PK Cross Maldegem 12/01/2020

Van den indoor naar den buiten sedert lang naar een crossken en als je het mij vraagt het zal nog wel een tijdje duren voor ze mij nog eens in het veld terug zien.

Ik heb het genoegen om een woordje neer te kladden vanaf de categorie junior en laat ik maar ineens van wal steken bij de dames waar nieuw clublid Saartje De Deckere het redelijk behoorlijk deed na amper drie weken training. Zij werd 6e. Lennert Dewulf is bijna terug van weggeweest. Liep een zeer goede wedstrijd maar viel net naast dat verdomde podium, 4de dus. Ook Matthias Loeys kruipt stilaan uit het diepe dal waar hij meer dan een jaar heeft ingezeten. Was tot half weg goed mee met het groepje Lennert maar moest naarmate de wedstrijd vorderde afhaken. Knap 7e.

Was het een verrassing of zat dit er aan te komen. Jolien De Schaepmeester liep voor de tweede plaats want aan Katrijn Van De Riviere viel niet te tornen. Jolien liet zich niet pramen en nam van het achtervolgend groepje resoluut de leiding. Een sterke wedstrijd leverde haar een knappe 2de plaats op. Anna Galle liep een verdienstelijke wedstrijd bekroond met een 9de plaats terwijl Ellen D’Haemer 16de werd. Uitkijken was het bij de mannen naar Thijs Verbeeck en Stijn D’Heer. Thijs was zeer vlug gestart maar viel na een paar ronden terug. Stijn daarentegen was wat trager gestart maar rukte lichtjes op om Thijs op het eind nog voorbij te hollen. Werden respectievelijk 13de en 14de.

In de korte cross dames was het uitkijken naar Ibtisam Gardabou die het zeer voortreffelijk deed. Was tevreden met haar 10de plaats. Bij de heren korte cross was het uitkijken naar Ruben Van Praet. Ik had er wel een goed gevoel bij dat ie het podium zou halen en dat deed ie ook. Verrast was ik enigszins door de deelname van Bjarne Rasschaert. Ik dacht wat komt die hier doen maar hij heeft mij aangenaam verrast. Liep een beresterke wedstrijd en werd knap 6de.

Bij de masters dames werd Nele Scherre knap 7e algemeen wat haar bij de W35 een bronzen plak opleverde. Annelies Coene werd 16de en Carine De Bruijcker kwam hinkend over de meet als 27ste maar met deze plaats verzilverde ze haar 2de plaats bij de W55. Bij de heren wat meer deelnemers en het was vooral uitkijken wat Steve Van Damme zou presteren. Met een 3de plaats algemeen verzilverde hij de titel bij de M40. Wim De Bois werd algemeen 13de en behaalde brons bij de M40. Kurt De Smet kwam als 14de aan en hij kon wel sakkeren want die viel bij de M40 netjes naast dat podium. Het zal je maar overkomen. Nieuweling in de club sedert een aantal maanden Brecht De Busschere was uiterst tevreden met zijn wedstrijd die hij op de 18de plaats afsloot. Philip Rahoens werd 28ste, Karel Inghelbrecht 29ste, Dieter Houthooft 31ste en Thiery De Vreese 34ste. Chris Verbeeck werd algemeen 42ste en die plaats was goed voor de 3de plaats bij de M60. Tjorven Bossu werd 58ste en Peter Van De Walle 68ste na een rustige wedstrijd vertelde hij mij zelf. Ouderdomsdeken van ons bende Roland De Bois werd 80ste maar die plaats leverde hem de titel van Provinciaal Kampioen op bij de M65.

Van den buiten weer naar den indoor om te kijken wat onze cadetten en scholieren meisjes en jongens er komende zondag gaan van bakken op het eerste serieuze kampioenschap indoor.

Opgetekend door Chris.

Foto’s beschikbaar bij fotoalbums