BK Masters: M55-ers zorgen voor de medailles.

Achttien clubgenoten hadden zich ingeschreven voor de laatste cross van het seizoen: het BK voor de ‘meer ervaren’ atleten en atletes.

Het merendeel  van deze deelnemers kwamen uit Beernem afgezakt, dus geef ik hier met  veel plezier  eerst het woord aan Roland om verslag uit te brengen over de prestaties van de lopers van Blanco:

___________________________________________________________________________

In een park, een kampioenschap parcours waardig met een veelvoud aan heuveltjes, beslechten de masters hun kampioenschap. Mooie koersen in droog weer met wel wat wind zorgden voor het animo.
Bij de jongsten zorgde pupil Yaron De Vreese met zijn deelname dat hij in ons Beernems crosscriterium belandt, proficiat met je inzet en een mooie 23ste plaats.
Bij de oudste masters nam Roland De Bois deel waar hij een goede wedstrijd liep en een 18de plaats bij de M60 kon bemachtigen. Bij de M50 kon Piet Cambier op dit gevarieerd parcours ook voor een 27ste plaats zorgen. Bij de M45 zo waar op nummer 1 … na 100m onze Thierry De Vreese, dan plooide hij wat terug maar kon toch eindigen op zijn normale stek en haalde dan ook een 20ste plaats. Bij de M40 liep Tjörven Bossu naar een 26ste plaats ondanks hij onderweg even terug plooide om zijn startnummer onder controle te krijgen (kaartje verloren, vasthechtingen los, ..) , toch een knappe loop, Stefaan Verbrugghe was weer de man van de laatste ronde afzien als een paard om tocg nog een 40-er achter zich te krijgen dit slaagde met een 33ste plaats als gevolg. Bij de M35 startte Wim De Bois zeer bewust onder zijn tempo gezien het verkende parcours, dit verhinderde hem echter niet om als 11de te eindigen na 23’59 voor een dikke 6,5 Km en op zijn plaats waar hij thuis hoorde.
Bij onze dames Ilse Rotsaert die voor de eerste maal een cross afwerkte als indoor atlete, zij mocht terugkijken op een goed verloop met een 12de plaats bij de W40 en Annemie D’haeninck werd al koste het wat zwoegwerk toch verdienstelijk 15de. Onze W5-er Carine De Bruycker stond enkele minuten later al terug aan de verzamelplaats door een oprispende hamstring om een door haar gekende reden .

____________________________________________________________________________

En wat presteerden de deelnemers uit Gentbrugge en Wichelen ?

_____________________________________________________________________________

Bij de dames W35  liep  Nele Scherre zich verdienstelijk naar  een mooie elfde plaats ,  Els Stichelmans en Lina Van Brabander  volgden op resp. plaat 20 en 23.

Bij de M35 liep Rembert Jans een sterke koers en werd daarmee mooi 18e.

Over naar de M45 dan: daar bleven Thierry Osselaer, Sammy Samain en Walter Verstraete lang in elkaars buurt lopen. Walter had echter nog een cartouchke gespaard voor de laatste ronde en zo werd hij uiteindelijk knap  16e. Sammy en Thierry zwoegden zich op deze zware omloop ook nog mooi in de top 20 met respectievelijk een 19e en 20e plaats.

Bij de M55 wisten iedereen al  voor de start wie kampioen zou worden en de topfavoriet maakte  het deze keer ook weer waar: Toon Van Cauteren snelde met spreekwoordelijk gemak naar zijn tweede opeenvolgende titel. Met iets meer moeite, maar zeker met even veel voldoening, liep een 40-tal seconden later Frits De Baets als derde over de meet.

______________________________________________________________________________

Uitslag

FOTOREPORTAGE (Jimmy C.)