Onze kampers hadden er zin dit weekend!

Het was een druk en succesvol weekend voor onze kampers.

Op zaterdag stond te Eeklo het PK hamer en gewichtwerpen op het programma. Jolien Boumkwo behaalde bij hamer de provinciale titel met een seizoensbeste prestatie (65.69 m). De gebroeders Malengraux behaalden  de eerste twee plaatsen: Remi slingerde zijn hamer naar een PR van 62.13 m, Gil zorgde met 51.87 m voor zilver.  Bij de juniores hamerde Thorgal  Deploey  zich ook naar een zilveren plak, met 52.02 m.

Master Wim Willems behaalde zowel bij hamer als bij gewichtwerpen een bronzen medaille in de M50-categorie.

Laten we nog eventjes bij de Masters blijven en dan kunnen we melden dat op zondag het BK werpvijfkamp gehouden werd en daar liet de polyvalente Vita Van Belleghem zich weer eens van haar beste zijde zien: ze behaalde zilver en een nieuw clubrecord bij de W40!

Jolien Boumkwo - Foto: Jasper Jacobs

De meest indrukwekkende prestatie hebben we tot het eind bewaard: Jolien Boumkwo heeft zondag op de Grand Prix in Brussel een dubbelslag geslagen: met 17m09 verbetert ze niet alleen het Belgisch kogelrecord alle categorieën van trainster Veerle Blondeel, ze plaatst zich ook voor het EK in Amsterdam!

Met 17m09 doet Jolien Boumkwo gevoelig beter dan het bijgestelde EK-minimum (16m68). Daarnaast stoot ze trainster Veerle Blondeel van haar troon als Belgisch recordhoudster. Veerle stootte in 2004 de kogel naar 16m70. Jolien verbetert ook haar eigen persoonlijk record van 16m54 met 55 centimeter.