WK Masters Lyon – 3 Racingers in actie

Nadat er deze zomer al heel wat Krcg-jeugd uitgezonden was naar verre landen (China, Georgië, …) is het nu de beurt aan onze Masters om te tonen wat ze internationaal waard zijn. Gelukkig voor hen was het iets dichter bij de deur: het WK gaat dit jaar door in Lyon.
Drie clubgenoten hadden zich ingeschreven.
Wim Willems vertrekt pas zaterdag om zich in de kampnummers te gaan uitleven.
Toon Van Cauteren heeft zich ingeschreven voor drie nummers! Eentje is al achter de rug: Toon werd, als 54-jarige, knap 6e in de Cross Country. Een resultaat dat hoopgevend is naar volgend seizoen toe, want dan kan Toon aantreden in de categorie M55. Een uitslag van deze wedstrijd, die dinsdagmorgen gelopen is, is nu woensdagavond, nog niet beschikbaar op de website. Hopelijk kan je deze hier wel al terugvinden op het moment dat je dit leest. Later op de week loopt Toon nog een wedstrijd op de piste (5000m) en daarna ook nog de halve marathon. Een flinke boterham dus.

Wie ook een flinke boterham voorgeschoteld kreeg was Vita Van Belleghem: zie nam deel aan de zevenkamp.  Hieronder vind je een verslag van haar prestaties en ervaringen, ons toegestuurd door Olivier.

Vita: dag 1

Let the games begin: 17 deelnemers voor de W40 Heptathlon. 3 reeksen voor het 1ste nr, de 80m horden. Vita start in de 1ste reeks met 7 deelnemers, waaronder een ex-olympisch atlete. Na een trage start uit de startblokken mooi op snelheid gekomen, en met een PR van 14’09’ omdeze 7-kamp te openen, 4de in haar reeks. 10de in totaal, en al 633 punten binnen. De start kan niet beter zijn.
Over naar het hoogspringen, toch wat onzekerheid over dit nummer, vandaar een startsprong aan 1m28. 1m31 gaat vlot, maar het voelt nog niet super aan. Op 1m34 een beetje twijfel, want al 2 pogingen nodig. Na een tip van een Duitse atlete, gaat 1m37 onmiddellijk goed, oef… Ook 1m40 werd gesprongen na 3 sprongen. 1m43 was er teveel aan. Ook hier tevredenheid, want ze zat bij de laatste 8, en er werden 666 punten gescoord.
Na 2 nummers staat Vita op de 9de plaats, beter dan verhoopt. Dan naar het kogelstoten. De beste worp vd 3 wordt weerhouden, en dat is 8m09. Toch heel wat sterke werpers tussen de vrouwen, zo blijkt. 462 punten erbij, 1 plaatsje achteruit maar nog steeds top 10!
De 200m werd in een nieuw PR van 29’25” gelopen, een supertevreden Vita want nog nooit liep ze onder de 29’89” op een 200m! De binnenbaan brengt geluk. Mooie afsluiter van dag 1. Geen idee van punten of rangschikking na dit nummer, want nu vlug naar ’t hotel: een douche en een welverdiend etentje in de oude stad van Lyon. Morgen nog 3 nummers.

Vita: dag 2

Dag 2 start pas om 15u45 met het verspringen… een stuk later dan verwacht. Temperatuur 35 graden, puffen en zweten dus, wel een stevige bries. 4m23 op de 3de sprong. Dit levert 477 punten op. Niet slecht met de tegenwind en de vermoeidheid die begint op te komen.
Over naar het moeilijkste nummer voor Vita, het speerwerpen. Dit beoefent ze nog maar sinds kort met het oog op deze 7-kamp. In de klassieke 5-kampen is er immers geen speer. Opnieuw een PR van 17m68. Wel de laatste plaats met slechts 294 punten. Hier verliest ze punten die ongetwijfeld worden goedgemaakt in de 800m, toch háár discipline.
Vita’s doel voor aanvang bedroeg 3.500 punten, ze zit nu al aan 3.217, dus dat komt goed. 2 reeksen voor de afsluitende 800m, Vita zit in de 2de reeks. En yes, 2’36″49″, opnieuw een PR bij de W40 en een 5de plaats.
Ze beëindigt de 7-kamp met 3.919 punten op de negende plaats! Dit is veel beter dan ze ooit had durven hopen. Op naar de volgende… in Perth, Australië in 2016.

VITA op WK masters

Vita Van Belleghem (met armen omhoog) tussen de andere WK-deelnemers

 

Met deze knappe zevenkamp zorgde Vita ook  voor enkele nieuwe  CR’s bij de V40:

80MH         14”09
200 M         29”25
7kamp        3919 punten