Zilver en brons op BK Halve marathon

Aan het Donkmeer werd zaterdag de 1ste Donkmeerloop georganiseerd: hoogtepunt van die dag was het Belgisch Kampioenschap Halve Marathon. Twee Racingers mochten achteraf het podium op

BK halve marathon 2015  Toon

Onze vaste waarde bij de masters, Toon Van Cauteren, liep als 54-jarige naar een bronzen medaille bij de M50. Hij kwam, net als zoon Ruud binnen na 1:19:24.

Bij de vrouwen bleek Ann Sophie Claeys in heel goede doen: na een sterk wedstrijdeinde kwam ze als 2e dame over de meet, in een tijd van 1:22:19.

BK Halve marathon 2015 Ann Sophie _2

Van Roland De Bois kregen we dit kort verslagje over de deelnemers van de Blanco-kern uit Beernem:

“M35-er Bart Bleyaert was onze eerst aangekome in een tijd van 1u.16’02 waarmee hij 6de werd en Wim De Bois liep in deze categorie naar een 8ste plaats in 1u.20’38. De tijden doen al vermoeden dat het toch wel om een dikke halve marathon ging dan om de exact uitgemeten IAAF norm, maar de wedstrijd is uiteraard voor iedereen gelijk. Zowel Bart als Wim hadden misschien iets beter verwacht, maar ook warmte in de eerste 2 ronden en de 4 x een stuk tegenwind zullen ook wel parten gespeeld hebben. Bij de dames was zoals je al kon lezen onze topper die in de derde ronde haar slag kon slaan en oprukte naar een 2de plaats en en met 1u.22’19 heel dicht bij Wim in de buurt begint te komen. Zij was zeer tevreden gezien de bedoeling was net onder de 1u.25 te duiken. Als M60-er, met te weinig trainingskilometers nam ook Roland De Bois deel en verraste vooral zichzelf door hier een 1u.44’22 neer te zetten, goed voor een 6de plaats.”