EK juniores: 6e plaats voor Laures Bauwens bij 4 x 100!

Op de slotdag van het EK U20 ( de juniores dus) mochten de Belgische aflossingsploegen aan de bak. Zowel bij de jongens als de meisjes werden er mooie resultaten geboekt en zat er een Ratje in het team.

Bij de jongens maakte  Hamza El Asri deel uit van de  selectie en kon als reserve toekijken hoe zijn teamgenoten een prachtig BR record (40″10) liepen in de reeksen. Hoopvol trokken deze jongens dan ook naar de finale maar een slechte baanloting – baan 1 – en een discuswerper die eventjes op de baan verscheen zorgden ervoor dat de jongens uiteindelijk vrede moesten nemen met de 8e plaats.

Bij de meisjes maakte Laures Bauwens deel uit van het team dat aan de start verscheen. In de reeksen konden onze landgenotes zich rechtstreeks plaatsen door 2e te worden in hun reeks met een tijd van 44″81. In die finale knokten Laures Bauwens, Dominique Chapda, Lucie Ferauge en Hanne Claus zich vanuit baan 8 naar een mooie 6e plaats in een tijd van 45″28.

Hopelijk zorgt deze prestatie voor een boost bij Stefanie Dadeyeva en Jill Bracke die als volgende clubgenoten mogen aantreden op de internationale scene:  zij gaan naar  de EYOF in het Hongaarse Gyor (23 – 29 juli)  voor resp. polsstok en 4 x 100.