BvV CADETTEN & SCHOLIEREN DAMES

Opzet geslaagd : probleemloos blijven we in de hoogste afdeling.

Wat een begin. Onze hordenloopsters Justine bij de kadetten en Emma bij de scholieren zorgden onmiddellijk voor mooi puntengewin. Justine vertrok vrij snel, hield goed stand  en liet 45.62 afdrukken goed voor de 2de plaats. Ik denk een NPR maar kan mij vergissen. Emma (De Keyzer), aan haar 1ste hordenwedstrijd toe, startte voorzichtig, trippelde bij iedere horde en in een sterke laatste 100m liet ze 67.97 afdrukken. Ook goed voor een onverwachte 2de plaats.

Marthe liep een sterke 100 m in 13.21 (3de). En Laures, vermoeid door de dag ervoor (verplichte wedstrijd in Oordegem) , werd eveneens 2de in 12.32. Dit bracht ons zelfs voorlopig aan de leiding. De 800m dan waar Emily, licht gekwetst aan de voet, voor een verrassende 3de plaats zorgde (2.32.65). Silke, debuterend op de 800m (hier heerste wat verwarring want ze dacht dat ze 1500m moest lopen) kweet zich uitstekend van haar taak en werd mooi 8ste bij de scholieren in 2.44.71. We bleven vooraan meedraaien.

Dit zou natuurlijk niet blijven duren want een aantal Chinese vrijwilligers moesten nog opdraven. De eerste uitslagen van de kamp nummers kwamen eraan. Marie deed wat ze kon in het hoogspringen met haar 1.30m. Maar sprong 4.61 m ver en werd hiermee 8ste.   Kine werd mooi 6de in ver met een sprong van 4.69m en dubbelde ook met hoog waar ze 1.40m sprong (9de). Emma (Tuypens) zagen we aan het werk in kogel, smeet ieder worp 1 m verder met als uiteindelijk resultaat 7.04m. We zakten, wat te verwachten was,  terug in het clubklassement. Maar iedereen bleef enthousiast verder doen! Zo moet het ook.

De langste afstanden op zo’n meisjes interclub werden dan gelopen. Bij de kadetten Fleur, net ziek geweest, werd 7 de in 5.18.88.  Scholiere Anne debuteerde en werd 11de in 5.50.62. Blij dat ze wilde deelnemen hoor! De hoge horden dan waar Justine opnieuw 2de werd in een NPR van 12.21! Haar oudere collega en trainingspartner  Laures werd in de minder goede reeks ingedeeld, won die ook en liep de 2de tijd van die middag in 14.88. Prachtig! Luna nam het discuswerpen voor haar rekening (10.91m). En Fleur dubbelde ook en wierp, met de speer een mooie 31.41 (5de). Bij de scholieren werd Emma (De Keyzer) 9de , 4 cm tekort voor de beste 8, met 18.39m. We stonden veilig zoveel was zeker.

De 200m waar,  bij de kadetten Marthe 2de werd in haar serie met een tijd van 27.95, totaal 7de.  Scholiere Madeline liep een uitstekende 26.46 goed voor een 3de plaats. Tenslotte het laatste individueel nummer, de 400m. Luna liep 70.47 . Scholiere Hannah werd 10de in totaal in 68.89.

Afsluitend de aflossingsnummers. De kadetten, Marie, Marthe, Justine en Friedl werden heel mooi 3e in 51.99. De prestatie van de dag was er voor ons scholierenkwartet Emma (De Keyzer), Madeline, Laures en Kine die 49.74 afdrukten en uiteraard daarmee eerste eindigden . Biedt véél perspectieven!

We werden uiteindelijk 8ste. Leuven is kampioen en Molenland en buur Vlierzele dalen. Dat we werkpunten hebben is duidelijk. Maar we danken alleszins iedereen en zeker de meisjes die niet op hun nummer deelnamen voor deze toch wel aangename namiddag. Er waren lichtpunten en goede prestaties, goede sfeer   en hopelijk zien we jullie terug in het verdere seizoen.

wv