Vlaams Kampioenschap a/c Indoor 27-01-2019 : Dubbelslag voor Imke Vervaet

De Vlaamse Kampioenschappen zijn achter de rug en wisten we op voorhand dat we niet “al te veel medailles” moesten verwachten (ik probeer het voorzichtig uit te drukken….je weet nooit), daar waar iets te rapen viel waren onze Ratjes op de afspraak. Neem er nog enkele mooie ereplaatsen bij van de youngsters Dries Vergaelen en Justine Goossens, dan mogen we best met opgegeven hoofd terug blikken, al bleek voor sommigen dat het op de piste toch nog altijd anders is dan op papier…

Ik open met de heren deze keer en wel met de kerel die zonet al vernoemd is, Dries Vergaelen. Plaatste zich met 7″14 op de 60m netjes voor de finale en klokte daar af op 7″10. Het leverde Dries een 6e pl op, knap want het waren toch de spurt nummers die van behoorlijk niveau waren op dit KvV. Yestin Scheldeman (nipt met 7″24) en Robbie Vera (7″42) werden in de reeksen uitgeschakeld, iets wat Yestin recht kon zetten in de reeksen van de 200m want daar kon hij met 22″15 wel doorstoten naar de finale. Kregen hem echter niet meer aan de start te zien, jammer en hopelijk wijst dit niet op een blessure voor Yestin ?

Op het op een na langste nummer van de dag, de 1500m, kwam Thijs van Der Burgt aan de start en ik had de indruk dat Thijs niet bijster tevreden was na afloop. Ging aanvankelijk goed mee, maar moest halfweg de rol lossen om uit te komen op een 5e pl in 4’08″11.

Op de dubbele baanronde, ook al in een rechtstreekse finale, was het dan weer uitkijken naar wat Dylan Owusu uit zijn kuiten zou schudden. Eerst opende Davide Petrella de Racing-dans met een tijd van 50″45, een reeks later knalde Dylan naar 48″92, taak volbracht want de verwachte medaille was binnen, zij het een zilveren, waar Dylan best tevreden mag mee zijn.

Om bij de dames te komen en daar maar te beginnen met wat we bij de heren tot het einde hielden, de 400m dus waar Maury Valck voor 58″97 tekende en de 1500m waar Jolien Demeyer uitkwam op een 6e pl met een chrono van 5’02″48 en Ellen D’Haemer op een 9e pl in 5’21″95.

Alvorens naar het vuurwerk op de spurt nummers te gaan werpen we de blik eerst even op de kampnummers. Drie dames in de strijd met zelfs een uittredende kampioene, die vorig jaar voor dé verrassing van de dag zorgde. Zullen we dat even netjes overdoen moet Imke Vervaet gedacht hebben toen ze aan het verspringen begon…. Liet slechts één “0” noteren en voor de rest niks onder de 5m80. Met haar beste wip van 5m98 kroonde ze zich dan ook terecht opnieuw tot Vlaamse kampioene, proficiat!
Joke Cambier had aan de overkant van de piste de handen vol met de tegenstand in het kogelstoten, beet echter sterk van zich af en na wat centimeterwerk sleepte ze een 6e pl uit de arena met als beste poging 10m96.
Derde dame in de kamper-strijd was Stefanie Dadayeva en dan komen we uiteraard bij het polsstokspringen. Breekt er hier eentje toch wel het BR zeker op deze dag (proficiat @Aurélie De Rijck) en da’s nog iets te hoog gegrepen voor Stefanie. Alles op het zilver dan maar ? Natuurlijk datte en de geslaagde poging van 3m70 was voldoende om op het 2e trapje te mogen gaan staan.

Af sluiten met de spurters dus en op de 60mH had Laures Bauwens – volgens de wandelgangen – wel wat meer verwacht van deze kampioenschappen. Klokte in de reeksen 8″88, goed voor de finale maar daar liep het helaas fout voor Laures. Herpakken dan maar op de 60m vlak en ook hier plaatste Laures zich netjes voor de finale (7″66), iets wat ook Sarah Rutjens lukte in 7″75. Justine Goossens ging eruit met 7″83, maar die had nog iets in petto… In die finale wisselden Sarah en Laures elkaar af, Sarah tekende voor de 5e chrono met 7″69, Laures volgde op een letterlijke zucht (7″70) op de 6e pl.

Het beste moet men voor het einde houden zegt men en eerlijk….daar had ik ook mijn geld op gezet. Twee van onze drie dames op de 200m hadden zich eerder op de dag tijdens de reeksen van de 200m knap geplaatst voor de finale van het afsluitende nummer. Chloë Van Der Meulen sneuvelde in de reeksen met 25″81, al had ook zij wel een knappe strijd geleverde. Justine Goossens verraste haar eigen door haar PR ferm aan te scherpen naar 24″80, een klein traantje hoorde daar terecht bij en de finaleplaats ook. Imke Vervaet “voelde het niet al te best aan”…of zoiets, maar liet 24″16 afdrukken, meteen de snelste van het pak. Dan vraagt een mens zich af….wat gaat het geven als het “wel goed aanvoelt” ?
Het antwoord kregen we omstreeks twintig over vijf toen Imke met één versnelling na de laatste bocht de tegenstand wegblies en 24″05 op de tabellen zette, het dubbel goud was binnen en in haar zog bevestigde Justine met een 5e pl in 25″27.

Schitterende afsluiter van de dag dus en nu maar afwachten wat het BK gaat brengen…daar moet toch ook iets te rapen vallen ???

UITSLAGEN

FOTO’S (Jörgen L.)

FOTO’S (Jimmy C.)