PK Aflossingen : Aalst 28-08-2016

2x Goud en 2x Zilver… dat is de buit die mee gebracht werd van de Provinciale Kampioenschappen in Aalst afgelopen zondag…

Was er meer te rapen op het PK aflossingen ? Een uitspraak ga ik daar niet over doen, feit is wel dat we nog een mooie 4e en 5e pl ook mochten noteren en dat er ook nog een “DIS” achter onze naam kwam te staan. Neem nog mee dat KRCG niet overal op volle sterkte kon aantreden en dan weten we het wel.

Laat ik maar beginnen in dit overzicht met de cadetten heren die er op de 4x100m in geslaagd zijn om niet alleen op schitterende wijze de titel te pakken, maar met 45″75 ook het 22 jaar (!!!) oude CR naar de verdoemenis te lopen. Eentje nog uit de tijd van Bart Buffel en Co…. Auteur van het nieuwe CR is o.a. diens zoon, Simon Buffel, die het huzarenstukje klaar speelde samen met zijn clubgenoten Kingsley Ampofo, Thor Lampo en Lorenzo De Visscher. Als de cadetten over de korte afstand iets kunnen, wij ook, zo dachten de leeftijdsgenoten op de 4x800m en ook daar was het prijs met een gouden medaille : Bent Roggeman, Wieter Annaert, Arne Vergison en Lennert Dewulf, liepen de tegenstand op een hoopje (zo een 17″ voorsprong) en pakten de winst in 8’53″94. De scholieren heren op de 4x800m (Sander Biebaut, Dante Van Poucke, Bjarne Rasschaert en Victor Peeters) moesten zich met 8’46″16 tevreden stellen met de meest onfortuinlijke plaats, de 4e dus. Het laatste team dat de strijd aanging op deze afstand waren de dames seniores, met Jolien De Meyer, Lize Van Cauteren, Tamara De Medts en Lynn Van Der Strich in de arena, zij kwamen uit op 9’55″51 en een 5e pl en als ik het niet slecht inschat had hier wel iets meer ingezeten, niet ?

Naar de zilveren medaillewinnaars dan en dan moet ik terug naar de 4x100m, met name bij de scholieren heren. Na een spannende race tekenden Harald Blot, Arno Rogge, Tibo De Smet en Robbie Vera voor 44″89 en mochten ze dus aanschuiven achter het tweede hoogste trapje. Knap van die mannen. Nog zilver, en dat was dan al vroeg op de dag, was er weggelegd voor de seniores dames op deze afstand. Zeker niet in hun sterkste formatie en met name mag dan de bijdrage van youngster Jill Bracke (nog cadet) in de kijker gezet worden. Zal wel wat stress gehad hebben haar kennende, maar samen met Madeline van Eetvelde, Laures Bauwens en de toch al ervaren Imke Vervaet deed ze het prima. Met hun 46″83 bleven ze trouwens amper 45/100 boven het CR ! Proficiat dames ! Anderzijds was er dan weer de tegenslag van deze zelfde formatie op de 4x200m, wat er juist mis liep moet ondergetekende nog eens navragen, feit is dat de ploeg tegen een diskwalificatie aanliep. Jammer ! De masters-ploeg die eveneens in deze 4×200 van start ging deed het dan weer verre van slecht, de eer hoog houden moeten ze gedacht hebben en Vita Van Belleghem, Sabine Versluys, Annemie D’Haeninck en Ilse Rotsaert deden het met hun 2’12″70 best behoorlijk.

Tot slot ook nog een heren masters-team op de 4x200m met Jurgen Craeymeers, Wim De Bois, Olivier Dargent en Tjorven Bossu die met 1’50″67 er zeker ook alles hebben uitgeperst en op de 4x400m bij de heren tenslotte kwamen Daan Deberdt, Davide Petrella, Robbie Vera en Dylan Owusu uit op een chrono van 3’31″30.

De resultaten van de jeugdploegen zijn te vinden op de JEUGDSITE, het volledige uitslagenbord is te vinden op DEZE LINK.

 

J.L.