BK veldlopen : Masters te Gesves 18-03-2018

In een meer als snijdende wind, op een braakliggend terrein met heel wat stenen, oneffenheden en een dubbele doortocht op een heuvel waren de atleten al tevreden om een stuk door het bos te kunnen, zo goed als windloos kronkelend door het bos met een boomstam(metje) in een bocht als tempobreker. Achteraf waren de atleten positiever over het parcours dan bij de eerste verkenning.
De resultaten van onze mannen en vrouwen mochten toch gezien worden gezien de omstandigheden. Frits De Baets beet de spits af bij de M55 en wist perfect in te schatten hoe het zou gaan na de gezondheidsprobleempjes van twee weken geleden, een 6de plaats als resultaat en onze topper toch dicht bij de toppers. Carine De Bruycker onze tweede oudste als W50 had ook verleden week te maken met griepachtige toestanden die krachten kosten, toch kon zij een 9de plaatse halen, gezien de situatie ook een tevreden atlete. Bij de W40 was er Nathalie D’haeninck die eerst niet wist wat ze hier moest verwachten startte wat onzeker maar deed het uiteindelijk beter als verwacht met een 9de plaats. Thierry De Vreese was een constante in ons midden, meegaan en volhouden, zo zag het eruit, hij lostte zeker zijn verwachting in met een 9de plaats bij de M45-ers een niet te onderschatten reeks. Pascal De Pauw ontmoeten we al bij de aankomst en verschafte ons enige uitleg over de omstandigheden, hij haalde bij dezelfde M45-ers een 21ste plaats vechtend voor wat hij waard was. Bij de M40 was er Thomas Valcke die zijn seizoen hier mooi bevestigd zag met een 9de plaats. In diezelfde reeks haalde Wim De Bois een 14de plaats, na een onfortuinlijk begin, waar hij uit zijn rechterschoen glipte en een trap kreeg tegen de linker achillespees, door een vallende atleet. We verloren jammer genoeg onderweg Steve Van Damme, die direct in een achtervolging werd gedwongen van slechts enkele meters doch dit niet kon goedmaken zodat hij besloot om uit te stappen.

Met dank aan de verslaggever ter plaatse, Roland.

UITSLAGEN

ENKELE FOTO’S (met dank aan R.D.B.)