Jeugdmeeting : KRCG – 20-05-2018

ZON EN RECORDS OP DE BLAUWE PISTE!

Het zat goed mee op Pinksterzondag: een schitterende zon, het gevreesde onweer bleef uit, flink wat atleetjes in ons stadion (ze kwamen zelfs vanuit Brussel) en PR’s die sneuvelden als sneeuw voor de zon, ondanks de soms wel stevige wind. Enkele hoogtepunten uit die mooie middag op de blauwe piste.

DE JONGENS

Bij de benjamins verraste Sander Vanden Herrewegen door de kogel 6m41 ver te stoten, meteen goed voor brons. Floris Van Hulle raakte net niet zover, maar mocht met 6m15 wel als 4e huiswaarts keren. Het gooien zit beide jongens duidelijk in het bloed want bij het hockeywerpen veroverde Sander goud met 25m37 en Floris brons met 18m66.

Bij de pupillen maakte Kobe Moerman zijn debuut op de 60mH: de horden bleven allemaal overeind, Kobe ook, én hij zette, als eerstejaars, al een knappe tijd neer: 12”89.   Josse Martin raakte voor het eerst onder de 9” bij de 60m (8”97) en Jaron Van der Meiren verscherpte zijn PR met 6h tot 9”07. Ook eerstejaars Leke liet al een mooie tijd optekenen in de spurt: 9”37.  Jonas Verschuere pakte uit met een stevige jump bij het verspringen: 4m53, bijna een meter verder dan een dikke maand geleden! Weliswaar 9cm te weinig voor goud maar wel een meer dan verdiende zilveren plak. Leke en Kobe, allebei eerstejaars, deden van zich spreken met hun 3m70. Ook niet onopgemerkt: de 3m61 van Otis Vermeir en de 3m56 van Timon Houthooft. Bij het kogelstoten kwam Otis zelfs op het podium terecht met zijn 9m16: een zilveren medaille in je allereerste pistewedstrijd, dat is pas een debuut! Ook niet onaardig: 7m33 van Jaron en 7m14 van Jonas. En bij de 1000m plaatste Josse een eindspurt om u tegen te zeggen en werd nipt 3e in 3’24”65.

Op de 80H bij de miniemen verbeterde René Clinckspoor zijn PR met een chrono van 15”23, net geen podiumplaats.  Ilian Van der Meiren deed 31h af van zijn besttijd op de 80m en werd met 11”08, tot zijn grote verrassing, 2e. Tweede Ratje werd Elias Van Meerssche met 11”51.  Elias was ook onze snelste man bij de 150m: met 21”52 kwam hij 30h tekort voor brons.  Robbe Verstraete werd knap 5e bij het speerwerpen met 24m83, en daar zit zeker nog progressie in… Ook markant: de 22m33 van Quinten Braem en de 22m22 van René. Amper 4 deelnemers bij het discuswerpen, waaronder één Ratje, Remi Van Hulle en hij won brons met een worp van 21m11.  Bij het hoogspringen staakte Ilian zijn wedstrijd op 1m50 om naar de start van de 1000m te hollen, maar dat was al goed voor een nieuw PR en brons. En dan, de afsluiter van deze zonnige middag: een knappe race van Ilian en Robbe in de 1000m: ze deden om beurten de kop en in de laatste rechte lijn vochten ze tot de laatste centimeter. Ilian eindigde 2e en deed met 3’03”43 maar liefst 8” af van zijn PR. En Robbe plaatste een ferme eindspurt waardoor hij met 3’06”22 ook 8” sneller liep dan zijn besttijd en brons veroverde: wat een remonte na een time-out van anderhalve maand door een blessure! Ook René liep de ziel uit zijn lijf en verstevigde zijn PR met 3’17”86. Uitgeput vielen onze langeafstandslopers neer en beseften dan pas hoe snel het allemaal gegaan was. Speciale pluim voor Quinten, die met pijn in het been toch wou starten, op zijn tanden beet en toch nog 3’30”27 liet optekenen. Ze geven niet op, onze Ratjes…

K.B.

ALLE UITSLAGEN

FOTOALBUM (Jimmy C.)