Aflossingen Lokeren: Racing aan de top!

Negen RCG-teams trokken naar de 3×600 in Lokeren, 5 met jongens en 4 met meisjes. En van die 9 kwamen er 4 terug met een medaille. Net geen 50% dus, en een 5e team miste nipt het podium.

We hebben nog niet al te veel wedstrijdatleten bij de benjamins, de meisjes bvb waren niet present, maar de jongens deden van zich spreken: 1 team deed mee, met Miel Haerens, Abel Bonduelle en Sander Vanden Herrewegen. Sander wist een atleet van STAX te verrassen door in de laatste rechte lijn een ferme spurt te trekken en zo werd dit groepje tweede in een spannende race (6’51”39) met 12 teams. Eerste zilveren plak binnen. Goed gestart, is half gewonnen…

De pupillen meisjes waren ook maar met 3 om zich te verdedigen. Jolien Clopterop, Nanon De Champs en Marthe Verheecken moesten het opnemen tegen 14 andere teams. Jolien was knap gestart, Nanon ging diep, zag nog roder dan haar loopbroekje en moest wat terrein prijs geven, maar Marthe liep de 600 van haar leven en wist zo brons te veroveren in 6’37”57. Tweede plak op zak.

De pupillen jongens stuurden 2 teams naar Lokeren. RCG 1 met Josse Martin (uit te spreken zoals die tijdrijder, volgens de omroeper), Jaron Van der Meiren en Emiel De Coster en RCG 2 met Leke Bada, Sietze Verhaegen en Samuel Van De Walle. Het grootste deelnemersveld bij de pupillen, met 18 teams waren ze, en RCG 2 streed met Samuel tot de laatste centimeters voor de 8 e plaats in 6’11”41. Josse van RCG 1 kon als 3 e de stok doorgeven bij de 1 e wissel, Jaron schoof nog een plaats op en Emiel leek even naar de zege te lopen maar moest dan toch de duimen leggen voor die jongen van Hamme. Knappe 2 e plaats in 5’37”52 -3 e plak binnen- een dolblije Emiel ‘Voor het eerst op het podium, waw!’ en een ietwat ontgoochelde Josse en Jaron want dat clubrecord, tja, dat hadden ze op 3” na gemist. Maar een Lokerse pannenkoek én een zilveren medaille helen vele wonden. En de overtuiging van Emiel dat hij NOG sneller kan….

Bij de miniemen meisjes werden onze kleuren verdedigd door 3 teams. Even leek het erop dat een 3 e plaats nog haalbaar zou zijn voor RCG1 met Sena Tay, Naomi Sakwe en Hanne Van Hulle, maar het lukte net niet. Ze arriveerden in 5’45”46, een dikke 3” na hun voorgangers. RCG 2 met Raquel Bracke, Emma De Landsheere en France Vande Cavey werd zeer nipt 6 e in 5’56”82 (France leek even vergeten dat het niet verboden is om te spurten in de laatste rechte lijn) en RCG 3 met Laura Stevens en Emma en Laure Van Herreweghe werd 11e op 13 teams in 6’16”35.

Team 1 van de miniemen jongens met René Clinckspoor, Robbe Verstraete en Ilian Van der Meiren was er ook op gebrand om dat clubrecord te verbreken, maar dan zouden ze wel razendsnel moeten zijn, 1’37” mochten ze elk maar lopen. René was optimaal gestart, zat de hele tijd in 3 e positie, Robbe wist nog een atleet voorbij te steken en Ilian liet Sverre Van Britsom van AVLO niet verder uit lopen, maar om een ijzersterk Lokeren te verslaan hadden ze misschien 3×1000 moeten afleggen… RCG1 werd in elk geval heel mooi 2 e in 5’06”34: de 4 e medaille was een feit. En dat clubrecord? Ach, dat verbreken zebegin september wel… Ook RCG2 kwam sterk uit de startblokken met een knappe race van pupil Robel De Schryver, Jan Vercruysse en Quinten Braem. Ze werden 5 e op 9 teams in 5’46”15.

Veel teamspirit in Lokeren, veel inzet en enthousiast supporterende clubmama’s: mochten ze een prijs uitreiken voor de strafste supporter dan stonden de RCG-mama’s zeker aan de top