BK AC: 3 maal goud en 2 maal zilver en nog veel mooie ereplaatsen voor KRCG!

Belgisch Kampioenschap alle cat te Brussel – dag 2 – Zondag 8 juli 2018

Ik had op zaterdag geschreven dat we drie zekerheden hadden en die hebben het vandaag op zondag dan ook waar gemaakt. 

Remi Malengreaux mocht zoals gebruikelijk de laatste jaren aan de slag te Nivelles. Naar eigen zeggen, en ik heb dit ook van Walter De Wijngaert, was de staat van de werpring niet optimaal. En als je als kenner naar de uitslag kijkt moet je dit wel enigszins beamen. Ook Remi zegde dit maar dit maakt niet uit dat hij toch het goud binnen haalde met 61m86. En dat was nummer één.

Tweede zekerheid was Eline Berings. Naar eigen zeggen, en ook Peter en ik hadden dit gevoel, liep het toch niet op wieltjes. Dat was ook de uitleg van Eline en haar kennende hangt er aan een titel liefst een nette tijd. Liep op haar 100m horden toch een oerdegelijke 12”98. Tweede goud was binnen.

Derde zekerheid was Dylan Owusu en die mocht mij liefst niet ontgoochelen. Kwam bij zijn eerste horde al niet optimaal uit, zat te sukkelen bij horde zes en zeven en verloor daar misschien wel de titel. Want bij het uitkomen van de laatste bocht had Dylan precies zijn ritme terug gevonden en kwam toch amper één meter van de winnaar over de finish. Eindtijd 51”46.

En dan hadden wij waarschijnlijk gedacht dat het over en out was voor onze club. Niks was minder waar want Laures Bauwens had ogenschijnlijk nog iets in petto. Voor ons niet gelaten. Na haar 12”36 (toch) in de reeksen op zaterdag liep ze vandaag in de finale een perfecte race met het zilver als beloning. Tijd 11”99 en van een verrassing gesproken. Geen probleem voor mij dergelijke dingen mogen er voor mij altijd bij. Bij 200m was de euforie waarschijnlijk nog steeds aanwezig. Eindigde zesde in 24”96 goed voor een zesde plaats. Ook niet slecht in een finale.

Sarah Rutjens verbeterde haar tijd van zaterdag op de 100 m naar 12”18 en die was goed voor een 6de plaats. Na alle ellende van vorig seizoen en deze winter was Sarah daar hopelijk tevreden mee. Gaan we haar eens moeten vragen.

Kiné Gaye stond bij het hinkstapspringen met de vierde prestatie ingeschreven en daar is het vandaag ook bij gebleven. Vierde en meest onprettige prestatie met 11m82.

Deze plaats was ook Bert Misplon toebedeeld op de 3000m steeple, al hadden ik en onze voorzitter toch op iets meer gehoopt. Maar na de aankomst wist Bert ons te vertellen dat het al van bij het begin niet draaide zoals hij had gehoopt en kenners zullen dat ook wel bevestigen.

En naar eigen zeggen was dit zijn laatste 3000m steeple en ik had hem toch graag die bronzen medaille gegund als afsluiter. Tijd 14’20”11.

Ook Bjarne Rasschaert startte in deze wedstrijd maar na half wedstrijd ging het kaarsje stilaan aan het uitdoven. De warmte  of onervarenheid? Wie zal het zeggen. Bleef toch doorgaan tot aan de finish. Eindigde in 10’32”11.

Jolien De Schaepmeester, aan de slag op de 5000m, had waarschijnlijk last van de warmte of…..? Wie zal het zeggen. Jolien zelf waarschijnlijk. Stapte na half weg uit de wedstrijd.

En het beste en meest verrassende heb ik voor het laatst gehouden. Het beste dat Jennen Mortier kon overkomen was het podium en ook ik had hem dat toegemeten. De wedstrijd verliep voor Jennen uitermate ideaal. Steeds in de kop van de eerste groep en niet uitermate snel. Ideaal voor iemand als Jennen. Naarmate de wedstrijd vorderde viel er in de kopgroep één voor één eentje af zodat ze met nog twee ronden voor de boeg nog slechts met een viertal overbleven. Een 500m voor het einde moet Jennen zich ongelooflijk sterk gevoeld hebben want bij een eerste versnelling liep hij beetje bij beetje weg van zijn medematen om kampioen te worden in stijl. Een twintigtal meter, of was het meer, voor zijn concurrenten uit over de finish. Belgisch kampioen op de 5000m maar Jennen bleef er uitermate kalm bij. Vader Thierry schijnbaar minder. Schitterende momenten.

Eindresultaat. Niet drie maar vijf maal eremetaal en niet van de minste; Driemaal goud en tweemaal zilver. Proficiat aan de medaillewinnaars maar ook alle anderen die hun beste beentje hebben voorgezet.

Gezellige middag waarvoor dank aan de atleten.

 

Opgetekend door Chris

Uitslagen