Jeugdmeeting 15-04-2017 Kern Beernem

De KRCG jeugd begon zijn outdoorseizoen 2017 zoals het zijn indoorseizoen 2016 afsloot: op een eigen organisatie, met een eerder bescheiden opkomst, maar met veel goesting bij de atleetjes, en bij de ouders. Dat ook de vrienden uit Beernem weten hoe een meeting georganiseerd moet worden, tonen ze elk jaar met de oefencross en enkele weken geleden nog met de natuurloop. Ook dit keer was er niets aan te merken op de organisatie: iedereen strak in het blauw (the blue army of COBW?), supergedreven barmannen en barmoeders, het scorebord lekker ver van waar de printer staat, zodat Vita wat kon bijtrainen, simultane vertaling bij de commentaarspost door Olivier tussen Werners verGentst Nederlands en het West-Vlaams… Er werd werkelijk over elk detail nagedacht. Niet onbelangrijk uiteraard, want binnen niet afzienbare tijd wordt de Tom Compernolle piste het nieuwe epicentrum van de atletiekbeleving, en wordt het reken dikke ansjheuvn voa te meuhen meedoen. Nie heweune vent. Hiv moa buzze. En dan kunnen wij zeggen: weet je nog, de tijd dat we geen kwartier hoefden aan te schuiven om een Brugse Zot te bestellen… Wat die printer betreft… die werkte naar behoren, maar het Timetronics programma dat voor deze gelegenheid werd ge-upgraded met Lernout & Hauspie West-Vlaamse spraaktechnologie, stuurde een deel van de uitslagen in the cloud, om daarna keihard weggeblazen te worden. Weg resultaten. Ti nie woa? Moa vent toch! Paasmaandag bracht echter de verrijzenis van de resultatentabel. Quid die resultaten? PR’s zullen er vast en zeker ook wel tussen zitten. Personal bests mogen me trouwens ten alle tijden worden gemeld tijdens en na de komende wedstrijden. Ervoor… dat is enkel voor visionairen.

Veel wind dus, in de goeie richting, want deze piste ligt perfect georiënteerd voor de sprintummers. Nog een reden te meer om ervan uit te gaan dat Beernem het Oordegem van West-Vlaanderen wordt, waar toptijden elkaar even snel zullen opvolgen als vuilgebekte opmerkingen op brasfestijnen in Chinese restaurants, oink! De benjamins mochten aanschuiven voor de 60m, het hockybalwerpen, het verspringen en de 600m. De pupillen mochten aan de bak voor de 60m, het hockeybalwerpen, het kogelstoten en de 1000m. De miniemen konden zich uitleven op de 80m, het discuswerpen, de 150m, het hoogspringen en de 1000m. Voor de uitslagen en de foto’s refereer ik naar de link onderaan het verslagje. Wanneer ik door die uitslagen blader, doet het me een plezier enkele nieuwe namen te zien. Hoe meer zwart/geel/roze we het terrein kunnen opsturen, des te meer bestaanszekerheid er gecreëerd wordt voor… o.a. reporters 😉

Hockeybalwerpen bij de benjamins meisjes, met een dun deelnemersveld. Saar D behaalde een 2e plaats met een worp van 15m39. En verdorie, ik heb er niet op gelet of ze haar sjaaltje droeg. Nora DB gooide de bal net geen 10m. Er stonden trouwens 3 generaties Du Bois op en naast het veld. Dat is op zich niet abnormaal, maar ze doen we alle 3 actief aan atletiek. Zeven deelneemsters bij het verspringen benjamins meisjes. Eva H werd 4e, net voor Saar, Nora en Laure C. Geen van alle 4 raakte echter over de grens van 3m. Maar dat komt zeker nog dit seizoen. En dan volgen er pannenkoeken! Slechts één reeks 60m benjamins meisjes met daarin deelname van Eva, Nora en Saar die in die volgorde finishten voor onze club, met chrono’s van respectievelijk 10.11s, 11.63s en 12.13s. De tijd van Eva was nota bene goed voor brons. En Nora… was de enige eerstejaars atlete op deze discipline. Eva en Nora deden beiden mee aan de 600m benjamins meisjes en Eva liep daar een stevige 2’13.49. Dat is een zeer mooie referentie zo vroeg op het pisteseizoen. Nora kon bij wijze van spreken onder haar tegenstanders door lopen, maar daar was het deelnemersveld iets te dun gezaaid voor. Chapeau!

Twee reeksen 60m pupillen meisjes en Jolien C schudde een 9.78s uit de benen, goed voor reekswinst en een 4e plaats algemeen. Mano I bleef ook onder de 10 seconden. Flore L, Marthe V, Lotte B en Lara B tekenden eveneens present. De pupillen meisjes mochten ook hockeybalwerpen. Lotte B, Marthe V, Lara B en Lise M waren niet opgewassen tegen de nummer één die hier zo maar even 39.28m kwam gooien (als eerstejaars pupil dan nog), maar Lotte gooide wel een 3e plaats met 23.79m. Ook Marthe raakte net over de 20m. Iets verder mochten dezelfde pupillen meisjes een kogeltje stoten. Jolien deed dat verre van onaardig, het is te zeggen, aardig ver, met een gedeelde 1e plaats. De kogel belandde immers twee maal exact 6m50 ver. Lotte werd 5e, Lise M, Jente DW, Mano en Lara deden een vier-op-rij op plaatsen 8 t.e.m. 11. Aan het einde van de namiddag kregen de pupillen meisjes nog een 1000m voorgeschoteld. En wie kwam daar als 2e over de finish? Jawel, Flore. Super meid, en Facebook zal het geweten hebben. Spannend was het hoe dan ook, want Flore klopte pas op het laatste nippertje haar tegenstander die in de 60m nota bene als beste over de meet kwam. De tank was duidelijk minder leeg bij Flore. De parcourskennis zal meegespeeld hebben. Ook Jolien deed het meer dan behoorlijk met een 4e plaats, net voor Jente die netjes onder de 4 minuten bleef. Mano en Lara volgden op plaatsen 8 en 10.

De 80m miniemen meisjes en Oona VH was meteen op de afspraak met een 3e plaats en een nieuw PR. Dezelfde 3 dames op het podium van de 150m miniemen meisjes een uurtje later. Dit keer werd Oona tweede. Lotte L was de beste van de kern Beernem met een 5e plaats op de 80m en een 6e plaats op de 150m. Lotte is één van de dames die op de BvV de 80m en 150m voor haar rekening zal nemen. Eerstejaars miniemen Sena T en France VC deden het evenzeer uitstekend; dat liet France al zien tijdens de indoormeetings. Ik heb zo’n lichtbruin vermoeden dat France haar broer achterna gaat en ook voor de sprintnummers zal kiezen. Op de 80m eindigde Sena net voor France. Op de 150m was het net andersom. Camille R deed het als eerstejaars ook zeer goed, zowel op de 80m als op de 150m. Femke D’H vertrok iets te laat (niet alert! om precies te zijn) op de 80m en klaagde over het te stille startschot. En inderdaad… dat mocht wel wat luider. Voor alle volledigheid: ook Anna VDW, Lore B, Naomi S, Maxime D, Emma DL, Marion VH, Aukje & Maud V, Febe DW, Luna VB en Elien V gaven het beste van zichzelf op één of de beide sprintnummers; te veel om op te noemen helaas. Febe lijkt verlost van alle kwaaltjes van de voorbije winter. Dat zal haar deugd doen. De miniemen meisjes kregen tevens het discuswerpen voorgeschoteld. En dan denk ik in de eerste plaats aan krachtpatser Sena. Dit was volgens mij haar eerste discuswedstrijd als miniem en de trend werd meteen gezet met een worp van net geen 30m. Moet iemand eraan twijfelen dat het eerder een kwestie is van “wanneer zal ze” dan van “zou ze”… dit jaar een recordworp halen? Geef Sena iets om mee te gooien, en je mag het tuig heel veel meters verder terug gaan ophalen! Hebben we nog spierbundels? Emma DL uiteraard. Als tussendoortje voor haar speerwerpen gooide ze de schijf iets voorbij de 20m. Goed voor brons, Sena uiteraard goud. Dit zijn onze eerstejaars miniemen dames en heren. Er is nog groeimarge. Marion en Hanne C strandden net onder de 20m, maar ook die grens gaat sneuvelen in één van de volgende meetings. Verder in de stand vinden we Naomi, Lore, Oona, Maxime, Febe en Sien D. Een rondje toogspringen miniemen meisjes? Camille sprong, of moet ik zeggen zweefde het mooist over de lat van alle deelneemsters. Met z’n vieren haalden ze de 1m20. Camille had er het minst pogingen voor nodig. Papa Tim is ondertussen onderweg naar Gent Dampuurte om het goud in te wisselen voor bitcoins of drankbonnekes in de Ghelamco. Femke mocht dan wel de kleinste van de deelneemsters zijn, de tweede plaats was mooi verdiend. Ook France haalde de 1m20, met een schaarsprong dan nog wel. Maxime strandde iets lager, net zoals Elien. De 1000m miniemen meisjes had veel weg van een oefencross: 6 dames aan de start, alle 6 KRCG ladies. Lore troke het laken naar haar toe, voor Marion, Sien, Hanne C, Emma DL en Maxime; de slagorde die we deze winter doorgaans ook zagen in het veld. Lore is één van de dames die het op de BvV schiftingen zal moeten waarmaken op deze discipline. Ik hoop – maar denk – stiekem dat we veel plezier gaan beleven aan onze miniemenlichting deze zomer. Voetjes op de grond houden (tussen de atletieknummers door wel te verstaan), goed trainen, luisteren naar de wijze raad van de trainers, jullie keihard inzetten en daarna de vruchten plukken. Meer advies kan ik niet geven, want jullie moeten het tenslotte doen.

De BvV schiftingen worden de volgende belangrijke graadmeter voor onze oudere meisjes. De miniemen meisjes zijn een stevige groep. De trainers hebben selectieproblemen, eerder uit luxe dan uit schaarste. Maar dat maakt het niet minder evident. Sommige sterktes kunnen helaas niet optimaal uitgespeeld worden omdat bepaalde disciplines nu eenmaal niet mogen gecombineerd worden en er een maximum aantal nummers is waaraan eenieder mag deelnemen. Bij de pupillen is de situatie evenmin makkelijk. Geen overmaat in de breedte en een aantal certitudes op het blessurebankje. Maar dat biedt de gelegenheid om als individu en als groep jezelf te overstijgen. We zien het graag gebeuren, binnen twee weken in Deinze. Heel veel succes daar. Op de steun van de ouders kunnen jullie alvast rekenen. (M.V.H.)

Een stukje Beernem in de badkamer… (over de jongens)

De eerste zomermeeting begon met een valse start ’s ochtends: regen, regen en nog eens regen. Nu regent het wél en in de winter was het altijd mooi weer tijdens de cross! De sfeer aan de ontbijttafel was gezet. Maar de donkere wolken dreven in de loop van de voormiddag richting binnenland en toen we in Beernem aankwamen was er zelfs een voorzichtig zonnetje. En wind, heel veel wind. De warme cafetaria naast de knappe, nieuwe piste was dan ook the place to be tussen de nummers door. Geen grote massa atleten, wel veel Ratjes. Onze RCG-jongens wisten 24 medailles te veroveren en, opvallend toch: bij de pupillen waren dat er al 12, met name élke medaille in élke discipline van de pupillen was er één voor RCG. Dat creëert hoop voor de preselecties van de Beker…

Bij de miniemen jongens werd het drie keer brons: op de 150m, bij het hoogspringen en in het discuswerpen. Op de 150m waren er 2 reeksen en (amper) 6 deelnemers. Rune Bossu liep zich naar brons met 22”84. En Quinten Braem beleefde zijn wedstrijd-vuurdoop in de lange(re) spurt met 23”08. Diezelfde Quinten verbeterde zijn PR bij het hoogspringen met een jump van 1m15. Ook Mauro De Keyser wipte op die hoogte over de lat. Robbe Verstraete deed er maar liefst 20cm bij en met 1m35 haalde hij netjes brons binnen. In het discuswerpen verbaasde Ilian Van der Meiren zichzelf én mama en papa door de schijf bij elke poging een beetje verder te gooien en brons binnen te halen met een worp van 16m48. Robbe Verstraete kwam aardig in de buurt met 16m24 en werd zo 4e op 10 deelnemers. Bij Arnaud Dargent vloog de schijf 15m05 ver en bij Rune Bossu 14m60. Op de 80m waren er 2 reeksen en met 12”14 bleek Mauro De Keyser veruit het snelste Ratje. Robbe Verstraete liep de 80m in 12”38, Quinten Braem haalde -na een valse start en een gele kaart- toch nog 12”39, Rune Bossu  12”47, Arnaud Dargent 12”93 en Ilian Van der Meiren 13”24. Bij de 1000m waren ze met 9. Robbe Verstraete ging tot het uiterste en haalde daarmee de doelstelling van zijn trainer: 3’20”59. Ilian Van der Meiren bleef lange tijd in de voetsporen van Robbe lopen, maar zakte wat terug in de laatste 300m en kwam in 3’28”74 over de meet. Daar zit zeker meer in. Mauro De Keyser haalde net niet de 3’30” limiet (het werd 3’31”99) en Arnaud Dargent legde de 1000m in 3’49”69 af.

De benjamin jongens van RCG wisten 9 medailles te bemachtigen. 3 keer goud, 2 keer zilver en 4 keer brons. Bij het verspringen plaatste Olaleke Bada een ongelofelijke jump: 3m62! Veruit de beste, uiteraard. Kobe Moerman rijfde zijn allereerste medaille ooit binnen: brons met 3m19, meteen ook een PR want 15cm verder dan vorige zomer. Jules Vanslambrouck en Wout Saelens kwamen aardig in de buurt van Kobe (resp 3m14 en 3m13). Eliano Bouckaert sprong 2m87 ver en Bas Verhoest 2m74. Bij het hockeywerpen waren ze amper met 4 en alle medailles waren voor RCG. Goud voor Jules Vanslambrouck met 20m38, zilver voor Kobe Moerman met 17m39 –2 medailles op 1 meeting: hij was zo fier als een pauw- en brons voor Eliano Bouckaert met 14m40. Bas Verhoest gooide de hockeybal 12m56 ver. Bij de 60m waren er 2 reeksen, goed voor 2 medailles:  zilver voor Olaleke Bada met 9”90 en brons voor Wout Saelens met 9”92. Jules Vanslambrouck finishte in 10”29, Kobe Moerman in 10”35. En de eerstejaars benjamins deden er iets meer dan 11” over: Merijn Jans –met zijn onafscheidelijke blauwe voetbalbroek- 11”03, Bas Verhoest 11”12 en Eliano Bouckaert 11”56. Vijf benjamins deden mee met de 600m en het was nog behoorlijk spannend want Olaleke Bada –van bij de start op kop- vertraagde bij zijn eerste passage aan de eindmeet (toen de bel voor de laatste rond ging), stopte, keek achterom en merkte dat de anderen bleven lopen. En dus zette hij ook weer aan… zijn voorsprong was geminderd en even leek het alsof hij het niet meer zou halen, maar hij herpakte zich en werd toch de eindwinnaar in 2’12”77- de 2e gouden medaille was binnen. Het brons was voor Jules Vanslambrouck met 2’19”19. Bas Verhoest klokte af op 2’35”83 en Eliano Bouckaert op 2’42”39.

De pupillen jongens waren met flink wat deelnemers en ze kaapten ook alle medailles weg. Op de 60m was het een compleet RCG-Gent podium. Jan Vercruysse lijkt zijn broer Hans (cadet) achterna te gaan met zijn snelle spurt: 9’35”, goed voor goud. De strijd voor de 2e plaats was bloedstollend: Josse Martin en Jaron Van der Meiren wilden niet voor elkaar onder doen. Jaron stak zijn borstkas vooruit aan de finish –net als ‘de groten’- struikelde –waarom volgden die voeten niet?- en viel net na de eindmeet. Maar behaalde zo wel zilver in 9”42. Dezelfde tijd voor Josse maar volgens de jury allicht een tikkeltje trager want hij kreeg brons. Misschien zou hij zich de volgende keer ook eens laten vallen, bedacht hij. Jarons vingers tintelden nog een tijdje na van de val en ’s avonds, in de badkamer, vielen enkele restjes van de tartanpiste uit zijn loopbroekje- een stukje Beernem in Gent…  Haalden ook een mooie tijd: Wout Holsbeke (9”78), Yaron De Vreese (9”88) en Samuel Van De Walle (9”91). Deden iets meer dan 10” over de 60m: Arne Bruynooghe (10”06), Jarne Cardon (10”13), Noah Hoste (10”28), Thore Bossu 10”46 en Titus De Bois (10”51).In het hockeywerpen waren ze amper met 4 want volgens het uurrooster moesten de pupillen kiezen tussen 60m en hockey. Jammer dat niet meer Ratjes te horen kregen dat deelnemen aan beide nummers hoegenaamd geen probleem zou zijn… Het werd alweer een RCG-podium met goud voor Josse Martin (35m70), zilver voor Remi Van Hulle –o zo jammer van die foutworp- met 34m15 en brons voor Kobe Verroens met 30m19. (Nog) meer geluk voor Remi Van Hulle bij het kogelstoten: met een mega-worp van 9m05 veroverde hij met gemak goud. Er waren 14 deelnemers. Jaron Van der Meiren –voor het eerst met een kogel van 2kg- behaalde zilver met 6m46 en Jarne Cardon brons met 6m39. Yaron De Vreese gooide de kogel 5m91 ver, Jan Vercruysse 5m85, Arne Bruynooghe 5m84, Titus De Bois 5m83, Josse Martin 5m80, Samuel Van De Walle 5m60, Thore Bossu 5m49, Wout Holsbeke 4m28 en Noah Hoste 4m01. Met 15 verschenen ze aan de start bij de 1000m, voor flink wat Ratjes hun allereerste 1000 in een wedstrijd. Remi Van Hulle kan diep gaan, dat bewees hij al tijdens de crossen, maar hij zal moeten opletten voor eerstejaars pupil Samuel Van De Walle want die blijkt zijn goede vorm van in de winter nog altijd te hebben, is een doorzetter en op een haar na haalde hij Remi zelfs nog in. Remi deed er 3’32” op de kop over, Samuel 3”32”89. Ze kregen dus resp goud en zilver. Heel lang leek het dat het brons naar Arne Bruynooghe zou gaan, maar kwam daar toch plots Josse Martin opzetten als een duivel uit een doosje… hij ging netjes over Arne en werd 3e in 3’33”50 (zijn 3e medaille was binnen) en Arne 4e in 3’34”13 –de ontgoocheling was groot. Jaron Van der Meiren had nog kracht om een mooie spurt te plaatsen en werd zo 5e in 3’40”42. Thore Bosse deed er 3’41”93 over, Jan Vercruysse –met losse veter- 3’46”12, Wout Holsbeke 3’53”16 en Jarne Cardon 3’55”25. Deden iets meer dan 4’ over de 1000m: Titus De Bois (4’08”07), Noah Hoste (4’15”10) en Yaron De Vreese (4’22”16).

De aftrap voor de zomermeetings is gegeven, nu flink verder trainen en duimen dat (ook) de jongens de finale van de Beker mogen halen… (K.B.)

FOTOLINK (Jörgen)

FOTOLINK (met dank aan de Beernemse vrijwilligers)

ALLE UITSLAGEN