BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN INDOOR A/C

DROMEN KOMEN UIT……. jawel dromen, wat dat deden we toch zondagnamiddag in de Topsporthal. Mikken op 3 Belgische titels en als het even kon een extraatje meenemen. Het kwam perfect uit en hoger hadden we niet kunnen scoren met inderdaad 3 titels én een zilveren plak er bovenop. Voor dat zilveren schildje zorgde Sarah Rutjens op de 60m, in het spoor van Eline Berings die oppermachtig was, al kwam Sarah verdorie héél dicht. 1 & 2 voor KRCG op het koninginnennummer ….moet er nog zand zijn ? Op de 60mH toonde Eline dat we straks nog eens mogen dromen en dit tijdens het EK in Praag. Op dit nummer voegde Eline nog een Belgische titel toe en dit met de 2e chrono van het moment in Europa, 7″95. Als dromen nog eens uitkomen….. Jolien Boumkwo deed ondertussen in het kogelstoten wat iedereen verwacht had, al bleef een superworp dit keer achterwege, maar een 5e opeenvolgende titel voor Jolien kwam nooit in het gedrang.

Er waren ooit tijden dat we met KRCG op verschillende vlakken konden meespelen voor de prijzen, jammer genoeg moeten we het op heden met iets minder doen maar we mogen dan ook “bijna zeker zijn” dat het prijs is met diegene die nu de club dragen zeg maar. In het voorwoord stond het al, met Jolien Boumkwo ben je redelijk op je gemak, al wou Jolien het tuig wel wat verder droppen, 15m11 was dit maal ook voldoende om een nieuw Belgische titel op haar lijstje toe te voegen en had KRCG al een eerste maal goud, vroeg in de namiddag.

Een namiddag waar ondertussen Eline Berings de reeksen van de 60mH had afgehaspeld in 8″07 en waar diezelfde Eline zich met Sarah Rutjens opmaakte voor de reeksen van de 60m vlak. Beide dames plaatsten zich gemakkelijk voor de finale, Eline in 7″45, Sarah in 7″54. Laures Bauwens werd in deze reeksen uitgeschakeld met 7″87 maar als scholier opent dit toch perspectieven naar de toekomst toe.

Amper drie van onze mannen in de arena, waarvan twee op de kortste sprint, de 60m dus. Voor eentje was het jammer genoeg na 40m al over en out, El Asri Hamza liep een blessure op in de dij en kon niet meer voluit gaan. Klokte nog 7″14, hier ging waarschijnlijk een zekere finale de mist in voor Hamza. Jammer natuurlijk en daar bovenop ook nog een forfait voor de 200m later op de dag. Hopelijk geraakt hij snel hersteld. Yestin Scheldeman liet dan weer 7″20 noteren in dezelfde reeks.  De 3e heer ging van start op de 400m, met name Thijs Van Peteghem. Thijs liet in zijn reeks een chrono van 50″22 noteren.

Ook dames aan de start op de 400m, met name de zusjes De Prijck. Annelies mocht het eerst ten tonele verschijnen en liet 62″29 noteren op de dubbele baanronde. Zus Marlies verging het iets beter en liet 60″25 afdrukken na een behoorlijke race. Op de baanronde, de 200m dus kwam opnieuw Laures Bauwens in de startblokken en hier de bevestiging van wat ik zei op de 60m. Klokte 25″13 en was daarmee de beste van de niet-finalisten. Jammer en dan nog dubbel, want in de finale bleef baan 6 vrij door een forfait.

Het langere werk dan met Jolien De Meyer die op de 800m naar een 6e pl liep in een rechtstreekse finale. Klokte 2’21″78. Op de 1500m ging het jammer genoeg wat te snel voor onze beide deelneemsters, Lore Van Cauteren en Laurien Pede. Lore werd 9e in 5’05″46 en Laurien volgde op de 10e pl in 5’07″92.

En hoe zat het dan met die finales op de 60mH en de 60m ? Op het nummer met hindernissen kregen we het verwachte duel tussen Eline Berings en Anne Zagré en het was “die van ons” die van meet af de koppositie nam. Halfweg zaag het er goed uit en op de meet mochten we dat zelfs schitterend noemen. Winst in 7″95 en tot nader order blijft Eline de koningin van de horden. Een goed uur later moest de meeste tegenstand komen van meerdere atletes, inclusief….Sarah Rutjens. Of zou zij, net als vorige zomer op de 100m, Berings te grazen nemen ? We waren dus bijna zo goed als zeker van (een) medaille(s) maar in welke volgorde ? Eline leek het vrij makkelijk te gaan halen, maar Sarah knokte zich terug in de race….een kippenvel moment, zeker weten ! Wat de uitslag zou zijn geweest over 100m, daar durf ik me niet over uit te spreken, maar op de 60m hield Eline knap stand en mede door een nieuw PR uit de kuiten te schudden pakte ze de dubbel (7″41). Sarah was een schitterende 2e (7″53), de rest was er aan voor de moeite tegen dit zwart-witte geweld en voor het indoorseizoen 2014-2015 mogen we met recht en rede zeggen dat KRCG op de sprint TOPPIE was !

FOTO’S

J.L.