BK indoor alle categorieën 18-02-2017

DSC_7628 (1024 x 681)

Jolien zorgde voor het zoveelste goud met de kogel.

Inderdaad, met amper 10 atleten stond KRCG aan de start van de BK indoor alle categorieën en dan zat er nog eentje tussen op een nummer waar we het niet verwacht hadden, het snelwandelen. Nou ja, na de vertoning op het Vlaams Kampioenschap kon men in Beernem niet bij de pakken blijven zitten en Ilse Rotsaert ging dan ook maar haar kans op dit BK. Werd 8e op de 3 km in 21’24″20, persoonlijk ken ik weinig van deze discipline maar verdorie veel respect voor Ilse !

Een uurtje later 3 clubgenoten in de arena en daar zou het wisselend succes worden. Wat Stefanie Dadayeva overkwam in het polstokspringen blijft me een raadsel, al zat die 2e sprong wel erg fout, Stefanie ging er dan ook meteen uit op de aanvangshoogte van 3m20. Jammer na wat al een fantastisch seizoen was voor haar, hopelijk kan ze revanche nemen op het BK scholieren.
Nog iemand die op revanche zal azen, maar dan op het BK beloften, is Shari Lammens. Ging er in de reeksen uit op de 60mH met 8″81 na waarschijnlijk haar traagste start uit de geschiedenis. Opmerkelijk is wel dat ze met die tijd in de finale 6e zou zijn geworden, er werd dus ook nog eens geknald in de reeksen, dubbele pech dus. Bij de heren ging ook Daan Deberdt, ondanks een evenaring van zijn SB als ik het goed heb (8″94), eruit in de reeksen.
Aan de overzijde van het toneel was Jolien Boumkwo ondertussen aan de competitie in het kogelstoten begonnen en als we één zekerheid hadden dan was het wel met Jolien. Had waarschijnlijk op nóg beter gehoopt dan haar 15m worpen, maar de 15m56 was ruimschoots voldoende om haar zoveelste  Belgische titel binnen te halen. Proficiat aan Jolien dus en onze teller op 1 medaille.

Ondertussen werd de piste klaargemaakt voor de reeksen op de spurtnummers en daar waren we met Laurens Degreef en Madeline Van Eetvelde vertegenwoordigd op de 60m. Ook voor hen waren de reeksen jammer genoeg het eindstation, Laurens klokte 7″25, Madeline liet 8″08 noteren. Op de 200m andere koek. Laures Bauwens en Imke Vervaet, die met de snelste chrono op de tabellen stond, leken me vrij ontspannen aan de start te komen en dan weet je het wel met die twee. Zeker als Imke nog eens poseert voor de foto, luttele seconden voor de start van haar reeks. Met 24″36 hoefde ze zelfs niet eens voluit te gaan om zich voor de finale te plaatsen, Laures had in haar reeks ook niet de minste moeite en haalde het in 24″83.
Straks de finale maar eerst de man die het langste werk voor zich nam, Thijs Van Der Burgt met name. Hoopte op podium maar moest bij die ene (serieuze) versnelling passen na een tot dan prima race op de 1500m. Probeerde met een laatste inspanning nog het gat naar de nr 3 toe te lopen maar slaagde net niet in zijn opzet. Ferme koers van den Thijs, maar ó zo jammer als je dan net naast de prijzen valt. Werd dus 4e in 3’58’99.

DSC_7802 (618 x 1024)

Imke : ijzersterk op de 200m !

En dan die finale op de 200m om de dag mee af te sluiten. Imke favoriet, kan goed zijn, maar er was er eentje die er sneller van door ging in de eerste meters. Knokken tot bij het ingaan van de bocht en dan ging “die van ons” in overdrive. Schitterend hoe Imke de bocht pakte en op gelijke hoogte kwam en dan op zijn “Sagans”….efkes gelijke tred houden en door duwen. Die titel is van mij en van mij alleen en dat in 24″13. Tweede goud voor KRCG en bijna slaagde Laures Bauwens er nog in om aan te dikken met brons want zij kwam amper 6/100 te kort voor de 3e pl in deze finale. Knap dames !

FOTOALBUM