EYOF – Laures presteert sterk

Op de 200: nipt naast het podium

Op papier leek een plaats in de top vijf een haalbare kaart voor Laures Bauwens: onze clubgenote had immers de vijfde snelste tijd van alle deelnemers in de finale. Ze deed het echter nog iets beter en werd vierde in 24″60 en strandde daarmee op elf honderdsten van het podium, en op slechts tien honderdsten van het 34 jaar oude clubrecord van Nathalie Nisen! De Franse Marine Mignon won in 24″07.

Diskwalificatie voor 4×100 meter meisjes … of toch niet … ?

Samen met Celine Gauthier, Hanne Claus, Hanne Vancamp maakte Laures ook deel uit van de enige Belgische aflossingsploeg aan de start. Ze werden in hun reeks gediskwalificeerd na een te late stokwissel. Claus liep nog verder en kwam als tweede over de meet in 47″50 maar dat telde helaas niet voor een plek in de finale op zaterdag.
Al was er eerst nog wat twijfel over de diskwalificatie vermits er tijdens de koers enkel witte vlaggen gewapperd hadden.

MAAR: vergeet de vorige alinea, die ik net voor de middag schreef. De diskwalificatie werd alsnog ongedaan gemaakt en de Belgische meisjes mochten toch van start gaan, rond 15 uur Belgische tijd. En blijkbaar kunnen ze goed met druk omgaan want ze liepen met de stok in de hand naar een mooie derde plaats.

De uitslag van deze podiumrace kan je hier bekijken.

Bron: http://www.atni.be/