Flanders Cup Lokeren, Kortrijk en het EK

De voorbije twee weekends gingen een aantal atleten her en der aan de slag in het Vlaamse land en de hoofdbrokken lagen in Lokeren en Kortrijk. Op het EK waren we echter ook aanwezig…

En laten we maar beginnen met dit laatste, het EK in Amsterdam waar zoals gekend na het afhaken van Bashir Abdi enkel Jolien Boumkwo aan de start kwam, dit in het kogelstoten. Begon na haar records van de laatste weken mét ambitie aan de competitie, maar het moet natuurlijk allemaal wat mee zitten ook. Amper 20cm zou Jolien te kort komen om door te stoten naar de finaledag. Met haar 16m66 is ze uiteindelijk 14e geworden op dit EK.

In eigen land trokken een aantal Racingers vorige week naar Lokeren waar vooral het ferme PR op de 1500m van Riken Ost in het oog sprong (3’52″99). Jennen Mortier haspelde zijn 1500m af in 3’52″40. RESULTATEN

In Kortrijk, we zijn dan zaterdag 9 juli, was Shari Lammens aan haar wederoptreden toe na haar blessure. Nog zonder horden, dit keer op de 100m en 200m. De enkel hield stand en dat was het enige doel, de rest (lees : snelheid) komt wel terug. Is de een terug actief, hopelijk zit er geen andere aan de kant nu. Sarah Rutjens knalde op de 100m naar haar PB (11″63) maar houdt er waarschijnlijk een spierblessure aan over. Uitsluitsel in de komende dagen ! Imke Vervaet (100 & 200m) en Remi Malengreaux (hamer) tekenden ook present in Kortrijk, alle resultaten staan HIER.

JL