Bert Misplon wereldkampioen 20-kamp !!!

Officieel wordt het niet erkend door de IAAF maar dat zal onze Bert Misplon een zorg wezen (en ons ook). Een dubbele meerkamp, voor mannen dus een twintigkamp winnend afsluitend….doe het hem maar eens na en dankzij het opgerichte IAUM krijgt deze prestatie toch de glans die ze dient te krijgen, namelijk bijgehouden worden in de ranglijsten als wereldkampioen.

In 2012 bracht Bert dit huzarenstukje al eens tot een goed eind, dit jaar trok hij opnieuw naar Turnhout om zich te meten met een sterk deelnemersveld. Het zag er even naar uit dat de titel weg was, maar met een schitterende 10.000m als afsluiter (nogmaals….wie doet hem na) van de 2e dag sleepte Bert toch de titel mee van Turnhout naar Gentbrugge !

Ferme prestatie waarvan een samenvatting verzorgd werd door Atletieknieuws !  (foto met dank aan Jimmy C.)

Bert-Misplon