EYOF: Stefanie behaalt een mooie 5e in polsstokspringen!

In het Hongaarse Györ mocht onze clubgenote Stefanie Dadayeva de nationale kleuren gaan verdedigen in het polsstokspringen.
En ze mocht er met ambitie naar toegaan want we hadden al heel wat moois gezien van haar dit seizoen. Op een goede maand tijd verbeterde ze maar liefst 4 keer haar PR en ons CR: van 3m52 (op 1 mei) tot 3m71 (op 10 juni).

In de EYOF-wedstrijd ging ze foutloos over 3m50 en 3m70 en dit gaf mooie vooruitzichten voor het verdere verloop van de wedstrijd. Stefanie paste voor een sprong op 3m75 en probeerde het op 3m80, een hoogte die achteraf goed bleek voor zowel goud, zilver en brons. Helaas lukt het haar (nog) niet op deze hoogte. Maar ik denk toch dat Stefanie op een meer dan geslaagd debuut op een internationaal kampioenschappen mag terugblikken.
En dat hadden ze bij de VAL ook opgemerkt: lees hier maar hun verslag.

Wie de uitslag nog eens wil nalezen kan hier terecht.

Tot slot willen we toch nog even vermelden dat ook Jill Bracke voldaan had aan de selectienormen voor de EYOF en dit bij de 4×100-ploeg. Ze werd echter niet meegenomen naar Hongarije en dat is jammer want de aflossingsploeg deed het daar uitstekend en behaalde goud voor België.