Bk cad-schol te Kessel-Lo: medailles voor Jill, Nilay, Beryl, Stefanie & Lorenzo!

Schitterend atletiekweer met veel zon maar af en toe toch wel ietwat te veel wind om goed te zijn. Niet getreurd we hebben al slechtere dagen gekend. We trokken ons vooral op aan de prestaties van de lopers want met onze deelnames aan de kampnummers is het droefenis troef. Tijd om daar toch eens wat werk van te maken. Goed niet janken en over naar de resultaten. En ik ga geen onderscheid maken tussen de heren en dames of cadetten en scholieren maar gewoon de prestaties afgaan zoals ze op het uurschema stonden.
Ik begin dus met zaterdag waar om 9u30 in de morgen de 300m horden geprogrammeerd stond voor cadetten dames en meteen mocht Beryl Owusu de baan op. Als aanvoerster van de ranglijst kon het niet anders of reekswinst moest haar naar de finale leiden op zondag. Ze deed dus ook wat we van haar hadden verwacht. Reekswinst in 46”44.
Lisa Clopterop, en dan zitten we bij hoog cadetten dames, haalde op het Vlaams met 1m60 de vierde plaats. Op het Belgisch wou ze waarschijnlijk beter en meer. Het zal verkeren zei Bredero. Met 1m55 belandde Lisa weer op die verdomde vierde plaats. Het zal je maar overkomen.
Lorenzo De Visscher (scholier) had al gans de zomer zijn zinnen gezet op dit Bk en dat op de 400m. In zijn reeks liep hij gezwind naar reekswinst en een plaats in de finale op zondag. Tijd 51”80.
Femke D’Hauwers (cadet) en Silke Vlaeminck (scholier) mikten op de 1500m. Femke mocht al tevreden zijn dat ze als eerstejaars al meteen kon deelnemen aan dit Bk. Haar ambitie was om nog maar eens haar pr te verbeteren en een tijd onder de 5’ maar het viel anders uit. Met 5’04”20 bleef ze een tweetal seconden boven haar pr.

Bij de scholieren was de eerste ronde een studieronde. Voor Silke waarschijnlijk geen goede zaak. Ook het feit dat ze enig trainingsritme ontbrak wegens een kwetsuur op het Vlaams. Met 5’09”84 eindigde ze op de 5de plaats.
Cloe Van Der Meulen (scholier) haalde op de 200m met 26”13 de finale die later in de namiddag plaats vond. Tweemaal op een korte periode een 200m afhaspelen is blijkbaar net aan haar besteed want zij kon haar prestatie van de reeksen niet bevestigen. Eindigde 8ste in 26”52. En noteer alvast dat niet iedereen het geluk heeft om aan een finale deel te nemen op een Belgisch kampioenschap.
Laura Servaes (scholier) is aan een drietal weken op de sukkel bij speer. Het draait momenteel voor geen meter en dat uitte zich ook op dit Belgisch. Spijtig want ze heeft wel iet in haar mars. Bij zowel haar eerste als haar tweede worp ging ze volledig in de fout en liet ze tweemaal nul optekenen. Bij haar derde haalde ze 33m00 rond wat niet genoeg was voor een plaats bij de beste acht.
Er is er eentje bij de scholieren dames die koortsachtig op zoek is naar haar betere vorm na blessureleed. En stilaan groeit ze er ook naar toe. Kapot van de stress bij aanvang van de reeksen 100m horden liet Jill Bracke zich toch weer van haar betere kant zien. Met 14”46 en reekswinst liet ze een seizoen beste noteren. In de finale bevestigde ze haar stijgende vormcurve met een schitterende 2de plaats in 14”24, opnieuw een verbetering van haar seizoens beste.
Ook Simon Buffel (scholier) groeit stilaan naar zijn beste vorm toe na een lange afwezigheid wegens blessure maar dit kampioenschap kwam voor hem waarschijnlijk nog te vroeg. Hij liet 11”73 optekenen.
Yara Valck (scholier) tenslotte liet op de 800m 2’26”93 optekenen.
We waren rond op zaterdag en het saldo was niet onaardig. Jill zorgde voor de enige medaille (zilver) en verder hadden we Beryl en Lorenzo die een finaleplaats afdwongen op zondag.
Op zondag dan nog maar eens richting Kessel-Lo maar ik heb mij laten voeren als een koning. Uitkijken wat het nu zou worden en met al die finales de tweede dag kon het niet anders of er diende voor ons wel wat eremetaal opzij gelegd. Emiel Dierckxsens en Jef Misplon (scholieren) mochten de dans openen en dit op de 110m horden.
Emiel liet met 16”40 een nieuw persoonlijk record optekenen. Jef van zijn kant haalde met 15”63 als achtste man de finale en of hij daardoor verrast was. Niet gewoon om een dik uur later nog maar eens 110 horden te lopen diende hij zich tevreden te stellen met een achtste plaats in 15”66.

In de vroege namiddag diende hij zich aan te melden voor het speerwerpen. Dat hij al twee keer een 110 horden in de benen zag je direct bij zijn eerste worpen en dan wist ik als coach het al. Dit komt niet goed. Bij zijn laatste poging behaalde hij zijn beste met 48m rond goed voor de 5de plaats.
Ook Lorenzo De Visscher had zich een week voor het Bk weten te plaatsen voor het speerwerpen. Of dit een goede zet was weet ik niet maar na zijn tweede poging (43m70) hield hij het voor bekeken aangezien hij om 15u de finale van de 400m diende te lopen. En wat hij daar uit zijn mouw schudde grenst aan het ongelooflijke. Kreeg baan 8 toegewezen en dat was voor hem misschien wel een goede zaak want dan kon hij zijn eigen wedstrijd lopen. Op 150m van de finish liep hij bijna zo goed al zeker in een verloren positie maar dan ken je Lorenzo niet. In een denderende eindspurt haalde hij met 50”50 het brons binnen. Een verbetering van zijn persoonlijke beste met niet minder dan 53/100ste en dat op een 400m. Je moet het maar doen!

Wat ze op zaterdag presteerde op de 200m kon Cloe Van Der Meulen niet herhalen op zondag in dereeksen van de 100m. Zij diende zich tevreden te stellen met 13”13.
Ewout De Jonge (cadet) schreef zich op aanraden van zijn trainer in voor de 200m en niet voor de 300m horden dit wegens trainingsachterstand. Bleef met 24”41 ook onder zijn beste niveau. Op diezelfde afstand liet Henri Vande Cavey 25”54 optekenen en die was al heel gelukkig met zijn deelname aan dit kampioenschap. En je zou voor minder want niet iedereen kent dit geluk.
Nilay Capa (cadet) stond met de tweede beste tijd op de 1500m steeple en dan ga je er automatisch van uit dat een medaille er wel diende te komen. En zo gebeurde het ook maar niet zonder enige moeite. Pas in de laatste honderd meter verzekerde zij zich van die derde plaats in 5’29”97.
Tijs Verschuere en Seppe Verstraete waren de cadetten van dienst op de 800m. Lange tijd in elkaars tred ging het voor Seppe wat minder vlotjes in de laatste twee honderd meter. Tijs daarentegen liep naar een nieuw persoonlijk beste in 2’08”12 (-1”53). Voor Seppe werd het 2’10”66.
Bij de scholieren 800m moesten Lennert Dewulf, Wieter Annaert en Arne Vergison het onderling uitvechten wie van de drie op het podium stond. Spanning verzekerd dus. Lennert en Wieter mee in de kop van de wedstrijd en Arne zoals gebruikelijk aan de staart om aan het einde sterk naar voor te komen. Wieter trok op 200m van de finish aan de bel en ging er sterk vandoor maar bekocht dit aan de finish. Lennert had wat meer over dan Wieter en pakte hem op de meet voor de derde plaats. Wieter op die ongelukkige vierde plaats en Arne kwam net wat te laat op gang. Werd vijfde maar was heel eerlijk dat het bij hem niet zo goed draaide. Lennert liet 1’59”21 optekenen, 1’59”32 voor Wieter en Arne haalde 2’00”59.
Rob Van Den Bogaert (cadet) nog derde op de 1500m tijdens het Vlaams had op dit Bk blijkbaar niet zijn dagje. Liet 4’35”06 optekenen en dat is ver boven zijn pr. Een mindere dag heeft iedereen wel eens.
Polsstok bij de scholieren dames was al een ganse tijd aan de gang en voor zij die wat hoger wippen als de anderen moet het een stresserende bedoening zijn eer zij aan de beurt komen. Stefanie Dadayeva deed het deze maal beter dan tijdens het Vlaams waar zij bij haar beginhoogte drie nullen liet optekenen. Met 3m70 pikte ze het zilver in en er had misschien wel meer in gezeten maar helaas.
En Beryl Owusu heb ik voor het laatst gehouden. Was ze uitstekend op de 300m horden (goud) tijdens het Vlaams dan ga je automatisch denken dat ze dit op het Bk gaat herhalen. Helaas dit is niet altijd waar. Toch mag ze tevreden zijn met haar prestatie als liep het op de laatste horde eventjes mis. Derde in 46”56 en brons dit alles om een schitterend seizoen af te sluiten.
Laat ik dan helemaal afsluiten met het Bk 4x1500m junioren. Sander Rasschaert, Biebaut Sander, Peeters Victor en Bjarne Rasschaert waren de vier protagonisten. Lange tijd op kop en bijna op weg naar de Belgische titel maar dat was zonder het viertal van Aalst gerekend. Ook het feit dat Bjarne een ietwat te snelle start had genomen bij de laatste aflossing hebben het viertal de das om gedaan. En dan nog het feit dat ze op de heel ongelukkige vierde plaats eindigden was de klap op de vuurpijl. Eindtijd: 17’22”92.
Heeft u meegeteld wat onze cadetten en scholieren dames en heren mee hebben gebracht naar Gentbrugge?  Heel goed dan hoef ik dit niet meer neer te pennen. Bedankt voor het verslinden van dit artikeltje en hopelijk gaat er nu eens iemand anders een klein verslagje schrijven van wat de aflossingsploegen gepresteerd gaan hebben op zondag 16 september te Andenne. Deze jongen zal er niet aanwezig zijn.

Opgetekend door Chris

FOTOREPORTAGE DAG 1 (J.C.)