Geslaagd BK-PKMasters indoor: 12 nationale medailles en 8 PK-titels!

Onze ‘meer ervaren’ atleten hebben het dus goed gedaan zaterdag in de Topsporthal: zo goed zelfs dat ik van twee ijverige mannen een verslagje heb gekregen.

Drie Belgische kampioenen op de halve fond!

Drie Belgische kampioenen op de halve fond!

Laten we beginnen met het meest uitgebreide verslag, van de hand van onze secretaris Chris.


 

Na het min of meer desastreuze weekend van vorige week, of mag ik dit niet aanhalen, was het de beurt aan de masters dames en heren om voor de knikkers te knokken tijdens hun Belgisch en Provinciaal kampioenschap indoor meteen het laatste van dit winterseizoen. En eerlijk gezegd ik keek er naar uit naar wat we nu gingen krijgen want als ik naar de inschrijvingen keek stonden we er niet slecht voor aangaande het behalen van wat eremetaal.

En ik moet er wel bij vertellen dat ik het erg vind dat het uitgerekend de masters zijn die voor dergelijke exploten moeten zorgen. Eerlijk is eerlijk en wie mij kent die weet dat het niet mijn gewoonte is om alles wat ik meen onder stoelen of banken te steken. Langs de andere kant hoor ik het al aankomen van het zijn maar masterkampioenschappen. Juist maar je moet het toch maar doen.

Over naar de gebeurtenissen van de dag en naar wat de vier dames en acht heren er van terecht gebracht hebben en laat ik maar met het zogenaamde “zwakke geslacht” van wal steken. Vier Beernemse (waar zitten die anderen) maakten bij de dames het mooie weer. Vita Van Belleghem (W40) wipte over 1m30, en dan zit ik bij hoog, en zette meteen de toon voor meer. Belgisch en Provinciaal goud. Belandde even later 4m10 ver in de zandbak en ook dat was weer goed voor een plakje. Zilver op Nationaal vlak.

Als mijn voorzitster dat kan dan kan ik dat ook moet Ilse Rotsaert (W40) gedacht hebben en ook zij ging naar huis met een Provinciale titel, Bk-zilver en Pr op de 400m in 66”24. Als dat niet knap is. Moet je nog meer hebben. Ok hier komt het. Sabine Versluys, en dan zit ik bij de W45, liep haar 400m in 80”90 waarmee ze 4de werd maar beter was haar ver waar ze met 3m38 zilver behaalde nationaal en goud provinciaal. En het moet aanstekelijk gewerkt hebben want ook die vierde deed haar duit in het zakje. Carine De Bruycker (W50), moest het dan ook maar eens waarmaken en dit op de 1500m. En wat dacht je. In 5’41”98 naar brons op het Bk en goud op het Pk. Voila en ik denk dat hiermee de toon is gezet en ik mag zeggen dat de racing, neen, het Beernemse vrouwenkwartet het uitstekend heeft gedaan.

Van de mannen werd dus ook wel één en ander verwacht en we hadden de habitués en zowaar ook een nieuw gezicht en wat voor een maar dat voor direct.

Laat ik maar van wal steken met Wim De Bois (M35), bij uitstek verzamelaar van regionale en nationale plakjes. Haalde zilver binnen bij ver met 5m14 en bij hoog met 1m60 en zijn prestatie bij ver was eveneens voldoende voor een provinciale titel. Maarten De Bock (M35) nam het voortouw in zijn 800m hield het in een prangende spurt uit tot op de meet. Goud zowel nationaal als provinciaal en dit in 2’04”79. Schitterend. Ook schitterend was de 1500m van Toon Van Cauteren bij de M55. Samen met Lucien Heyde en Frits De Baets maakte hij de wedstrijd. Nationaal goud was er voor Toon die eindigde in 4’43”10, zilver was voor Frits De Baets (eveneens M55 in 4’50”10). Het Provinciale goud ging vanzelfsprekend naar Toon. En laat ik er maar bij vertellen dat Frits even voordien goud behaalde, zowel nationaal als provinciaal in zijn categorie op de 800m in 2’32”17. Of hoe ouder hij wordt hoe beter hij wordt ofwel worden zijn collega’s minder goed. Kan ook.

En het nieuwe gezicht waar ik het daarnet over had is niemand minder dan Tjörven Bossu (M35) en dit op de 400m. Voor je eerste deelname op die afstand en direct zilver behalen op nationaal vlak en goud op provinciaal vlak, je moet het maar doen. Eindigde in een schitterende 58”45 en geloof mij mits wat aangepaste training moet deze tijd van de zomer nog wat naar beneden. Proficiat Tjörven.

En dat je geen plakje behaald wil niet zeggen dat je niet goed gepresteerd hebt. Wim Willems (M50) liet zijn kogel exact 9m50 ver neerploffen maar ik kan me niet echt voorstellen dat Wim hiermee content was. Hij had daar heel waarschijnlijk meer van verwacht. Ook wil ik wel eens weten van Rembert Jans (M35) of die wel mag tevreden zijn met zijn 59”83 wat weliswaar een seizoen beste is maar duidelijk onder zijn kunnen. Of heb ik dit mis Rembert. Pietje (of zeg ik maar Piet) Cambier, van alle markten thuis, liet op zijn 800m bij de M50 2’35”05 optekenen, eveneens een seizoen beste.

 

Voila we hebben het gehad en als je bij het lezen goed hebt geteld komen we aan 12 atlete(s)n, vier dames en drie heren van de kern Beernem, twee heren van de kern Wichelen en drie heren van Gentbrugge die allen samen goed waren voor 19 medailles. Op nationaal vlak 4x goud, 7x zilver en 1x brons en op provinciaal vlak goed voor 8x goud. En als er zijn die hierop commentaar heb dan weten ze dat ze daarmee terecht kunnen bij ondergetekende.

Uitkijken wordt het wat het laatste exploot van het winterseizoen gaat brengen en dat zijn de Nationale kampioenschappen veldlopen op zondag te Wachtebeke. Ik zal daar spijtig genoeg niet aanwezig zijn maar daar niemand rouwig om zijn.

Opgetekend door Chris


 

Het tweede verslag komt van uit de pen van een deelnemer zelf, namelijk onze kogelstoter Wim Willems.


 

Op deze zonnige lente dag werden in Gent het BK & PK masters betwist. Te veel organisaties op èèn dag waren er om en rond de Watersportbaan waardoor het moeilijk was om een parkeerplaatsje te vinden. Dankzij de sociale media konden er vele masters verwittigd worden om de chaos te omzeilen.

Twaalf  Racingers vonden de weg naar de Topsporthal en bezetten redelijk wat podiumplaatsen.

De 2 mooiste, wat mij betreft (niet dat de andere minder waren verre van) waren deze van Maarten De Bock (M35) en Frits De Baets (M50) op de 800m.

Maarten zette op iets meer dan 100 meter zijn sprint in en sloeg onmiddellijk een gaatje en hij had alles onder controle, nog regelmatig opzij kijken of de andere atleten dichter kwamen maar neen, Maarten hield stand en de vreugde uitbarsting was niet min. Goud BK & PK in 2’04”79

Frits liep bijna gans zijn wedstrijd van de 800 m. aan de leiding, op ongeveer 100 meter van de aankomst probeerde er toch iemand over te komen maar Frits is een bijterke. In de laatste bocht zou hij toch iets plooien maar zijn tegenstander plooide door een kwetsuur in de bil en zo liep een glimlachende Frits naar de overwinning. Goud BK en PK. Frits liep nog een 1500 meter in het zog van Toon naar een tweede plaats bij de M55 voor zowel de Belgische als de provinciale kampioenschappen. Op de 800m realiseerde Frits een tijd van 2’32”17 en op de 1500m 4’50”10

Toon Van Cauteren (M55) die vorig jaar nog een beklijvend duel uitvocht met Lucien Heyde (nu M60) liep nu gemakkelijk naar de Belgische en provinciale titel: 4’43”10 was zijn eindtijd

Vroeg in de voormiddag kwam Rembert Jans in actie hij liep zijn 400 meter met enige vertraging in een nieuw persoonlijk record 59”83 wat een 7de plaats betekende op het BK

Het Beernems geweld dan.

De onderafdeling Blanco-Beernem stuurde 7 masters naar Gent en er moet daar toch iets speciaals in de grond zitten, want 6 van de 7 stonden op het podia.

Vita Van Belleghem won het hoogspringen in de categorie W40 met een sprong over 1m30 en behaalde zilver bij het verspringen met 4m10, beide prestaties waren goed voor de provinciale titel op.

Sabine Versluys (W45) waagde haar kans op de 400m (1’20”90) en in het verspringen (3m38) en behaalde 2 x zilver voor de Oost-Vlaamse kampioenschappen en ook 2 x een CR.

Rotsaert Ilse liep de 400m bij de W40 in een tijd van 1’06”24 wat haar zilver om de Belgische kampioenschappen opleverde en goud op het PK Oost-Vlaanderen. Het CR van 2003 verbeterde ze met 59 hondersten.

Wim De Bois (M35) behaalde zilver in zowel het hoogspringen (1m60) en het verspringen met een sprong van 5m14 wat tevens een CR is. Hij voegde er nog een Oost-Vlaams schildje aan toe in het verspringen, het hoogspringen leverde hem zilver op.

Piet Cambier liep 2’35”05 op zijn 800m bij de M50 in de sterks bezetten reeks van de dag hield hij toch nog 1 atleet achter zich

Tjorven Bossu (M40) liep de 400 meter in een tijd van 58”45 wat meteen zilver (BK) en goud (PK) opleverde.

Tenslotte deed ik zelf ook nog mee aan het kogelstoten bij de M50 niet meer dan een figurante rol was er voor mij weg gelegd, vermoeide benen en dus geen kracht wierp ik de kogel 9m50 ver waardoor ik ver onder mijn PR bleef.

Verslaggever: Wim


 

Wim zorgde ook nog voor een mooie overzichtje van de prestaties: klik hier