BvV CADETTEN & SCHOLIEREN HEREN

Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren jongens 1ste landelijke.

Na de dames zaterdag was het uitkijken geblazen wat de jongens er gingen van bakken in hun afdeling. Behoud was een zekerheid (of toch), het weer was dat ook. Netjes het tegengestelde van wat het zaterdag was. Niet geklaagd, echte venten kunnen tegen wat nattigheid. En ik ga niet chronologisch aflopen maar beginnen met de cadetten die samen goed waren voor 107 punten van de 187 die de groep behaalde.

Na zijn goede prestatie op het Pk in Beveren mocht Jan De Neve de spits afbijten op de 300m horden. In zijn ietwat hoekige stijl (daar is nog wat werk aan) liep hij naar 46”49 meteen goed voor een 4de plaats. Hilariteit op de 100m waar Simon Buffel 3de eindigde in de betere reeks. Achteraf dienden de beide reeksen opnieuw worden gelopen (na de 800m) omdat er in de mindere reeks verkeerde tijden waren en de handgestopte tijden niet geldig konden genomen worden om een uiterst duistere reden. In de herstart werd Simon 4de in 12”35.

Lennert De Wulf gooide er op de 800m meteen de beuk in en vroeg zich na 100m af wat de anderen zinnens waren. Het veld meteen in stukken en Lennert via dik pr (2’12”88) op weg naar een 3de stek. Thor Lampo mocht kogel en discus voor zijn rekening nemen. Met 8m16 behaalde hij toch netjes 3 punten. Discus ligt hem blijkbaar beter want zijn 23m08 was goed voor een 7de plaats en de daarbij behorende 6 punten. Ook bij ver mochten we 6 punten bijschrijven op onze conto en dat dank zij de 5m19 van Lorenzo De Visscher.

Dat Matthias Loeys een vaste waarde is dat wisten we en dat bewees hij ook op de 1500m waar hij met 4’39”69 voor een 5de plaats. Op de 100m horden was Robbie Vera toe aan zijn eerste optreden op deze afstand en hoe. In de minst goede reeks liep hij onbedreigd naar de overwinning in 15”70. Goed voor een 4de plaats. Bij speer is er duidelijk nog wat werk aan de afworp maar dat komt wel. Een 8ste plaats met 31m18 was dan ook het hoogst haalbare. Simon Buffel haalde met 25”62 op de 200m toch nog 6 punten en dat na het debacle op de 100m. Heb je polsstokkers dan heb je steeds kans dat je meer pakt dan je zelf verhoopt had voordien. Joost Cherlet pakte met zijn 2m20 de 6de plaats in, goed voor 7 punten. Lennert de Wulf had bij hoog net wat te veel pogingen nodig onderweg om de 1m55 te halen waar ze met vieren waren over deze hoogte. Voor Lennert werd het dus een 6de plaats. Wannes van Lierde mocht de rij afsluiten voor men aan de aflossingen begon en dit op de 400m Hij stal de show door op indrukwekkende manier te winnen in 54”89. Een dik verschil met vorige week op het Pk. Afsluiter was dus de 4x100m waar Simon, Robbie, Lorenzo en Wannes knap 5de werden in 50” rond maar met toch twee minder goeie stokwissels.

Bij de scholieren was het uitkijken wat Arnaud Vanbekbergen er ging van terecht brengen na maandenlang blessureleed. Talent drijft boven zegt men en dat blijkt wel zo te zijn. Rustig van start op de 400m horden was het na 200m al vrij duidelijk dat het voor hem een makkie ging worden. In 56”49 naar de overwinning. Zijn 6m40 bij ver later op de namiddag was goed voor een 2de plaats. Bij afwezigheid van Matthias Van Damme (overlijden grootmoeder) was er plaats op hoog en de 1500m. Wout Cherlet had hierdoor de keuze tussen hoog en 100m horden. Zijn keuze viel op hoog (1m55 – 10de) omdat hij die 110m horden toch wat minder zag zitten. En als hij daarop had mee gedaan dan hadden we ………….! En zo kan je maar  blijven sakkeren met als, als, als. Als men kat een koe was geweest had ik ze gemolken onder de stoof. In een sterk bezette 100m haalde Wout met 12”31 een 11de plaats. Hamerslingeraar Thorgal Deploey mocht zich naar jaarlijkse gewoonte weer eens bewijzen bij discus en kogel en hij deed dat met bravoure. Zijn 36m94 bij discus (4de) en 11m77 (6e) waren goed voor 16 punten. Dat er op een tactische 800m enorm wat kansen open liggen op de overwinning voor Creo Rahoens is een gegeven die wij weten maar zijn tegenstanders blijkbaar minder. Op 150m van het einde achtte hij zijn moment van glorie aangebroken en liet hij de rest van de groep een poepken ruiken. Zijn 2’04”48 deden er weinig toe, zijn 1ste stek zo veel te meer.

Later in de namiddag was de 200m voor hem nog weggelegd en daar liep het allemaal wat stroever maar daar had die 800m wel iet mee te maken. Achtste in 24”05. De 1500m was weggelegd voor Nisrien Mortier die in laatste instantie hiervoor was opgeroepen. Met een 4’34”51 haalde hij een knappe 7de plaats binnen. Louis Misplon nam het polsstok voor zijn rekening maar faalde jammerlijk bij de beginhoogte. Volgens insiders en Werner herpakt Louis zijn polsstok bij het insteken van de bak. Dat is natuurlijk niet de juiste techniek en daar zal onze Wesley dus nog wat werk aan hebben.

En de Chinese vrijwilliger van dienst (of toch één van) was wel Ewaut Van Wambeke en dit op speer (jaarlijks nummerke voor hem) en de 400m als plaatsvervanger van Matthias Van Damme. Na 39m29 bij speer (7de) mocht hij zich bewijzen op de 400m. Niet direct een cadeau voor een lange afstandsloper maar Ewaut maakt daar maar weinig problemen over. Finishte in 54”88 goed voor de 11de plaats. Wout, Arnaud, Creo en Ewaut klokten op de 4x100m 47”36 en werden daar 9de mee.

Een 7de plaats met 187 punten in het totaal niet onaardig dus voor de bende gasten. Iedereen tevreden en het wordt nu uitkijken naar komend weekend. Zaterdag de dames in de hoogste afdeling te Kessel-lo en zondag de mannen in ere-Val te Aartselaar. Ik ben alvast curieus.

Opgetekend door CD