Open Indoormeeting 26-12-2017

Naar jaarlijkse traditie staat op de Vlaamse atletiekkalender op 2e Kerstdag onze eigenste Open Indoormeeting op het programma in de Gentse Topsporthal. Anno 2017 niet anders en dus was het uitkijken in hoeverre de Kersthapjes, Kerstmaaltijden en andere aperitieven al verteerd waren. Bij de een wat beter dan bij de ander zo zou later op de dag blijken.

De samenvatting splitsen we op in dames en heren, ere wie ere toekomt en dus beginnen we met enkele prestatie van de dames te vermelden, van cadetten tot de seniores. De 60mH is ook al zo’n traditie om met te openen en daar waren al heel wat Ratjes wakker. Bij de cadetten opende Baryl Owusu de debatten met een chrono van 10″25 terwijl Jill Bracke bij de scholieren op dit zelfde nummer 8″92 liet afdrukken. Zijn we meteen al aan de seniores dames gekomen die over de hindernissen moeten spurten en in deze categorie (jun/sen) liet Shari Lammens 8″83 optekenen. Laat ons zeggen dat hier ook de Kerstsfeer wat zal meegespeeld hebben. Laures Bauwens en Justine Cocquyt liepen even later naar 9″05 en 9″11. Tijdens al dat horden geweld was Lisa Clopterop (cad) ondertussen in het hoogspringen uitgekomen op een score van 1m38.

Na de middag begon Imke Vervaet aan het verspringen bij de seniores dames en zij schudde meteen, vroeg in het seizoen, een knappe 5m73 uit de kuiten wat meteen ook de winst opleverde, voor zover dit belangrijk is. Ondertussen waren ook de vlakke spurtnummers van start gegaan en indoor is de kortste afstand nog steeds de 60m, al had er toch eentje op zijn kaartje 100m geschreven. Bij de scholieren dames klokten Marthe Ingels en Cloë Van Der Meulen identiek de zelfde tijd, weliswaar in twee verschillende reeksen. 8″42 kwam er achter hun naam te staan. Laura Servaes zou even later 8’76 achter haar naam krijgen. Bij de seniores op dit nummer noteer ik een 7″66 voor Imke Vervaet na een heel spannende strijd, 7″80 voor Laures Bauwens en 7″96 voor Sarah Rutjens.  Kiné Gaye plaatste zich een reeks later netjes tussen deze dames, 7″86 kwam op de tabellen en Shari Lammens, die het ook eens probeerde zonder hekjes, kwam uit op een 8″21 chrono.

Terwijl Celien Cambier de kogel 9m45 dropte bij de sen dames werd de afstand voor de lopers op één ronde gebracht, de 200m dus. De seniores mochten op dit nummer de dans openen en van de 13 reeksen beschikte onze eigen Kiné Gaye over de snelste benen : 25″14 om het seizoen mee te openen ! De cadetten en scholieren waren daarna aan de beurt en in deze laatste categorie mocht de 25″81 van Jill Bracke er ook al best wezen, Beryl Owusu bleek de snelste Racing-cadette op dit nummer.

In een spannend wedstrijdje verspringen bij de scholieren dames nestelde Laura Servaes zich knap bij de beteren van de middenmoot en haalde zo met een wip van 4m84 een mooie 10e pl op bijna 40 atleten, op het laatste loopnummer van de dag, de mijl bij de seniores, kwam Tamara De Medts uit op een chrono van 5’29″61 wat me meteen bij het einde van de dames brengt, voor een volledig overzicht van alle uitslagen verwijs ik naar het uitslagenbord.

De heren trokken uiteraard ook de spikes aan en eens de dames de reeksen met de hindernissen overwonnen hadden konden ook zij beginnen aan hun meeting. De 60mH dus voor cadetten heren met Brecht Stevens die prima uit de startblokken kwam en pas naar het einde toe zijn meerdere moest erkennen in zijn reeks. Finishte in 9″93, niet mis als opener van het seizoen. Minder goed verging het Emiel Dierckxsens bij de scholieren, zat van bij de eerste horde niet in het juiste ritme en moest jammer genoeg de strijd staken.

De vlakke sprint dan over 60m met 12 reeksen bij de cadetten en ene Hans Vercruysse liep het snelst van allemaal: 7″59 ! Sjieke dinges zeggen we dan. Henri Vande Cavey liet 7″91 opnemen in dezelfde reeks en Ewout De Jonge tekende even later voor 7″96 terwijl Brecht Stevens op 8″30 uitkwam. Onze meerkampende scholieren Lorenzo en Jef kwamen op deze 60m respectievelijk uit op 7″56 en 7″87 terwijl Midas Van Hauttem en Emiel Dierckxsens op 8″35 en 8″43 lieten noteren.
Bij de seniores heren was het dan uitkijken naar een trio die er, naar horen zeggen, ferme lappen op geeft tijdens de trainingen. Laurens De Greef, Yestin Scheldeman en nieuwkomer in de club Klaas Huwel. Bij deze; welkom @Klaas ! Laurens klokte op deze eerste meeting van het seizoen 7″23, al moest hij daar wel meerdere maal voor van start gaan dankzij enkele valse starts, met name ook door clubgenoot Dylan Owusu. Yestin klokte een reeks later 7″22, nog even later liep Klaas naar een 7″28 chrono. Volgens mij gaan deze heren elkaar alleen maar beter kunnen maken dit seizoen, belooft nog mooie wedstrijden op te leveren dus.

Veel atleten voor de kampnummers hebben we helaas niet binnen onze Ratjes, onze eerder vermelde meerkampers buiten beschouwing gelaten. Lorenzo en Jef gingen dan ook aan de slag in het kogelstoten bij de scholieren, samen met Midas. Op 28 deelnemers deed “Jefke” het prima met een 5e pl welke hij behaalde door bij zijn beste poging 12m48 te laten opmeten. Knap ! Bij de masters dropte Wim Willems het tuig 9m53 ver. Om terug bij onze scholieren aan te komen; in het verspringen draaide Lorenzo de rollen om, hier toonde hij zich iets sterker dan Jef en dit met een beste wip van 5m79.

Rest nog enkele loopnummers met op de dubbele baanronde, de 400m dus, master Bennie Van Belleghem aan de start die 1’00″66 liet afdrukken. Op de 200m kwam Dylan Owusu wel goed uit de startblokken en dat resulteerde in de 2e chrono van de dag op dit nummer, 22″39. Tibo De Smet knalde (als junior) naar 22″63.
Op de langere loopnummers tenslotte hielden op de 800m voor scholieren, Wieter Annaert (2’05″27) en Arne Vergison (2’05″10) elkaar netjes in evenwicht, weliswaar verdeeld over twee reeksen. Op de mijl soleerde Thijs Van Der Burgt, na zijn werk sinds 11u ’s ochtends achter de schermen, naar een verdienstelijke zege in 4’22″43.
Ook voor de heren verwijs ik voor alle resultaten naar het uitslagenbord.

FOTO’S (deel 1 – J.C.)

FOTO’S ‘(deel 2 – N.S.)