BK Juniores & Beloften 11-09-2016

1x Goud, 2x Zilver en 1x Brons is de buit die onze juniores en beloften haalden op dit BK te Nijvel. Met amper 7 atleten werd er dus niet slecht gescoord !

U leest het goed….amper 7 atleten aan de start over twee categorieën, we hebben het ooit anders meegemaakt maar er blijven over jammeren zal waarschijnlijk ook niet veel uithalen. Elkeen zal wel zijn of haar excuus hebben om niet in te schrijven, dus trokken we naar “Brabant-Wallon” met zijn zevenen en achteraf mogen we dan best fier zijn op deze dames en heren, de buit bedraagt immers +50% met vier maal eremetaal ! Als we schrijven “Brabant-Wallon” dan zal er bij velen ook al een lichtje aangaan want inderdaad, het was nog maar eens chaos troef op de amper 6 banen tellende piste, vooral in de voormiddag dan.

dsc_3304

Dylan had tijd om de supporters te groeten!

Dylan Owusu (jun) was de eerste die ten strijde mocht trekken met alvast een half uurtje vertraging en dan was dit BK eigenlijk nog maar goed bezig. In de gietende regen knalde Dylan uit de startblokken, na 250m was het al in de sjakos, aankomen zonder ongelukken was de boodschap. Freewheelend naar de titel, Dylan had zelfs tijd om links en rechts eens om te kijken en het publiek te groeten. Over zijn 54″28 chrono gaan we ons dan ook niet veel vragen stellen, hij had immers een halve straat voorsprong. Meteen goud dus, de dag begon goed!

dsc_3388

Shari dolgelukkig met het zilver op de 100mH

Met nog een kwartier meer vertraging, het was dan nog steeds maar middag, mocht Shari Lammens (bel) de spikes dicht doen voor de reeksen op de 100mH. Kwam uit in reeks twee en mede door het uitvallen van een concurrente kon ook zij zich met de vingers in de neus plaatsen voor de finale, dit met 14″57. In die finale zou het sneller moeten gaan en na de pauze mocht Shari meteen terug aan de slag, u raad het al…met vertraging. Podium was mogelijk maar Shari wou meer. Kwam voor het eerst dit seizoen uitstekend weg en pakte meteen de leiding. Eentje (Noor Vidst – VAC) pikte meteen aan en halfweg gingen de beide dames zij aan zij er vandoor. Met zijn tweetjes mochten ze het uitmaken en het draaide uit op een millimeterstrijd. Vidts snoepte met 9/100e verschil de titel af van Shari, maar voor haar heeft het zilver toch een klein gouden randje. Ze hield er ook een nieuw PR aan over, 14″26.

Lore Meuleman (bel) en Davide Petrella (jun) waren de volgende Ratjes in de arena, beiden op de 400m. Podium moesten we hier niet verwachten maar beiden knokten knap voor wat ze waard waren. Lore won haar reeks in 63″59, Davide knokte zich in de buitenbaan naar 51″61, waarna we ons konden opmaken voor het langere werk, met name de 1500m bij de beloften heren waar Thijs Van Der Burgt met de 2e chrono aan de start kwam, maar volgens sommigen “op papier” geen kans maakte op eremetaal. Da’s dan netjes buiten Thijs gerekend want wat een knappe race liep hij (andermaal) zeg? Taktisch gestart en op 500m van de streep brak de hel los. Wat duw- en trekwerk en met zijn tweetjes er vandoor. Thijs moest het gat laten maar herstelde dit snel. Wurmde zich op 150m van het einde tussen de twee leiders, eentje was er aan voor de moeite de andere versnelde nog eens. Thijs klampte aan maar….geraakte er net niet meer over. Weer zilver en was de spanning op de horden bij Shari te snijden, deze wedstrijd moest niet veel onder doen. Tijd van Thijs : 4’05″43.

dsc_3405

Thijs…;alweer goed voor een knappe podiumplaats!

Tot slot kwamen nog twee atleten aan de start op de 5000m, met name Ruud Van Cauteren bij de beloften heren en Jolien De Schaepmeester bij de juniores dames. Vergeef ondergetekende dat hij deze races niet meer zag, maar de uitslag doet vermoeden dat Ruud geen al te beste dag had, al kan ik verkeerd zijn natuurlijk. Finishte in 16’39″55. Jolien verging het stukken beter want zij bracht het kleurtje dat we nog niet hadden mee naar huis, namelijk het brons. Die 3e plaats haalde ze door 19’02″19 op de tabellen te laten zetten. Proficiat !

FOTO’S

J.L.