Racingers in China (ISF)

Na een lastige examenperiode vertrok de Belgische delegatie op vrijdag 29 juni richting Wuhan (China). Racing Club Gent was met maar liefst drie atleten vertegenwoordigd, Arnaud Vanbekbergen, Jennen Mortier en ikzelf Creo Rahoens voor het Wereldscholen atletiekkampioenschap. Achter een lange vlucht van maar liefst 11 uur landden we met Air France in één van de vier grote luchthavens van Wuhan. Om tien uur in de ochtend was het al 31 graden, gelukkig wisten we al op voorhand dat we ons konden verwachten aan zo warm weer. Na een uurtje rijden kwamen we toe in ons hotel, het Lantian hotel. Met onze stijve benen vroegen ik en nog wat jongens om wat te gaan loslopen midden in de stad. Tussen al die uitlaatgassen is dat ook geen lachertje. Vanaf dag één was al duidelijk dat het personeel van het hotel de opdracht gekregen had om alles maar dan ook alles te doen om het naar onze wens te maken. Dit bracht ons wel eens in een hectische situatie maar al bij al kan ik toegeven dat het personeel heel vriendelijk was. Het eten in hotel was wat eentonig maar heel uitgebreid, je had dus de keuze uit verschillende soorten maaltijden. Een minpuntje was wel dat alles warm geserveerd werd. Het water was warm, het brood was warm en natuurlijk aten we ook drie keer per dag een warme maaltijd.

Op dag twee kregen we de kans om het sportcentrum te bekijken en op de piste al een lichte training af te werken. In de namiddag vond dan de spectaculaire openingsceremonie plaats, dit is iets wat de chinezen als geen ander kunnen.

Vanaf dag drie begonnen de wedstrijden in een zengende hitte. Die dag werd het maar liefst 37 graden met een luchtvochtigheid van 100 procent. Ondanks die zware weeromstandigheden heeft naar mijn mening iedereen schitterend gepresteerd! België (Vlaanderen) haalde op dag 1 maar liefst 7 medailles. Op de tweede wedstrijd dag was het gelukkig wat minder warm, 33 graden. Tijdens de afsluitende Zweedse aflossing, hebben we allemaal de kans gekregen om in een moesson regen te lopen. Dit was weer een leuke ervaring. Achter een lange dag keerde iedereen moe terug naar het hotel, maar slapen werd er nog niet gedaan. Het was blijkbaar de gewoonte dat alle landen specifieke specialiteiten mee brachten. Elk land mocht een standje opmaken met haar specialiteiten, iedereen kon dan eens langskomen om bijvoorbeeld eens een stukje chocolade te proeven. Ik denk dat het Belgische standje de meeste aandacht kreeg door natuurlijk de lekkere chocolade en het fris ‘pintje’ dat sommige meehadden. Deze activiteit vond plaats naast het nieuw gebouwde sportcentrum.

Op de laatste dag kregen we de kans om een school te bezoeken en in de avond vond de sluitingsceremonie plaats. Dit was een mooie afsluiter voor een zeer leuke en zeker leerrijke reis.

De volgende ochtend keerden we voldaan terug naar België en kwamen we rond tien uur plaatselijke tijd in Gent toe, waar onze ouders ons allemaal vreugdevol aan het opwachten waren.

Creo Rahoens

 

 

Wuhan_5Wuhan_6Wuhan_1

Wuhan_3Wuhan_4Wuhan_2