7x eremetaal op KvV Cadetten & Scholieren

1x Goud, 2x Zilver en 4x Brons is de buit die onze eigen Ratjes binnen haalden op het Vlaams Kampioenschap cadetten & scholieren. Het had meer mogen (kunnen) zijn, maar daarover meer in de samenvatting, met dank aan onze secretaris.

Kampioenschap van Vlaanderen cadetten/scholieren te Gentbrugge – Woensdag 15 augustus 2018

We konden genieten van schitterend atletiekweer waar alleen de wind een negatieve rol voor zijn rekening nam in dit kampioenschap. Wat de rol van de eigen atleten betreft kunnen in mindere of meerdere mate tevreden zijn met de geleverde resultaten. Enkelen onder hen zullen wat meer verwacht hebben en anderen hebben dan een off-day gehad. Zo gaat dit in de atletiek.

Laat ik maar meteen van wal steken met de medaillewinnaars. Bovenaan het lijstje mag Beryl Owusu wel eens de volle aandacht krijgen. Lijstaanvoerster op de 300m horden had ze alleen wat schrik van Bilo Marie. Van bij de start was het al duidelijk dat dit onnodig was. Beryl maakte haar favorietenrol waar in een schitterende 44”89 (pr), een handjevol hondersten boven het clubrecord. Maar het goud was binnen.

Jill Bracke is na blessureleed nog steeds op zoek naar het vormpeil van voorheen. Op de 100m liet ze 13”45 optekenen wat net niet voldoende was voor de finale. Op de 100m horden liep ze in 13”45 naar de derde plaats. Brons binnen maar de tijd zal haar wel niet helemaal tevreden gesteld hebben. Blijven werken is hier de boodschap.

Voor andere medaillewinst bij de meiden was het uitkijken naar Nilay Capa. Zij had theoretisch gezien kans op een medaille. Na haar mindere prestatie te Oudenaarde kon het niet anders dan beter gaan. En Nilay deed wat men van haar verwachte. In 5’27”36 pikte ze het zilver in met een dik pr er bovenop. Niet minder dan 10” deed ze af van haar besttijd.

Bij de heren (hm) was het vooral uitkijken naar Arne Vergison en Wieter Annaert op de 800m. Beide lieten zich pramen om wat ritme in de wedstrijd te duwen en dat was maar goed ook want vooral Wieter moet het hebben van een snelle wedstrijd. Geen van beide ontgoochelde. Arne pakte in zijn gekende stijl het zilver in 2’00”93, Wieter naar brons in 2’01”43. Schitterend.

Wat die heren konden op de 800m kon ook cadet Rob Van Den Bogaert maar dan op de 1500m. Nooit ver weg van de kop van de wedstrijd liep hij in 4’33”77 naar brons. Evenwel enkele seconden boven zijn besttijd maar in een kampioenschap zijn het enkel de medailles die tellen.

En zoals altijd zijn er op een kampioenschap ook minder gelukkigen. Bij de dames Stefanie Dadayeva onder andere die bij polsstok driemaal faalde bij haar beginhoogte en daarmee een zekere podiumplaats door de vingers zag glippen. Een andere bijna zekerheid op het podium was Silke Vlaeminck op de 1500m die naar ik hoorde zeggen van insiders te kampen had met een opkomende kwetsuur maar toch haar wedstrijd uitliep. Lisa Clopterop die met 1m60 bij hoog zich diende tevreden te stellen met die verdomde vierde plaats. Ze beloofd alvast revanche op het Belgisch kampioenschap en dat siert haar. Femke D’hauwers liep op de 1500m (5’02”44) andermaal een persoonlijk beste en die heeft daar blijkbaar een patent op. Cloë Vandermeulen liep 13”19 op de 100m en verbeterde haar tijd op de 200m, 26”58, met exact 1/100ste seconde. Persoonlijk beste is persoonlijk beste. Lotte Leroy liet op de 100m 14”73 optekenen.

Ook bij de heren had je van die ongelukkigen zoals een Ewout De Jonge op de 300m horden die met zijn 42”95 net buiten de prijzen viel en zich daar bovenop nog licht blesseerde zodat hij bij speer (35m34) niet voluit kon gaan en halfweg de strijd staakte.  Ook Lorenzo de Visscher, die op de 400m een beresterke wedstrijd liep in een persoonlijk beste van 51”03, voelde zich allesbehalve gelukkig met zijn vierde plaats. Komt daar bovenop dat hij een zekere deelname aan het voorprogramma van de MVD aan zijn neus ziet voorbij gaan. Dubbele pech. Simon Buffel zette in de reeksen van de 100m 11”97 neer, goed voor de finale waarin hij 11”89 liet noteren. Blijkbaar komt hij stilaan op niveau terug na lang blessureleed. Henri Vande Cavey liet op de 100m 12”79 en 25”84 op de 200m. Seppe Verstraete en Tijs Verschuere haalde respectievelijk 2’12”27 en 2’13”35 op de 800m. Luka Leroy liet op de 1500m 4’50”01 optekenen.

Daarmee hebben we het zowat gehad wat deze Vlaamse kampioenschappen betreft. Als deze mensen dienen eens goed na te kijken wat het minimum bedraagt voor deelname aan de Belgische kampioenschappen vooraleer ze zich inschrijven.

Verder wordt het uitkijken naar zondag 26  augustus want dan gaan de Belgische kampioenschappen door voor junioren en beloften en dit te Moeskroen.

Opgetekend door Chris

Bekijk HIER alvast alle uitslagen.

FOTOALBUM (J.C.)