Veldloop Berlare (KRCG) – 16-12-2018

DE MOOISTE CROSS …

____________________

Niet dat we last hebben van zelfoverschatting, maar is het parcours van de cross in Berlare niet één van de mooiste in Vlaanderen? Een comfortabele startzone, lopen door gras en bos en een loodzware eindspurt door het zand. Alleen de modder was niet echt op het appèl in deze editie. Voeg die er nog aan toe en je hebt het perfecte parcours voor een kampioenschap. Veel Calipagetruitjes rond het Nieuwdonk, alleen al bij de jeugd (tot en met miniemen) waren het er net geen 100! Elf top tien-plaatsen konden we veroveren en 3 medailles, van elk ééntje. Een greep uit de prestaties…

Snelste Ratje op de 1000m bij de benjamin meisjes 2011 was Erika Verhoeyen, ze finishte als 12e, net voor Nina Lukwyia. Bij de benjamin meisjes 2010 had Mirthe Kastelein de sterkste benen, ze werd 15e, net voor Lotte Guns. Ongelooflijk maar waar: bijna een derde van de benjamin jongens 2011 verdedigde onze club en maar liefst 3 jongens stootten door tot de top tien. Leon Van Pottelberghe behaalde zelfs brons in 4’13”, Daan Moerman werd 7e en Diaz Van De Cauter 9e op 56 deelnemers. Broer Winter deed het nog net iets beter bij de benjamin jongens 2010: hij belandde op de 7e stek. De pupillen meisjes 2009 moesten 1230m afleggen en Maïte Van Britsom kwam als 24e en eerste van onze club aan de eindmeet. Eva Holsbeke deed het voortreffelijk bij de pupillen meisjes 2008, al was ze niet helemaal tevreden met haar 12e plaats. Van de 50 deelnemers bij de pupillen jongens 2009 kwam Abel Bonduelle als 15e over de meet. En Kobe Moerman was het strafste Ratje bij de pupillen jongens 2008, hij werd 18e. Frêle Jente De Wolf, van de miniemen meisjes 2007, wordt week na week sterker: ze liep als 9e over de finish en legde de 1900m in 7’11” af. Een blik op de uitslagen van de tweedejaars leert dat ze vierde was geworden als ze tussen de miniemen meisjes van een jaar ouder had mogen lopen! En bij die miniemen meisjes 2006 was Raquel Bracke alweer onze vaste waarde in de top 10: ze eindigde als 7e in 7’35”. Emiel De Coster van de miniemen jongens 2007 had last van stress in de wachtzone maar eens vertrokken stond er weer geen maat op. Emiel liep zich naar brons in 7’26”. Jaron Van der Meiren challengede de scherpe wind met enkel een looptruitje en korte broek: hij werd 8e op 51 atleten in 7’42”. Bijna liet Arne Bruynooghe van de miniemen jongens 2006 zich verrassen in de eindspurt maar hij haalde het nipt als 13e op 26 atleten. Schitterend podium bij de cadetten meisjes 2005-2004 met goud voor Femke D’hauwers in 8’27”, die de hele race op kop liep, en brons voor Bo Van Aerde in 8’31”. Eerste eerstejaarscadet op deze 2100m was Maud Verberckmoes. Markante prestatie ook van eerstejaars cadet Robbe Verstraete: hij legde de 2770m bij de cadetten jongens 2005-2004 in 11’04” af en werd knap 6e. Wat smaakte die suikerwafel daarna lekker! Ilian Van der Meiren, eveneens eerstejaars, liep 5″ later over de eindstreep en viel net buiten de top 10 door een spurt die te laat was ingezet (11″09). Eerste tweedejaars bij de cadetten jongens was Viktor De Munter (11’22”).   

Van de cadetten is het maar een kleine sprong naar de scholieren en bij de dames blijft dit toch een categorie met een beperkt aantal deelnemers. Het zal Silke Vlaeminck een worst wezen, zij snelde naar een knappe zege op wat we zeggen “eigen terrein”. Nilay Capa liet er ook al geen gras over groeien en zij mocht als 2e mee het podium op met haar clubgenote. Aagje Dooms sloot de KRCG-trein op een 6e pl.
Heel wat meer deelnemers bij de scholieren heren maar ook hier eentje die het niet aan zijn hart liet komen. Is weer een sterke reeks aan het neerzetten…die Seppe Verstraete. Finishte dit keer 2e en wacht maar …. hier komt nog meer moois van. Met een 5e en een 6e plaats zullen Tijs Verschuere en Sem Schockaert ook wel ferm tevreden zijn, Jefke Misplon viel dan weer net uit de top 10, maar zijn 11e stek maar er ook best wezen natuurlijk. Stef Vinck volgde ietsje verder op de 13e pl, Jorni Monsecour sloot de KRCG deur op plaats 16.

Dat Bjarne Rasschaert bij de juniores heren ook aan een meer dan behoorlijk seizoen bezig is wisten we al, hij deed er voor eigen volk een 3e pl bovenop. De laatste podiumplaats die we in Berlare mochten noteren voor eentje van de onze kwam er in de korte cross bij de heren, met name voor Jennen Mortier die na 2770m beslag legde op de 2e pl. Jeroen Meuleman knokte zich naar een 4e pl en Thijs Van Der Burgt naar een 7e, zodat we hier ook drie Racingers in de top 10 hadden. Ruud Van Cauteren zou uitkomen op een 17e pl, Creo Rahoens op een 18e, Louis Misplon op een 22e en Dante Van Poucke tenslotte op een 28e pl.

Van het korte werk naar het lange werk, nog steeds bij de heren dus, waar we een 11e pl mogen noteren voor Bert Misplon. Thiebe De Pestel werd hier 16e en Michiel Christiaens 18e wat ons meteen bij de seniores dames brengt waar ook ferm gebikkeld werd voor de dichtste ereplaatsen. Jolien De Schaepmeester vocht zich naar een 5e pl, Hannelore De Lathouwer werd 6e. Even verder kwam Nele Venneman over de meet op een 9e stek en Elle D’Haemer werd 19e in deze race.

Grootste brok in het deelnemersveld blijven de masters, al vinden we maar één dame terug. Wel eentje die het prima doet de laatste weken, met name Nele Scherre op een knappe 6e pl. Bij de heren M50+ liepen Philip Rahoens en Roland De Bois naar een 7e en een 30e plaats. De iets “jongere” masters spanden de kroon qua aantal deelnemers, met negen stonden ze namelijk aan de start. Waar vinden we deze strijders terug ? Wim De Bois op 10, Kurt De Smet op 14, Rembert Jans op 20, ThierryDe Vreese op 21, Jonas Verhaege op 34, Bennie – ja “den Bennie” – Van Belleghem op 36, Dieter Houthooft op 46, Paskal De Pauw op 48 en Christophe Stokx tenslotte werd 49e.

K.B. / J.L.

De deelnemers van de VOLKSLOOP vinden alvast hun FOTOREPORTAGE op DEZE LINK.

UITSLAGENBORD

FOTO’S deel 1

FOTO’S deel 2

FOTO’S podia