Brons voor Tjörven en Wim op de Europese bedrijfssportspelen

Deze week gaan in Gent de Europese bedrijfssportspelen door: zo’n 5.100 sporters uit 23 Europese landen als Frankrijk, Spanje, Roemenië, Servië, Nederland en België strijden tot en met zondag in en rond Gent voor Europese titels. Op het menu staan heel wat sporten zoals onder meer wielrennen, voetbal, handbal, maar bijvoorbeeld ook minigolf, schaken en bridgen. Uiteraard ontbreekt atletiek niet in dit lijstje.

De atletiek vond plaats op 22 en 23 juni voor vrouwen en mannen voor senioren en masters tot en met 60+, zeer opvallend was dat zowel atleten als recreanten (zelfs niet-atletiekers) samen met hun leeftijdsgenoten aan de slag gingen. Zo was het voor de jury opletten geblazen op bvb de 5000m want bij aankomst van de eerste atleet moest de laatste nog 6 ronden afleggen. Een tweede opmerkelijk feit was de gezelligheid, dankbaarheid en het respect dat er tussen de atleten en jury heerste. Op dag 1 kwamen 100m, 800m, 5000m, verspringen en kogelstoten aan bod en op dag 2 was er de 200m, 400m, 1500m, 4x100m A.C., hoogspringen en speerwerpen.

Onder de deelnemers waren er ook enkele Ratjes. De alom gekende starter nr1 Achiel was ook van de partij. Tjorven Bossu liep bij de 40+ donderdag in de 800 m naar de derde plaats in een tijd van 2:11.83.  Eerder op de dag had hij al een 100 m in 12.95 afgewerkt, goed voor een finaleplaats. Maar hij verkoos om hierin niet te starten en zijn energie te sparen voor de eerder vermelde 800m. Op dag 2 waagde Tjörven zich nog aan de 200m. Hij liep er 26″30 om nadien met de fiets los te rijden naar huis met 3 blanco records in zijn rugzak!

Tjorven met brons op 800

Tjorven met brons op 800

Ook Wim Willems kon met brons huiswaarts: met een afstand van 9.64 had hij 45 cm voorsprong op zijn eerste achtervolger.

Wim EK bedrijfssporten

Eveneens brons voor Wim Willems bij het kogelstoten

Op deze super hete donderdag had Frank Vandendrinck toch de moed om in de middagzon een 5000 te lopen: hij finishte in een mooie tijd van 20:39.42.

Wie de uitslagen nog eens wil nakijken of het programma voor zaterdag nog eens wil bekijken kan hier terecht: http://ecsgghent2017.be/