BK Meerkampen te Deinze (19-20 aug ’17)

Terwijl anderen na het Vlaams kampioenschap her en der wat meetings mee pikken ter voorbereiding van de Belgische kampioenschappen te Moeskroen op 9 en 10 september waren Jef Misplon en Lorenzo De Visscher afgelopen weekend aan de slag te Deinze voor hun Bk meerkamp.

En met succes want beiden doen het niet onaardig voor hun eerste seizoen als meerkamper. Dat beloofd voor de komende jaren op voorwaarde dat zij als meerkamper aan de slag blijven.

Ik ga hier geen uitgebreid verslag geven want de eerste dag was ik niet aanwezig aangezien ik zelf heb deelgenomen aan het Bk werp 5-kamp te Obourg.

Jef haalde de eerste dag degelijke prestaties. Hij verbeterde zijn persoonlijk beste op de 100m tot 12”51, bevestigde zijn eerder gevestigd pr bij polsstok van vorige week namelijk 3m60 maar laat het voorlopig wat afweten bij ver (5m49). Zette bij kogel met 12m987 een degelijke prestatie neer al zit er ook hier wel wat meer in net als bij ver.

Dag twee begon goed met een pr op de 100 horden in 15”04 en ook eentje bij hoog met 1m68. Op 1m71 ging hij volledig de mist in maar dat is meer dan begrijpelijk. Bij speer ligt hij, net als zijn trainingsgenoot wat in de knoop met zijn aanloop. Toch een degelijk serie allemaal in de 42m met als beste 42m66. Een schitterende 1000m als afsluiter met een nieuw pr er bovenop, 2’50”53. En nog maar eens een nieuw pr op de 8-kamp met 4.698 ptn en een schitterende 4de plaats waar hij meer dan tevreden mee was al is dit de meest ondankbare plaats in een kampioenschap. Dit was meer dan wat we hadden vooropgesteld. Vier persoonlijk beste prestaties en een pr/cr met zijn puntentotaal op de 8-kamp.

Voor Lorenzo liggen de kaarten helemaal anders want in een tienkamp zitten een paar nummers die hij amper één keer heeft gedaan en dat het Vlaams meerkamp. Zijn doel was zijn puntentotaal verbeteren en daar is hij dik in geslaagd. Enige minpunt was zijn hoog de eerste dag waar hij amper 1m50 haalde en daardoor nog heel wat punten heeft laten liggen. Drie pr’s de eerste dag namelijk 100m in 11”93, 400m in 53”74 en 10m63 bij kogel maakten dat hij na de eerste dag op schema zat. Zijn ver was ook al stukken beter dan in Dilbeek met 5m71.

Dag twee begon hij met een pr op de 110m horden, weliswaar maar met 1/100ste maar het is een persoonlijk beste. Ook bij discus deed hij een uitstekende zaak. Met 31m47 vestigde hij ook hier een pr. Stukken beter dan op het Vlaams waar hij onder de28m bleef. Met 42m25 bij was krikte hij zijn puntentotaal nog wat verder de hoogte in. Zijn enig minpunt de tweede dag, als we van een minpunt mogen spreken, was polsstok waar hij na 3m00 te hebben gehaald het niet meer zag zitten om met een te kleine en te lichte stok verder te doen. De afsluitende 1500m ging in het begin veeeeel te snel.

Een doorkomst aan de 200m in 36” is duidelijk nog niet zijn ding. Sluit zijn meerkamp af in 4’56”94. Allemaal goed voor 5323 punten of een nieuw pr/cr. Met zes persoonlijke beste prestaties en een 8ste plaats op een Bk mag hij dik tevreden zijn over zijn meerkamp.

En nu voor beide heren het Bk.

 

Opgetekend door Chris