BK Indoor a/c : Goud voor Eline, brons voor Imke

SNEL, SNELLER, SNELST…Eline Berings naar het goud, Imke Vervaet pakt knap brons !

Het BK Indoor 2018, alle categorieën, zal wellicht de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste kampioenschappen in de laatste jaren. Knappe prestaties in o.a. het hoogspringen en het polsstokspringen met nationale records bij de juniores en scholieren tot zelf Europese best prestaties. Daarbij was het op de spurtnummers al jaren niet meer zo spannend, ik refereer naar de fotofinish bij de heren op de horden en wat onze atleten betreft; op de 60m vlak dames zouden ze in de finale met 5 binnen 3/100 eindigen en op de 60mH was de (sub)top nog nooit zo breed….al steekt er tot nader order nog altijd eentje boven – met alle respect voor de geblesseerde Anne Zagré – met name ons eigen Eline Berings !

Laat ik voor dit kampioenschap maar eens beginnen met de heren. Kwamen met amper 3 aan de start, beetje weinig – maar da’s een persoonlijke mening.
Yestin Scheldeman opende op de 60m in de reeksen en liet 7″27 noteren, waarmee zijn BK er meteen op zat. Bert Misplon wou er nog eens een lap opgeven op de 1500m en stiekem droomde hij misschien wel van een medaille. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit want na een vrij snelle openingsfase bengelde Bert achteraan het peloton en moest hij zelf even een gaatje laten. Vond zijn 2e adem op 400m van het einde en zette een knappe remonte in. Kreeg even het brons in het vizier maar de laatste 80m waren er teveel aan voor Bert. Werd teruggewezen naar plaats 6 in 3’54″94.
Als laatste bij de heren kwam Dylan Owusu in actie op de 400m en was er hier enige medaillehoop ? Waarschijnlijk wel maar Dylan moest zich tevreden stellen met één plaatsje beter dan Bert, de 5e namelijk en dit in een 48″80 chrono. Uitkijken tot wat hij over twee weken in staat is op het BK beloften.

De dames dan en om iemand met veel geld te citeren; ” het was weer koekenbak”!
In het verspringen zat het Imke Vervaet eerst nog allemaal wat tegen, zeker na die uitschieter op de Vlaamse kampioenschappen. Liet als beste wip 5m69 noteren en viel daarmee net naast het podium, 4e dus. In de reeksen van de 60m had Imke echter al 7″53 laten noteren en dat was meer dan genoeg voor de finale, een finale waar de top 5 zeer aan elkaar gewaagd was. Bewijs : in die finale zou de top 5 ook binnen de 3/100 sec. eindigen en dan is het wachten op de fotofinish natuurlijk. Wij gaven Imke, die schitterend terug kwam in de laatste meters het voordeel maar het werd een 3e pl, met bijhorend brons dus. Proficiat. Laures Bauwens werd op dit nummer in de reeksen uitgeschakeld na een chrono van 7″88.

Maak ik een sprongetje naar de dames op de 800m en wat we zagen aankomen gebeurde ook voor Tamara De Medts, terug onder die 2’20 geraken. Liep een behoorlijke wedstrijd om op 2’19″79 uit te komen en mijn inziens kan dat nóg sneller. Emma De Keyser liet op deze 800m een tijd van 2’24″15 op de tabellen zetten.

De baanronde dan oftewel de 200m indoor met Kiné Gaye in de arena. Liep waarschijnlijk niet haar beste reeks, al won ze die wel, maar het zag er wat krampachtig uit. Liet 25″18 noteren en in de finale zou het sneller moeten. Deed Kiné ook en ze liep in die finale naar 24″82 en dan is het balen natuurlijk als je amper 3/100 tekort komt voor het podium. Werd dus eveneens 4e.

Komen we aan de hoofdbrok met maar liefst 4 (!) atletes in hetzelfde nummer, met name de 60m horden. En als we op een nummer resoluut voor het goud gingen, dan was het wel dit, met Eline Berings als topfavoriete. In de eerste reeks meteen goed voor 8″10 en naast haar evenaarde Shari Lammens haar PR van 8″56, werd er 2e mee en ging zo ook freewheelend mee naar de finale. Dromen mag….er konden er nog bijkomen maar dan zou het snel moeten gaan en dat wisten Laures Bauwens en Justine Cocquyt ook wel. Op papier kon het niet, maar je weet nooit natuurlijk. Deden beiden hun uiterste best maar met 9″02 (Justine) en 9″07 (Laures) slaagden ze niet in hun opzet.
De finale zette Eline Berings netjes naar haar hand, ondanks het raken van twee hindernissen liep ze in 8″13 naar het goud. Klein detail…het was reeds de 25e (!) nationale titel voor Eline ! Sarah Missine en niemand minder dan Nafi Thiam mochten mee op het podium. Shari Lammens eindigde op haar waarde als 6e en dit in 8″62 en zij blikt nu al vooruit naar het BK beloften.

Bekijk het FOTOALBUM – (t.e.m. finale 60m)

Eline Berings op weg naar haar 25e nationale titel !