PK Aflossingen (cad-sen) 02-09-2018

Laat me deze samenvatting beginnen met de heren die eerst pech kenden en daarna eens netjes de puntjes op de “i” zetten. Op de 4x100m bereikten de heren a/c de finish niet – al moet ik het verhaal schuldig blijven wat er gebeurde – maar later op de dag scoorden ze de hoofdvogel op de 4x200m. In 1’27″03 zetten Davide Petrella, Dries Vergaelen, Dylan Owusu en Yestin Scheldeman orde op zaken. Proficiat mannen, maar spijtig voor jullie deden de dames het beter…..hehe.

De dames a/c dus en ging het op de 4x100m snel, op de 4×200 zo nodig nog sneller. Eerst stormden Laures Bauwens, Sarah Rutjens, Imke Vervaet en Kine Gaye met 46″58 naar het goud, op de 4×200 werd kwam Cloë Van Der Meulen in de plaats van Imke en Cloë deed haar job met verve. 1’39″87 en opnieuw goud en op de koop toe amper 2/10e boven het CR. Sterk van onze sprintende madammen niet ?

Bij de wat oudere madammen, de masters dus, amper 2 ploegen aan de start. Beetje jammer maar het was maar zo. In principe was Rieme sterker dan de Ratjes, maar het zijn bijterkes natuurlijk. Deden het voortreffelijk maar kwamen toch ietsje te kort. Zilver dus voor Sylvie Desmet, Patsy Galle, Annelies De Mey en Inge Van Vynckt, dit met een chrono van 62″15.

Bij de jongeren enkel cadetten op deze kampioenschappen en dan open ik met de cadetten heren op de 4x800m die in 8’55″14 naar het goud liepen. Proficiat aan de heren Luka Leroy, Seppe Verstraete, Tijs Verschuere en Rob Van Den Bogaert met deze prestatie. En het waren de heren die nog in de medailles vielen, met name op de 4x100m. Hier liepen Henri Van De Cavey, Pieterjan Van De Walle, Brecht Stevens en Ewout De Jonge naar het zilver in 47″74. De laatste prestatie die te vermelden valt in de cadetten-categorie is die van de cadetten dames op de 4x100m, waar Beryl Owusu, Emma Rommel, Mira Storme en Sien Dombrecht naar een chrono van 59″25 liepen.

Tot slot nog één team op dit aflossing gebeuren, de heren op de 4x1500m. Hier speelden de heren Jurgen Craeymeersch, Rembert Jans, Thierry De Vreese en Wim De Bois het klaar om in een tijd van 20’13″50 een 3e pl te bemachtigen, met bijhorend brons uiteraard !

ALLE UITSLAGEN

FOTOREPORTAGE