Review Indoor KRCG – 26-12-2018

Op 2e Kerstdag zetten we traditiegetrouw de Gentse Topsporthal open voor onze eigen meeting en dit jaar was het niet anders. Voor sommigen de afsluiter van 2018, voor anderen dan weer de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 en in dit laatste geval is de een al wat beter bij de pinken dan de ander. Neem nu bijvoorbeeld enkele atleten (nochtans met de nodige ervaring) die er plots aan denken….Ach ja, ik moet me inschrijven ook voor een meeting…. Tjiens.

Soit, alles kwam netjes in orde, met dank aan het bestaan van de smartphone en kunnen we over naar de orde van de dag, waarbij we voor deze meeting er enkele “highlights” uitpikken. Iedereen kan zijn of haar uitslag nog eens nalezen op DEZE link.

Laat ik maar beginnen met de atleten die er jammer genoeg niet zo best van afkwamen en dus zo de start van hun indoorseizoen de mist zagen ingaan, of toch gedeeltelijk. Toeval op niet, de meeste missers noteren we op de horden want noch Brecht Stevens (CadH), Laures Bauwens (SenD) of Jill Bracke (JunD) haalden de aankomst. Deze laatste twee kwamen nochtans vrij goed uit de startblokken, doch bij de eerste horde liep het mis. Jammer, maar die herpakken zich wel in de komende weken.

Dan maar uitkijken of het op de vlakke spurt over 60m beter ging en daar zal je ons niet horen klagen, integendeel. Ik noteer vooral de reekswinst bij de scholieren heren van Jarne Veldeman (7″64), iets wat hij netjes over deed op de 200m later op de dag en eveneens de reekswinst van Emma De Landsheere bij de cadetten dames (8″96), de categorie waarin France Vande Cavey met haar 8″76 in een andere reeks ook wel best tevreden zal zijn. Dé uitschieters noteren we echter bij de seniores, zowel bij de heren als de dames. Bij deze laatste knalde Imke Vervaet alles en iedereen naar huis met een sterke 7″58 (zo vroeg op het seizoen) en bij de heren was het maar best dat Dylan Owusu en Dries Vergaelen in verschillende reeksen zaten of het zou nóg sneller gegaan zijn dan de 7″21 (Dylan) en de 7″16 (Dries) die ze nu uit hun spikes schudden en daarmee 2e en 1e werden van de dag.

Later op de dag zouden beide heren op de 200m nog eens voor hetzelfde tafereel zorgen, maar dan in omgekeerde volgorde. Dylan pakte op dit nummer de winst in 22″43, Dries noteerde 22″99 achter zijn naam. Bij de dames deed Justine Goossens het ook al prima met een 4e chrono overall (25″84) en bij de jongste dames in de strijd, de cadetten dus, mochten we reekswinsten noteren voor Naomi Sakwe en France Vande Cavey.
Als laatste loopnummer nog even een blik op de 3000m heren; hier liet Tijs Van Der Burgt een chrono van 8’52″42 noteren en werd daar knap 2e mee.

Eindigen doen we met een blik op de kampnummers waar enkele kogelstoters het verre van slecht deden. We noteren een 5e pl voor Jef Misplon bij de scholieren heren met als beste poging een worp van 12m58 en we noteren eveneens een 5e pl voor Remi Malengreaux bij de seniores heren met als beste prestaties 11m21. Bij de dames deed Joke Cambier het nog net ietsje beter, zij plaatste zich knap op de 4e pl en dit met als beste prestatie 11m05.

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S (Nico S.)