BK cadetten & scholieren – Moeskroen : 14/15 september 2019

Het zonneke van de partij het ganse weekend en dus uitstekend atletiekweer als was de wind er bij momenten, en dan vooral op zondag, ietwat te veel aan. Dat je moet voldoen om aan dit kampioenschap deel te nemen is voor sommigen onder onze atlete(s)n er ook wat te veel aan. Spijtig genoeg deden er enkelen niet aan de gestelde minima. Van hen die er wel waren hebben we genoten.

Laat ik maar beginnen met de cadetten dames waar France Vande Cavey het mocht war maken op de 80m horden. In minder dagje, stress want je staat op een kampioenschap of was het wat last van de warmte wie zal het zeggen. Kan allemaal gebeuren. Met 13”43 bleef ze toch een eindje boven haar besttijd. Lotte Leroy liet op de 200m 27”76 noteren. Femke D’Hauwers en Bo Van Aerde kwamen zoals gebruikelijk uit op de 1500m. Spannende wedstrijd voor de ereplaatsen en het was Femke die er het beste van maakte al mocht de prestatie van Bo er ook wel zijn. Pr voor Femke in 4’49”39, Bo liet 4’57”64 optekenen. De prestatie kwam echter van Emma De Landsheere bij speer die bij haar derde poging 34m01 liet optekenen wat naderhand gezien goed was voor zilver. Een geslaagd seizoen voor Emma die op het Vlaams ook al brons behaalde.

Scholieren dames dan. Op zaterdag was het uitkijken naar Beryl Owusu die zich had ingeschreven op zowel de 100m horden als de 400m horden. Reeksen en finale op de 100m horden en de reeksen van de 400m horden verspreid over een ganse dag. Reekswinst in de voormiddag op de 400m horden in 65”68 was een verwachtte zaak. In de namiddag tijdens de reeksen van de 100m horden met de achtste tijd naar de finale waarin ze niet helemaal is tot het uiterste gegaan. Sparen voor de finale van zondag zeker. Eindigde achtste in 17”32.

Laura Servaes stond in de tabellen 3de gerangschikt bij speer en dan verwacht je wel iet op een kampioenschap maar zij heeft het finaal laten liggen. Stresskonijntje? Begon met 36m17 als eerste worp niet onaardig maar daarna ging het helemaal bergaf. Spijtig want hier zat er wel op zijn minst een podiumplaats in. 

Op zondag was het uitkijken naar Yara Valck op de 800m maar ook zij had niet haar beste beentjes mee naar Moeskroen. Eindigde in 2’26”05. Nilay Capa op de 2000m steeple deed lang mee voor het brons maar in de laatste ronde was het vet van de soep. Wie zal weggen wat de oorzaak was. Nilay zelf of haar trainer feit is dat ze ondanks haar vierde plaats en een tijd van 7’42”25 toch nog een persoonlijke besttijd neerzette. En nu zou ik het beste op zondag nog vergeten want Beryl Owusu liet in haar 400m horden iedereen zien wat een schone hielen ze bezit. Liep in 64”69 naar goud en hield iedereen duidelijk op afstand. Schitterende afsluiter van haar zomerseizoen.

Over naar de heren dan waar we heel kort kunnen zijn want met slechtst vier deelnemers gespreid over cadetten en scholieren zaten we aan een dieptepunt. Enige cadet Ilian Van Der Meiren liet op zaterdag een goede indruk op de 400m met een persoonlijke besttijd van 56”84. Minder goed verging het hem op zondag bij hoog waar hij naar eigen zeggen kapot ging van de stress. Kwam niet verder dan 1m55. 

Bij de scholieren was het vooral uitkijken naar Arne Vergison die er tot op heden een loodzwaar seizoen had opzitten en op de MvD nog deelnam aan de 1000m wat in mijn ogen niet echt zijn ‘dada’ is. Soit spannend was de wedstrijd zeker en efkens had ik gedacht dat het voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet zou lukken maar met Arne weet je nooit. Een allerlaatste keer sterven tot op de meet en binnen was de titel. Zowel indoor als outdoor alle titels binnen halen op de 8/00m, het is weinigen gegeven. Brecht Stevens was bij de gelukkigen die het minimum hadden gelukt en dit op de 110m horden. Na wat blessureleed was het afwachten wat Brecht in petto had; Zijn 16”32 was wel niet voldoende voor de finale maar wel goed genoeg voor een pr en daarvoor sta je op een kampioenschap. Jef Misplon tenslotte was ingeschreven voor kogel en speer, wist smorgens vroeg nog niet of hij wel ging deelnemen maar besliste dan toch maar om af te reizen naar Moeskroen. Lukte net voor de middag bij kogel 14m88 (pr) maar besliste bij het opwarmen speer om niet deel te nemen aan dit nummer. Reden aan Jef zelf eens vragen zeker.

Eindresultaat: tweemaal goud, eenmaal zilver en zes pr’s op een totaal van amper 13 deelnames. Proficiat aan alle deelnemers met hun prestatie.

Laatste kampioenschap van deze zomer gaat door op zaterdag 21 september met het Vlaams en Provinciaal kampioenschap masters te Deinze.

Opgetekend door Chris