht, het discuswerpen en als je daarvan dan het resultaat hoort, dan weet je het wel. Ze gaan er ons hier niet uitkrijgen vandaag! Joke scoorde nog eens 7pt extra met haar beste poging van 35m08, onze “youngsters” zijn dus helemaal niet uit de boot gevallen, in tegendeel. 

Laures Bauwens dikte even later nog aan op de 200m met 8pt door 25”08 op de tabellen te zetten, Lotte Vanassche pakte er 3 op de 400m met een chrono van 61”77 en Ellen D’Haemer, die op de 3000m letterlijk voor de “heetste” opdracht stond (het was om en bij de 25°) pikte ook 2 puntjes mee in een tijd van 11’44”24. Hier dus ietsje mindere resultaten maar alle lof voor deze dames voor hun inzet en clubliefde. Hier doe ik mijn hoed voor af, wat een ander ook moge denken.

Kwam het einde van de dag in zicht met nog enkel de aflossingen op het programma en die mochten we aanvatten met een 7e pl in de rangschikking. Kon het nog fout gaan ? Aankomen op de 4x100m was voldoende, maar dan zet je een ploeg op de piste die daar geen vrede mee neemt. Als we dan toch zo ver gekomen zijn, dan halen we het onderste uit de kan. En hoe…… Perfecte start van Eline Berings die in overdrive naar Sarah Rutjens stormde waar we een nagenoeg perfecte aflossing zagen gebeuren en we zo meteen op voorsprong kwamen te liggen. Sarah (en dat komt heus wel goed hoor) deed er nog een schepje bovenop, pakte wat meer meters en lanceerde al bijna even perfect Laures Bauwens die het bochtenwerk voor haar rekening zou nemen. Wat matig tevreden van haar vorige race….efkes de puntjes op de i zetten dan en Laures deed er nog wat bovenop. Zette zo Kiné Gaye in een luxepositie en had die al twee nummers in de benen…..jawadde. “En grande foullé” – of hoe zeggen ze dat – eens doorduwen ja met als resultaat 46”05 (nieuw CR !!!)  en niemand van de top zes uit de andere reeks die nog beter deed. 

De ploeg van de 4x400m zag het allemaal graag gebeuren, maar hoe mooi we ook stonden, ook zij gingen nog eens sterven, zoals Tamara dat zo mooi kon verwoorden. Lotte Vanassche opende om na een ronde het stokje aan Jolien Demeyer door te geven. We waren hier meteen op achtervolgen aangewezen, maar plooien, dat staat niet in het woordenboek van een Ratje. Tamara was dan de volgende en ja, ze ging nog eens sterven. Gaf ons terug aansluiting en dan mocht Emma De Keyzer letterlijk in de ogen kijken van niemand minder dan Louise Carton. Goed, da’s geen 400m loopster maar toch. Emma in haar spoor en wat was dat mooi om te zien. Je krijgt er zelf een vrolijke secretaris van als je bij het uitkomen van de laatste rechte lijn ziet dat Emma….er netjes over gaat en zo de dag afsluit met nog eens 4 extra punten.

Een fantastische dag die ons uiteindelijk 119,5 pt oplevert en dan mag dat niet overdreven veel zijn maar op de top twee (RESC en CABW) en de laatste (RFCL) na was de volledige middenmoot aan elkaar gewaagd en zo wordt je dus 5e. En als je dan zo kan afsluiten : DIKKE PROFICIAT DAMES, het was me een waar genoegen om 5u (heen en terug) voor jullie in de wagen te zitten!

RESULTATEN

EINDSTAND

FOTO’S (deel 1)

FOTO’S (deel 2 Jimmy C.)