Oefencross Beernem: een geslaagde gezamelijke organisatie.

Een geslaagde eerste gezamenlijke oefencross in de zon, misschien iets te warm, op een pittig parcours!  Wij danken de vele aanwezigen van Gentbrugge, Wichelen en diegenen van de twee plaatselijk Beernemse vereniging voor hun inzet en enthousiasme.

Gezien het grote aantal deelnemers kunnen we uiteraard niet iedereen melden waarvoor onze excuses. De bijgevoegde uitslag en de onderlinge strijdcommentaren van de atleten zeggen alles van deze succesvolle editie van de BB-Oefencross Beernem.

Er werd gestart met onze kangoeroes, 5 ploegjes konden gevormd worden. Maxime Ingelbrecht, Lou De Groot, Tibe Van Steen, Lotte De Bock, Milan Vandermeulen, Brent Steven, Joren Goethals, Achille Wybo, Lars De Smet, Lune Van Wanzele, Noor Misseeuw, Eleni Poelman, Lou De Rycke, Maya Schoonbaert en Milo Van Belleghem werden belood met een mooie medaille en een prachtige vlieger voor hun inzet.

Vanaf de benjamins waren er de individuele veldlopen voorzien. Bij de meisjes was het meteen bingo met de winst van Jenne Misseeuw, Saartje De Smet eindigde op 3 en Linde Daeninck werd 4de. Ook bij de jongens winst voor ons met Leander Bouciqué, de top vijf werd rondgemaakt met Daan Moerman, Stan Vanderschaeghe, Tibo Van Kerschaver en Mattis De Smet.

Bij de pupillen meisjes won Eva Van Holsbeke, met op nummer 3 Ruth Van Steendam gevolgd door Nette De Groot en Nore Van Parijs.  Bij de pupillen jongens won Kobe Moerman voor Tiemen Roegiers en en Sander Vander Herrewegen en de Beernemnaar Laurens Tanghe die 5de werd.

Bij de miniemen meisjes won Lise Keirse voor Racquel Bracke, Lize Dewilde, gevolgd door Jente De wolf en Axelle Van Den Abeel. Bij de jongens zorgden Jan Vercruysse en Arne Bruynooghe voor het spektakel en werden gevolgd door Timon Houthooft, Pierre Lagrou, Jarne Cardon.

Bij de cadetten meisjes was het duidelijk RCG boven met winst voor Femke D’hauwers gevolgd door Bo Van Aerde en Sien Dombrechts, verder vervolledigden Lore Bruynooghe, Hanne Van Hulle en Maxime Dargent de top 6. Bij de cadetten heren won Cas Goos voor Robbe Verstraete en en Seppe Vanthourenhout, Ilian Van Der Meiren en en Wout De Wilde vervolledigden de top 5.

De korte cross dames en heren moesten dezelfde afstand van 2000m afleggen. Bij de dames werd het podium gehaald door Jolien De Schaepmeester, Nele Henneman en Edith Stuyven. Bij de heren was Stijn Van der Burght de primus voor Bjarne Rasschaert en Creo Rahoens, bij de master haalde Rembert Jans een 4de en trainer Johnny Vergison een 9de plaats.

Bij de scholieren dames werd het duidelijke winst voor Silke Vlaemninck voor Aagje Dooms en de rest van het veld. De heren kregen al 3000m voor de voeten geschoven Seppe Verstraete won en werd gevolgd door Sem Schockaert, Tijs Verschuere, Arne Vergison (een middenafstander).

Bij de dames junioren, senioren en masters dames werd het podium gevuld door de senioren Jolien Deschaepmeester en Nele Henneman gevold door master Nele Scherre.

Bij de heren over een dikke 5km was de winst voor een sterke Alexander Dias gevold door Bert Misplon en Davy Stieperaere, Lennert De Wulf werd 1ste juniore voor Steve Van Damme 2de en junior Bjarne Rasschaert. Enkele plaatselijke atleten waar master Bart Bleyaert 3de werd, senior Thiebe De Pestel 5de master Wim De Bois 6de.

Deze uitdaging werd door velen positief ervaren en zal volgend jaar een vervolg krijgen.

Verslaggever: Roland

De uitslag en de  fotoreportage van Jimmy en de fotoreportage van kern Beernem