BVV: cadetten en scholieren heren schitterend 4e in Nieuwpoort (6 mei)

Zon, zon en nog eens zon al was het aan het zeetje wel wat frisser dan in het binnenland. Soit daar ga ik me niet zenuwachtig over maken. Waar ik me wel aan gestoord heb dat is aan de vele kleine of grotere onregelmatigheden die gebeurden tijdens de wedstrijden. Zoals het niet verkrijgen van een signaal bij de starter en dat slag om slinger. Iemand die nog efkes bewoog voor de starter aan zijn “ceremonie” begon uitsluiten ipv van “recht staan” te roepen. Rode vlag bij het speerwerpen scholieren, de madame in de sector die dit negeerde en toch een bordje stak en de man met de vlag die gewoon het gedoe negeerde, geldig dus. Hand gestopte tijden terwijl we in 2018 bezig zijn. Verder zal je lezen wat Pieterjan overkwam. Slechts één luidspreker op het veld en die stond dan nog aan de cafetaria. En wat voor één, twintig meter verder verstond je al niks meer van wat de speaker vertelde. Geen scoreborden op het terrein en ga zo maar verder. Eerste landelijke cadetten en scholieren heren alsjeblieft: de hoogste reeks bij deze categorie en amateurisme ten top.

Goed, genoeg en nu over naar de feiten van de dag.

Cadetten: Globaal gezien hadden we een degelijke bende bij deze categorie en van sommige werd dan ook wat verwacht.

Zoals bijvoorbeeld van Ewout De Jonge die we een aantal voorstellen hadden gedaan en die dienden verwezenlijkt of te voet naar huis. En hij had het begrepen. Schitterende 300m horden in 42”27 en recht naar de overwinning. Trainen op speer hoeft niet. Eerste keer 600gr in zijn pollen en bij de eerste poging 39m94 goed voor plaats twee. Hij mocht dus terug mee naar huis met de wagen.

Henri Vande Cavey werd naar verspringen geduwd en ik denk dat hij toch wel wat nerveus was. Verspringen wie had dat nu gedacht. Toch heeft hij het goed gedaan en zijn 4m93 was goed voor een 5de plaats.

Victor De Munter was wel de echte Chinees van dienst. Hij werd geacht zijn uiterste best te doen bij hoog en op de 100m horden. Zijn best heeft hij gedaan maar hij weet nu ook dat er soms rare beslissingen worden getroffen in de atletiek. Haalde ene goede 1m30 bij hoog en volgens onze voorzitter zat er meer in. Op de horden werd hij gediskwalificeerd omdat hij voor de startprocedure nog efkens bewoog. Hier had de starter anders kunnen ingrijpen maar neen. Pech voor Vic die dit tegenkwam in zijn eerste optreden op dit niveau.

Brecht Stevens sukkelt nog wat met een blessure waardoor hij niet kon lopen maar hij stelde voor om kogel met discus te combineren en hoe. Hij heeft mij dik verbaasd en ik kom tot het besef dat de kleinen toch wel wat in zijn mars heeft. Een voor hem zeer goede 10m18 bij kogel was goed voor een 4de plaats, een verbazende 31m08 bij discus was goed voor een 5de plaats. Moet je nog meer hebben van dat.

Hans Vercruysse leert ligfiets rijden en dat is hem een aantal dagen geleden slecht bekomen. Een blessure aan de enkel hield hij er aan over maar toch wou hij deelnemen aan de 100m en de 200m. Voorzichtig opwarmen en eerst kijken of de mogelijkheid van deelname bestond. Geen probleem voor Hans. Schitterend wedstrijden met 11”77 op de 100 en 23”95 op de 200 beiden goed voor een tweede plaats.

Tijs Verscheure op de 800m en Rob Van Den Bogaert op de 1500m konden niet achterblijven. Tijs hing zijn karreke aan dat van de koplopers en liep gezwind in 2’11”01 naar een 3de plaats. De 1500m was begonnen in een slakkengangetje want niemand wou het heft in handen nemen. Dat deed Rob dan maar met eentje van Aalst in het spoor die waarschijnlijk de opdracht had gekregen niet over te nemen en dat op het niveau cadet. Logisch dat Rob het op het laatst diende af te leggen voor de overwinning. Eindtijd 4’39”62. Pieterjan Van de Walle op de 400m heeft van zich doen spreken. Schitterend weg in de start nam hij direct voorsprong bij het uitkomen van de eerste bocht om te eindigen in 55”45 of zoiet. Schitterende overwinning in een persoonlijke besttijd. Tot ik de uitslag in de gaten kreeg. Stond geboekt met 55”2, hand gestopt en weg pr want met hand gestopte tijden kom je niet in de ranglijsten. We zijn toch in 2018 en dan kom je zo iet tegen. Verbazend. Bende amateurs ja. Tot slot dan de 4x100m waar Henri, Hans , Ewout en Victor in 48”62 naar een 5de plaats holden.

In totaal haalden de cadetten 114 punten.

Scholieren: en ook hier werd van sommigen toch wel het een en ander verwacht. En ook hier een paar Chinezen aan het werk.

Lennert Dewulf was er zo een die het voor hem ongebruikelijke hoog mocht combineren met zijn 1500m. Zijn 1m68 is niet onaardig en goed voor een 7de plaats. Op de 1500m duldde hij van bij de start niemand vooraan en maakte er een min of meer harde wedstrijd van. Urbanus zong in de tijd “wie mij volgen wil zal zeer hard moeten lopen” en dat heeft Lennert hij gedacht. Overwinning in 4”1138 en dat helemaal in zijn eentje.

Midas Van Hautem werd zoals verwacht uitgespeeld op kogel en discus. Met 31m48 bij discus haalde hij een sterk pr die goed was voor de 7de plaats. Bij kogel liep het wat minder en liet zijn techniek hem wat in de steek. Met 9m65 haalde hij de acht beste net niet en hij was dan ook danig ontgoocheld.

Bij Lorenzo de Visscher was het uitkijken ge blazen op de 400m horden want daar hadden we toch wel wat verwachtingen in huis. Als van bij de start was het zichtbaar dat het bij Lo niet zou verlopen zoals verwacht. Ook in de laatste rechte lijn verzuurde hij. Hij haalde met 56”27 toch een pr na een mindermatige wedstrijd. Wat indien het wel liep. Bij ver haalde hij 5m57, ietwat onder zijn niveau maar daar zal die 4000m horden wel voor iet hebben tussen gezeten.

Dat Emiel Dierckxsens niet de echte sprinter is dat weten we al langer dan vandaag. Zijn 13”02 op de 100m horden bewees dat ook. Op de 110m horden gaat dat dan al heel wat beter aangezien hij zijn snelheid kan compenseren met zijn techniek. Eindigde 7de in 16”65.

Jef Misplon gooide bij zijn eerste wedstrijd met de 700gr zware speer 44m37 wat dan al niet onaardig was. Het wad dus afvragen wat het vandaag ging worden want hij had amper tijd tussen speer en polsstok. Bij de eerste worp was het al bingo. 2de stek met 46m88 en een dik pr. Met zijn 2de worp ging hij ook voorbij de 46m maar dan was het hollen naar polsstok. Daar liep het heel wat stroever maar met 3m50 haalde hij toch de 5de plaats.

Annaert Wieter op de 800m liet ook van zich spreken. Eerst in zijn wedstrijd waar hij zich bij de start netjes in derde positie nestelde en daar bleef tot bij de eindsprint. Prangend mocht die wel genoemd worden en Wieter sleepte er de tweede plaats uit in 2’03”4. Consternatie nadien toen we te horen kregen dat ook hier hand gestopte tijden genoteerd werden. Na zijn wedstrijd zocht hij zijn zeteltje op waar hij de ganse verdere namiddag verbleef tot hij op het eind uit zijn krammen schoot, recht veerde en kwam afgelopen waarschijnlijk denkend we gaan naar huis.

Arne Vergison kreeg wel de zwaarste opdracht van de ganse namiddag. Mocht de 200m combineren met de 400m en dit binnen het half uur, en kreeg direct daarna nog een plaatsje in de 4x100m ploeg. Die moeten we toch wel graag zien niet? Liep in reekswinst op de 200m naar 24”17. Op zoijn 400m zag je wel duidelijk dat zijn 200 nog in de beentjes hing. Spande zich nog wat extra in om 53”18 op het scorebord te laten zetten. Beide prestaties waren goed voor een 5de stek.

Lorenzo, Lennert, Arne en Jef mochten dan de 4x100m betwisten en dat liep niet zo denderend maar we nemen die gasten niks kwalijk. Tijd 46”54 goed voor plaats 10.

In totaal haalden de scholieren 104,50 punten.

In het algemeen totaal behaalden de heren een schitterende 4de met 218,50 punten en laat ik hierbij nog vermelden dat we niemand hadden op polsstok en de diskwalificatie op de 100m horden van de uiterst ongelukkige Victor en het had nog beter geweest. Wie had dat verwacht.

Ik dus gelukkig en hopelijk al de anderen ook gelukkig naar huis tot wanneer we de E40 bereikten en dan was het geluk weg.

Bedankt aan al de heren atleten voor hun tomeloze inzet en het behalen van de prestaties, bedankt aan de aanwezige ouders voor het supporteren en bedankt aan al de trainers voor hun deskundige begeleiding. Ik heb van deze namiddag genoten. Nog eens mercikes.

Resultaten

FOTOALBUM (Jimmy C.)

FOTOALBUM (Nico S.)

Opgetekend door Chris