18e Pierkesloop: emotie, zon en heel veel volk

De 18e editie van de Pierkesloop was een topeditie: mooi weer, heel veel jonge atleetjes en ook ontroering: Krista Bracke liep samen met beide zonen de piste rond, onder de enthousiaste aanmoediging van de talrijke aanwezigen. De link naar de foto’s is wat verder te vinden !

Onder een stralende zon werd het een recordeditie voor de Pierkesloop. Nooit kwamen zo veel kinderen uit de lagere school meelopen op de recreatieve kinderjogging. Er worden geen uitslagen opgemaakt, maar het aantal deelnemers werd tussen de 1.300 en 1.800 geschat.

KLIK VOOR HET FOTOALBUM ——-> HIER

Geen beter Pierke uiteraard om de vele lopertjes aan te moedigen dan onze eigen Bert Misplon, die minstens even veel genoot als de kinderen.

Krista Bracke

Een kwartier voor de scholenloop van start ging, was er een bijzonder moment voor Krista Bracke, de mama van twee van onze jeugdatleten. Krista is een voormalig radiojournaliste van de VRT die zes jaar geleden na een streptokokkeninfectie haar beide onderbenen verloor. Toen haar twee zoontjes van 8 en 10 bij onze club begonnen trainen, kreeg Krista de droom om zelf ook te lopen, maar dan op blades. Op de Pierkesloop wou ze samen met haar zonen voor het eerst 400 meter lopen met de sportprotheses. Het werd een heel mooi moment: kijk hier naar de baanronde van Krista.