WEEKEND PARIJS JOGGERS – 22/23 SEPTEMBER 2018

In het weekend van 22/23-sept. zijn we terug naar Parijs geweest met de joggers, dit omdat we op zondagmorgen de mooie maar toch vrij zware ‘La grande classique Paris-Versailles’ gelopen hebben, goed voor zo’n 16,2 km van Parijs naar Versailles.

Het parcours is niet van de poes.

Zaterdagdagmorgen, stipt om 07u30, zijn we met 46 deelnemers (waarvan 35 lopers !) vertrokken richting Parijs waar we bij aankomst dan eerst onze nummers en mooie T-shirt konden afhalen.

Nadien reden we naar ons hotel, Hotel Mercure Paris Boulogne, alwaar we onze bagage mochten achterlaten want de check-in zou pas ’s avonds gebeuren. Nadien was iedereen vrij voor de rest van de dag.

De chauffeur was zo gewillig om een deel van de groep, die tickets hadden geboekt voor het Atelier des Lumières, nadien af te zetten ter hoogte van de Bastille, waar we o.a. eerstLa promenade plantée’, het prachtige restaurant ‘Le train bleu’ in de ‘Gare de Lyon’, alsook ‘Le cimetière du Père-Lachaise’, konden bezoeken. Als afsluiter hebben we dan van het prachtige, noem het een indoor lichtfestival, genoten, waarbij kunstwerken van o.a. Gustav Klimt en Egon Schiele, rondom rond op 10 meter hoge muren werden geprojecteerd en begeleid door oorstrelende muziek. Een echte aanrader voor wie Parijs nog eens bezoekt vóór 9 jan. ’19, want zolang loopt deze expositie nog.

Moe maar voldaan, keerden we dan met de metro terug naar ons hotel om in te checken en ons even op te frissen om richting Bistro ‘Les Agapes’ te wandelen en van een lekkere couscous of ander lekkers te genieten vooraleer van onze welverdiende nachtrust te genieten.

Zondagmorgen, na een lekker ontbijt, reden we om 08u30 richting Eiffeltoren om ons zo vlug mogelijk naar de startplaats te begeven. Om 10u00 was het dan zover, de ‘race kon beginnen !

Fris en monter klaar voor de uitdaging.

De weergoden waren ons gunstig gestemd, bewolkt, af en toe wat zon, met een aangename 19 graden, en het kleine beetje gemiezer halverwege kon ons niet deren.

Alle deelnemende joggers hebben de wedstrijd uitgelopen en werden bij aankomst enthousiast ontvangen door de meereizende supporters ! Na wat schouderklopjes en bemoedigende commentaren, reden we terug naar ons hotel om al het zweet van ons af te spoelen.

De medailles zijn binnen!

Onze receptie kon jammer genoeg niet doorgaan, buiten voor het hotel, want toen was het weer ons niet meer gunstig gezind, maar als goede klanten van dit hotel, mochten we dan gebruik maken van hun veranda en genieten van lekkere cava en zoutjes.

Daarna konden we dan nog genieten van een late lunch in het hotel om nadien terug aan te zetten richting Gentbrugge. De chauffeur van de firma Van de Voorde heeft ons dan veilig en wel om 20u45 terug afgezet aan de Racing.

Ik, ondergetekende, meen te mogen zeggen dat het terug een topweekendje was, zowel op sportief als op cultureel vlak en nogmaals proficiat een de lopers en dank ook aan de supporters voor hun steun. Dank ook aan Thierry de Paris’, voor de interessante weetjes die hij ons op de bus vertelde en om het bezoek aan de lichtexpositie te organiseren.

Pascale