PK Indoor a/c : 06-01-2019

De kop van 2019 is er af met de eerste wedstrijd van het jaar en meteen was het bikkelen voor de medailles op het Provinciaal Kampioenschap indoor, vanaf de cadetten t.e.m. de masters.

De tijd dat met in grote getale deelnam aan dergelijke kampioenschappen is al lang voorbij en vergeef het me, maar aan kwaliteit betert het er blijkbaar ook al niet op – en dit is algemeen bedoeld -, slechts hier en daar is er nog eens een “topper” te vinden. Maar wie niet deelneemt heeft ongelijk natuurlijk en het zal diegene die wel aan de start komen worst wezen.

We hebben het uitslagenbord van een 10u durende competitiedag overlopen en we pikken er enkele prestaties uit, zonder afbreuk te doen natuurlijk van diegene die niet vermeld zouden worden. Het volledige uitslagenbord kan onderaan geraadpleegd worden.

Laten we eerst twee kampnummers vermelden, met name het hoogspringen bij de scholieren dames en het kogelstoten bij de seniores dames. In het hoogspringen wipte Lisa Clopterop over 1m56, het had hoger gekund maar deze spong was voldoende om het goud mee te nemen op deze kampioenschappen. Kijken we naar het kogelstoten bij de senD dan komen we uiteraard Joke Cambier tegen die op voorhand wist dat de top twee onhaalbaar was, al weet je natuurlijk nooit. Deed wat ze moest doen en toonde zich “the best of the rest” met een knappe 3e pl dankzij haar beste worp van 10m81.

Voor de loopnummers houden we het vooral bij de korte sprint, zijnde de 60m en de 60mH, maar niet zonder eerst te vermelden dan Thijs Van Der Burgt met het goud aan de haal ging op het langste nummer van de dag, de 1500m senH en dit in een tijd van 3’59″63. Maury Valck mocht het brons in haar broekzak steken op de 400m bij de senD, dit met een chrono van 59″56.
Op de 800m namen de Ratjes dubbel goud mee naar huis : Arne Vergison bij de scholH in 2’00″47 en Jolien De Meyer bij de senD in 2’21″67. Op het nummer dat zo wat tussen de sprint en de lange(re) afstand ligt, de 200m dus, mochten we een dubbelslag noteren bij de junH; Dries Vergaelen pakte hier het goud (23″05) en Lorenzo De Visscher mocht aanschuiven voor het zilveren plakje (23″43).

Spurten dus met de 60m vlak en laat ons zeggen zonder blozen : we deden het daar prima, of wat dachten jullie van een dubbele dubbelslag ? Bij de junH lieten Dries Vergaelen en Robbie Vera de kaas niet van hun brood nemen en deze heren snelden naar het goud en het zilver in respectievelijke chrono’s van 7″12 en 7″36. Bij de senD van het zelfde laken een broek en hiervoor tekenden Laures Bauwens en Sarah Rutjens. Laures op 1 met een tijd van 7″73 en dat het spannend was tussen beide Ratjes bewees Sarah door 7″76 achter haar naam te zetten. Eén categorie jonger, bij de junD namelijk, dikte Justine Goossens aan met zilver in 7″80, een wedstrijd waar Cloë Van Der Meulen het op plaats 5 ook al niet slecht deed in 8″13. Naomi Sakwe (cadD) pakte nog een 4e pl (8″29) en Jarne Veldeman (scholH) een 7e (7″46) op dit nummer en het was Yestin Scheldeman die bij de senH nog voor extra eremetaal zorgde door 3e te eindigen in een tijd van 7″24.

Ging het er in de vlakke spurt prima aan toe, op die met de horden kwamen we ook best goed voor de dag, al zal Laures Bauwens (senD) daar wel anders over denken door een misstap op de 2e horde. Jammer natuurlijk. Bij de scholD ritste Beryl Owusu dan weer het brons mee in 9″17, bij de scholH gingen we een trapje hoger staan met Jef Misplon die voor zilver tekende in 8″60 om uit te komen bij de juniores heren waar ene Robbie Vera letterlijk nog een trapje hoger mocht gaan plaats nemen en zo voor het goud zorgde met zijn chrono van 8″63. Proficiat !

ALLE UITSLAGEN

ENKELE FOTO’S (RobbieV.)

FOTOREPORTAGE (Jimmy C.)