PK Aflossingen (Jeugd) 02-09-2018

Straffe jongens in de vroege herfstzon…

De jeugd mocht ’s morgens de aflossingen lopen en dat zorgde voor een vlot verloop en geen ellenlange wachttijden tussen de korte en de langere afstanden. Geen benjamin jongens van onze club te bespeuren op het terrein aan de Blaarmeersen en ook (te) weinig miniemen meisjes, maar de jongens die er wél waren lieten van zich spreken: twee keer zilver en een nieuw clubrecord. De pupillen jongens liepen de chrono van 1999 aan diggelen op de 4×60 en met 33”73 mochten Josse Martin, eerstejaars Olaleke Bada, Jaron Van der Meiren en Jonas Verschuere fier op het tweede plekje van het podium plaats nemen. Het eremetaal schitterde fel in de warme herfstzon.

De miniemen jongens, getriggerd om dat clubrecord op de 3×600 scherper te zetten, haalden alles uit de kan, zelfs de papa’s werden er nerveus van. René Clinckspoor, Robbe Verstraete en Ilian Van der Meiren kwamen over de finish in 5’00”99: een dikke seconde boven het clubrecord maar wel een zeer knappe 2e plaats op dit PK Aflossingen. Dit trio deed het, versterkt met Quinten Braem, ook zeer behoorlijk op de 4×80: ze werden 7e op 20 teams in 45”05.

Bijna was het nog een keer prijs: op de 3×600 bij de pupillen jongens. RCG1 met Josse Martin, Emiel De Coster en Samuel Van De Walle werd met 5’49”94 derde in de laatste reeks, maar viel van het podium door een iets snellere winnaar van de 2e reeks. RCG2 met Timon Houthooft, Jonas Verschuere en Jaron Van der Meiren deed het zeer behoorlijk: met 6’08”69 veroverden ze de 10e plaats op 25 teams.

Ook al waren onze miniemen meisjes niet zo talrijk, ze beten wel flink van zich af. En dat resulteerde in een 5e plaats op 17 deelnemers bij de 4×80 voor Naomi Sakwe, France Vande Cavey, Emma De Landsheere en Hanne Van Hulle. Hun chrono (43”64) kon niet op tegen een beresterk Lokeren met de 2e snelste tijd ooit op de 4×80: 42”09. Emma, France en Naomi schreven zich ook in voor de 3×600 en ze werden 7e van de 19 teams in 5’45”45.

Het snelste ploegje op de 4×60 bij de pupillen meisjes was RCG1 met Marthe Verheecken, Eva Holsbeke, Jolien Clopterop en Mano Inghelbrecht. Ze liepen over de meet in 38”23 en eindigden 11e  op 20 teams. Bij de 3×600 legden Eva, Jolien en Jente De Wolf (met nog altijd een stevig ingepakte arm) beslag op de 16e plaats van de 27 teams (6’33”83).

Vier benjamin meisjes waagden zich aan de aflossingen: Nora De Bois, Julie Van Vlem, Lotte Guns en Romi De Bois: bij de 4×60 klokten ze af op 45”75 (12e op 14 teams) en op de 3×600 eindigden Lotte, Romi en Nora voorlaatste in 7’55”60. Volgend jaar zijn ze vast en zeker weer wat sterker…

Gedetailleerde uitslagen van het PK Aflossingen vind je via deze link.

FOTOREPORTAGE (J.C.)

K.B.