Vlaams Kampioenschap A/C 31-01-2016

Met 2x GOUD, 1x ZILVER en 1x BRONS mogen we best tevreden terugblikken op het Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën. Of iedereen tevreden is over zijn / haar KvV weten we niet, feit is wel dat de favorieten hun rol waar maakten.

Bij de vraag of iedereen tevreden is over dit Vlaams Kampioenschap neem ik er meteen de heren bij die in actie kwamen op de vlakke spurt, de 60m met name. Let wel, het ging er hier heel spannend aan toe en de verschillen waren klein maar toch hoopten we om er op drie deelnames minstens eentje in de finale te krijgen. Het lukte jammer genoeg net niet voor El Asri Hamza, Yestin Scheldeman en Laurens De Greef. Met zijn chrono van 7″13 kwam Yestin nog het dichtst in de buurt, Laurens klokte 7″24 en El Asri 7″16. Wedden dat deze heren hun kuiten nog wat gaan aanscherpen de komende weken en wie weet op het BK verrassen ? Op de 60mH werd Daan Deberdt ook uitgeschakeld in de reeksen, Daan klokte een tijd van 8″85.

Nu we toch met de heren bezig zijn nemen we er ook onze twee kerels bij die het op het langere werk probeerden en Hannes D’Heer tekende op de 3000m voor een chrono van 8’57″57. Op de 1500m hadden we dan een troefkaart in handen met Thijs Van Der Burgt. Of zijn coach nog tijdig in de Gentse Topsporthal geraakte weet ik nog niet, hopelijk wel want zijn poulain deed het schitterend met een zilveren medaille als beloning. 4’01″03 bleef er op de chrono staan en Thijs deed zo waar we op gehoopt hadden, al zat een trapje hoger er misschien ook wel in ?

De titelstrijd bij de dames dan en schoven we bij de heren één favoriet voor de medailles naar voor met Thijs, bij de dames mochten we dat zonder blozen tweemaal doen, zelfs resoluut voor goud, zonder pardon. Met Jolien Boumkwo moest dat zeker lukken in het kogelstoten, maar de wijze waarop hadden we misschien niet verwacht. Dropte het tuig zo maar eventjes 15m77 ver, oftewel 17 cm verder dan haar eigen PR en CR ! Met verve eens onderstrepen wie tot nader order de sterkste is noemen ze dat ! Niemand die ook maar in de buurt kwam van Jolien, dus het (zoveelste) goud mocht rond haar nek gehangen worden. Proficiat !

Met Sarah Rutjens, en dan kom ik bij de 60m voor de dames, mikten we ook hoog, al zal Sarah daar wellicht iets bescheidener over geweest zijn….vooraf. Het zou hem op luttele hondersten aankomen tussen Sarah en die andere favoriete, Esther Van Den Hende van ACME, dat wisten we zeker en in de reeksen toonde Sarah met 7″56 en de snelste tijd al meteen waar voor ze gekomen was. Deed het in een spannende finale nog een stukje sneller, 7″52 en zo wordt je dan ook de verdiende kampioene ! Goud nummer 2 binnen dus.

Op de 200m was het uitkijken naar de youngsters Kine Gaye en Laures Bauwens. In de reeksen klokten deze dames 26″20 en 24″79, voor Laures was dit goed genoeg voor een plaatsje in de finale. Liep in die finale naar 24″66 en al was dit misschien onverwacht, het leuke was dat Laures in haar eerste kampioenschap alle categorieën meteen mocht aanschuiven voor het brons ! Prima dus!

Geven we ook nog graag mee dat op de dubbele baanronde, de 400m dus, Emma De Keyser een tijd van 1’00″87 liet noteren en op de 800m, ook al in een rechtstreekse finale, tekende Tamara De Medts voor een tijd van 2’23″85 en een 9e pl.